Πουλώντας 65 εκατ. συσκευές το 2012, η ZTE κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση των κατασκευαστών κινητής τηλεφωνίας…

ZTE Grand S LTEΈχοντας κερδίσει μεθοδικά και με σχέδιο τη θέση του στις οικονομικές low-end android συσκευές, ο κινεζικός κολοσσός στοχεύει πλέον και προς την high-end αγορά των smartphones. Στο φετινό Mobile World Congress το οποίο έλαβε χώρα πρόσφατα στη Βαρκελώνη, η ZTE έδειξε τα δόντια της στους ανταγωνιστές της, παρουσιάζοντας μια σειρά από εξαιρετικά smartphones, έτοιμα να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό χρήστη. Παράλληλα, δήλωσε «παρών» στην καινοτομία, αγκαλιάζοντας τόσο τους νέους Intel επεξεργαστές όσο και το πολλά υποσχόμενο project της Mozilla, το νέο λειτουργικό Firefox για ακόμα πιο οικονομικά smartphones.
Για το 2013, μάλιστα, η ZTE εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξη, έχοντας θέσει ως στόχο την αύξηση των εσόδων από την αγορά των smartphones κατά 30%.
Ο αριθμός των 65 εκατ. συσκευών της εταιρείας που πουλήθηκαν πέρυσι άλλωστε (σύμφωνα με έρευνα της IDC), αντιστοιχεί στο 3,8% της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων και επιτρέπει αν μη τι άλλο περαιτέρω… επεκτατικές βλέψεις για τους κινέζους .
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος κινητών συσκευών της ZTE, He Shiyou δήλωσε πως το 2013 σηματοδοτεί το τέλος μίας τριετίας που στόχος της εταιρίας ήταν η δημιουργία high-end συσκευών, για να προσθέσει: «Στόχος μας είναι να είμαστε στην τριάδα των καλύτερο κατασκευαστών στον κόσμο μέχρι το 2015. Αυτός ο στόχος δεν έχει αλλάξει.»