Είκοσι επτά από τα προϊόντα που παρουσίασε η LG Electronics το 2013 διακρίθηκαν για τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, κερδίζοντας βραβεία “red dot design”.


Red dot Best of the Best LG Curved OLED TVΤα 37 ανεξάρτητα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού εξέτασαν πάνω από 4.662 προϊόντα, 1.865 κατασκευαστών, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων από 54 χώρες. Η LG κατάφερε να κερδίσει την κορυφαία διάκριση red dot, το πολυπόθητο red dot: best of the best award το οποίο απονεμήθηκε για τη νέα curved OLED TV. Επίσης, η LG κέρδισε άλλα 24 βραβεία red dot design, καθώς και τιμητικές διακρίσεις για δύο ακόμη προϊόντα της.


“Το Design ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι του DNA μας, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία η δυνατότητά μας να διαφοροποιούμε τα προϊόντα μας, σ’ έναν κλάδο που έχει γίνει συνώνυμος με τα προϊόντα εξαιρετικής αισθητικής,” δήλωσε ο Δρ. Scott Ahn, Eπικεφαλής του τμήματος Corporate Design στην LG Electronics. “Υπέρτατη φιλοσοφία μας είναι να ενσωματώνουμε στα προϊόντα μας σχέδια που είναι λειτουργικά, όμως παράλληλα μπορούν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Τα βραβεία σχεδιασμού που κερδίζει η εταιρεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας σε αυτόν τον τομέα.”


Μεταξύ των προϊόντων LG που διακρίθηκαν στα φετινά 2013 red dot design awards περιλαμβάνονται:


Best of the best: Curved OLED TV
Η curved OLED TV της LG (model EA9800), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή έκθεση Consumer Electronics Show 2013, διαθέτει έναν πραγματικά μοναδικό σχεδιασμό ο οποίος αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εξαιρετικά μικρό πάχος της οθόνης και την αισθητική που αποπνέει η ίδια η τεχνολογία. Η μοναδική EA9800 χαρακτηρίζεται από τον εργονομικό σχεδιασμό της οθόνης και από την εξαιρετικά ζωντανή της εικόνα. Το ελαφρά κυρτό σχήμα της οθόνης εξασφαλίζει ότι το σύνολo της επιφάνειάς της απέχει ίση απόσταση από τα μάτια του θεατή, γεγονός που εξαλείφει οποιαδήποτε οπτική παραμόρφωση και εγγυάται ότι ο θεατής δε χάνει καμία λεπτομέρεια στα άκρα της οθόνης.


Η ανατρεπτική αυτή τηλεόραση καθιστά την εμπειρία θέασης πιο άνετη και συναρπαστική προσφέροντας ταυτόχρονα απολαυστικά καθαρή εικόνα, ενώ ο καινοτομικός της σχεδιασμός θέτει νέα πρότυπα σε σχέση με παλαιότερες συμβατικές οθόνες και την εξέλιξή τους. Παράλληλα, η σχεδιαστική ομάδα της LG κατάφερε να αξιοποιήσει την πρωτοποριακή κρυστάλλινη βάση για να ‘κρύψει’ με έξυπνο τρόπο ορισμένα στοιχεία της συσκευής που δε σχετίζονται άμεσα με την οθόνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τονίζεται ακόμη περισσότερο ο μινιμαλιστικός χαρακτήρας του LG CINEMA SCREEN Design, όπως ορίζεται και από το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, το οποίο είναι πρακτικά αόρατο δια γυμνού οφθαλμού. Έτσι, ο θεατής μπορεί να απολαμβάνει τη δράση στην οθόνη εντελώς απερίσπαστος.


Smartphones που τραβούν την προσοχή
Red dot Award LG Optimus G ProΤο πρώτο smartphone υψηλής ανάλυσης της LG, το Optimus G Pro, διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Full HD IPS, 5.5-ιντσών και μια σειρά νέων χαρακτηριστικών UX. Η δημιουργία της μοναδικής αυτής συσκευής έγινε με στόχο να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για smartphones με πολύ μεγάλη οθόνη. Το λεπτό πλαίσιο τονίζει τον “απέριττο, αλλά με προσοχή στις λεπτομέρειες” χαρακτήρα της συσκευής, ενώ το διακοσμητικό μεταλλικό περίγραμμα αποπνέει μια αίσθηση κομψότητας και εντυπωσιακής εμφάνισης.


Tο Optimus L3II, μέλος της οικογένειας Optimus L SeriesII που παρουσιάστηκε πρόσφατα, διατηρεί την καλαισθησία της αρχικής σειράς L Series, όμως σε μια πιο ανανεωμένη εκδοχή. Συνεχίζοντας τη σχεδιαστική παράδοση της LG, το Optimus L3II έχει τέσσερα νέα στοιχεία που τραβούν την προσοχή και κάνουν πιο εύκολη τη χρήση του — Seamless Layout, Laser Cut Contour, Radiant Rear Design, και Smart LED Lighting περιμετρικά του πλήκτρου αρχικής οθόνης, το οποίο φωτίζεται με διαφορετικό χρώμα ανάλογα με τον τύπο της ειδοποίησης.


Συσκευές που αναδεικνύουν κάθε κουζίνα
Red dot Award LGΤο τελευταίο ψυγείο της LG, εξοπλισμένο με το σύστημα Door-in-Door, προσφέρει μεγαλύτερο χώρο ψύξης και διαθέτει μια σειρά νέων λειτουργιών που έχουν στόχο να κάνουν πιο άνετη τη χρήση του. Το συγκεκριμένο μοντέλο, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία Door-in-Door της LG, καθιστά πιο εύκολη την πρόσβαση σε τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουμε πιο συχνά, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί την απώλεια ψυχρού αέρα από το εσωτερικό του ψυγείου όταν η πόρτα είναι ανοικτή. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση, με ένα τολμηρό αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένο μεταλλικό φινίρισμα το οποίο επιτρέπει στο ψυγείο να ταιριάξει με τη διακόσμηση οποιασδήποτε κουζίνας.


Ανάμεσα στα υπόλοιπα προϊόντα της LG που διακρίθηκαν με βραβεία red dot awards συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η οθόνη αφής ET63, η 100-ιντσών Laser TV (HECTO), το Sound Bar NB6530 και το Mouse Scanner LSM-300.


Επιτυχημένη παρουσία στα iF Design Awards
Οι διακρίσεις της LG στα φετινά red dot design awards έρχονται να ακολουθήσουν τις επιτυχίες της εταιρείας στα σχεδιαστικά βραβεία iF (International Forum), νωρίτερα αυτή τη χρονιά, όπου η LG είχε αποσπάσει 23 βραβεία iF για το σχεδιασμό των προϊόντων της, ξεπερνώντας περισσότερες από 3.000 ανταγωνιστικές συμμετοχές. Η LG OLED TV (μοντέλο EM9700), το 4πορτο ψυγείο Door-in-Door™, η ρομποτική σκούπα HOM-BOT SQUARE και τα smartphones Optimus G, L9 και L7, διακρίθηκαν όλα για τη σχεδιαστική τους υπεροχή. Επίσης, η LG διακρίθηκε με 4 βραβεία communication design, μεταξύ 1.086 ανταγωνιστικών συμμετοχών. Τέλος, το microsite για τις LG OLED TV, www.LGOLED.tv, διακρίθηκε για τον τρόπο με τον οποίο απεικόνισε “την επόμενη γενιά της απόλυτης οθόνης.”