Το 2ο Συνέδριο των Ρυθμιστικών Αρχών Ελλάδας και Κύπρου (ΕΕΤΤ – ΓΕΡΗΕΤ) διοργανώνει η ΕΕΤΤ σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών στις δύο χώρες.


EETT logo

EETT logo

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Εναρκτήριους χαιρετισμούς έχουν προσκληθεί να απευθύνουν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός ΑΝΥΠ της Ελλάδας και ο κ. Τάσος Μητσόπουλος, Υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων της Κύπρου.


Στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην προσέλκυση ευρυζωνικών επενδύσεων υψηλών ταχυτήτων και στη διασφάλιση του ανταγωνισμού, στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση νέας Σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ακόμα, θα συζητηθούν οι προοπτικές μιας δυναμικής ευρυζωνικής αγοράς για τις επιχειρήσεις και τα οφέλη για τους καταναλωτές.


Στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, θα δοθεί έμφαση στις προϋποθέσεις για την είσοδο νέων παρόχων, στην εμπορική λειτουργία του ΦΠΚΥ και στη βιωσιμότητα της Καθολικής Υπηρεσίας, καθώς και στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η συζήτηση για την πορεία της απελευθέρωσης στις ταχυδρομικές αγορές των δύο χωρών.


Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ανώτερα στελέχη των ρυθμιστικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και παράγοντες της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς των τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.