Οι νέες βιντεοκάμερες προσφέρουν εκπληκτική εικόνα χάρη στον υπερευαίσθητο αισθητήρα CMOS Exmor R, συντροφιά με πλήθος καινοτομιών.

Sony Handycam HDR-CX105E

Sony Handycam HDR-CX105E

Η σειρά Handycam για το 2009 είναι εφοδιασμένη με ένα πλήθος έξυπνων τεχνολογιών της Sony για εκπληκτική ποιότητα εικόνας Full HD, και με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που αφορούν τόσο τη λήψη όσο και την αναπαραγωγή. Με εκπληκτικό σχεδιασμό και εύκολες στη χρήση, οι νέες Handycam® αποτελούν το διαβατήριό σας για τον κόσμο του HD, με εικόνα που κόβει την ανάσα σε κάθε περίπτωση – από τις γεμάτες ανέμελες στιγμές διακοπές σας, μέχρι τα πάρτι και τις πολύτιμες οικογενειακές στιγμές.

Νέα σειρά High Definition Handycam®: μεγαλύτερος χρόνος εγγραφής και καλύτερη εικόνα από ποτέ

Στην κορυφή της σειράς Handycam® για την άνοιξη του 2009 φιγουράρουν επτά νέες κόμπακτ βιντεοκάμερες HD. Έχοντας να επιδείξουν καλύτερη ποιότητα εικόνας από ποτέ και έξυπνες λειτουργίες βιντεοσκόπησης, μοντέλα με σκληρό δίσκο (HDD) συνυπάρχουν με νέα πολύχρωμα μοντέλα που αποθηκεύουν την εικόνα σε  Memory StickTM και προσφέρουν απίστευτη σχέση τιμής-ποιότητας.

Οι νέες Handycam® θέτουν και νέα πρότυπα για τις πολύωρες εγγραφές, επιτρέποντάς σας να αιχμαλωτίσετε περισσότερες αγαπημένες στιγμές. Η ναυαρχίδα HDR-XR520VE έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει 101 ώρες βίντεο HD στον τεράστιας χωρητικότητας σκληρό δίσκο της των 240 GB. Αυτό σημαίνει δύο ώρες εγγραφής κάθε Σαββατοκύριακο, χωρίς να χρειαστεί να σβήσετε τίποτα από τον σκληρό δίσκο της HDR-XR520VE για έναν ολόκληρο χρόνο!

Τα κορυφαία μοντέλα της σειράς, που διαθέτουν σκληρό δίσκο (XR520VE/500VE) είναι πλέον εφοδιασμένα με έναν υπερ-ευαίσθητο αισθητήρα CMOS, τον Exmor R. Αυτός ο πρωτοποριακός αισθητήρας αυξάνει την ευαισθησία σχεδόν στο διπλάσιο συγκρινόμενος με τα συμβατικά μοντέλα. Εκτός αυτού μειώνει αισθητά τον ψηφιακό θόρυβο και διασφαλίζει εξαιρετικής ποιότητας εικόνα, ακόμη και αν η λήψη σας έχει γίνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ντεμπούτο του σε αυτά τα κορυφαία μοντέλα κάνει και ο νέος υψηλής ποιότητας φακός G Lens της Sony, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα με την αναλυτική ικανότητα του αισθητήρα Exmor R.

Η νέα λειτουργία ‘Active Mode’ του οπτικού SteadyShot για τα μοντέλα υψηλής ευκρίνειας με τον σκληρό δίσκο (ACVHD HDD), μειώνει δραματικά τους κραδασμούς της κάμερας για πιο σταθερή εικόνα, ακόμη και αν τη στιγμή της λήψης περπατάτε. Η αντικραδασμική λειτουργία έχει βελτιωθεί έως και δέκα φορές -σε ευρυγώνιες λήψεις- συγκρινόμενη με τα μοντέλα Handycam® της περασμένης γενιάς.

Διασκεδαστικά και εύκολα στη χρήση χαρακτηριστικά

Αν θέλετε να έχετε στ’ αλήθεια την αίσθηση του που βρίσκεστε, η αυτόματη γεωαναφορά μέσω συστήματος GPS εμφανίζεται για πρώτη φορά σε Handycam®. Επιλεγμένα μοντέλα HD (XR520VE/500VE/200VE) περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους και έναν ευαίσθητο εσωτερικό δέκτη GPS, ο οποίος λαμβάνει τις συντεταγμένες της θέσης σας οπουδήποτε στον πλανήτη, αρκεί να υπάρχει δορυφορική κάλυψη. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες αντιστοιχίζονται αυτόματα σε δεδομένα τοποθεσιών, ενώ εσείς ταξιδεύετε. Μετά τις λήψεις η λειτουργία Map Index εμφανίζει το μέρος που τραβήχτηκε το κάθε κλιπ με την μορφή «πινέζας» επάνω σε χάρτη, στην οθόνη LCD*2. Απλά αγγίξτε το εικονίδιο του κλιπ που εμφανίζεται παράλληλα στην οθόνη του χάρτη και βυθιστείτε σε έναν κόσμο γεμάτο αναμνήσεις. Μπορείτε να απολαύσετε αυτή την λειτουργία και στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας online χάρτες και το παρεχόμενο λογισμικό Picture Motion Browser.

Με τις νέες Handycam® θα είναι δύσκολο πλέον να χάσετε εκείνες τις απίθανες στιγμές την ώρα που συμβαίνουν. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν την λειτουργία Quick Start-up και το άνοιγμα της LCD οθόνης σάς φέρνει από την κατάσταση αναμονής (standby) σε άμεση ετοιμότητα για λήψη σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο – τρεις φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα μοντέλα. Επίσης η κατανάλωση ενέργειας στην κατάσταση αναμονής είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Σας έτυχε ποτέ να ευχηθείτε να είχατε εύκαιρη μια φωτογραφική μηχανή ενώ τραβάγατε βίντεο; Μετά τις φωτογραφικές μηχανές Cyber-shotTM, η λειτουργία Smile Shutter ενσωματώνεται και για πρώτη φορά σε όλες τις βιντεοκάμερες HD της σειράς Handycam®. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Face Detection, το Smile Shutter απαθανατίζει αυτόματα τα χαμογελαστά πρόσωπα φίλων και συγγενών ενώ εσείς βιντεοσκοπείτε. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να έχετε όλα τα χαρούμενα πρόσωπα σε ακίνητη εικόνα, χωρίς να αποσπαστείτε από την λήψη σας.

Όλα τα μοντέλα HD διαθέτουν τώρα και αυτόματη διόρθωση οπίσθιου φωτισμού (Auto Backlight Correction) για την ομοιόμορφη έκθεση σε ακραίες συνθήκες φωτός. Η έκθεση και η λιετουργία βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (D-Range Optimiser) ρυθμίζονται αυτόματα για καλύτερο αποτέλεσμα, ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις όπως με πρόσωπα σε πρώτο πλάνο και δυνατό ήλιο πίσω τους.

Μετά το τέλος της λήψης οι Handycam® σας προσφέρουν πολλούς τρόπους να απολαύσετε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις. Δεν έχετε όρεξη να επεξεργαστείτε όλο αυτό το υλικό; Η Handycam® μπορεί πλέον να κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά για σας. Η λειτουργία Highlight Playback διαλέγει αυτόματα τις καλύτερες σκηνές από μια επιλεγμένη σειρά ημερομηνιών, ρίχνοντας βάρος στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το σύστημα ‘Dual REC’ ή τη λειτουργία Smile Shutter κατά τη διάρκεια των λήψεων. Η Handycam® διαχωρίζει αυτόματα το υλικό βίντεο και τις φωτογραφίες. Επίσης προσθέτει προεπιλεγμένα εφέ μετάβασης από τη μια σκηνή στην άλλη, αλλά και μουσική υπόκρουση – είτε από την προεπιλεγμένη μουσική, είτε ένα μουσικό κομμάτι που θα εισάγετε εσείς. Είναι ένας εύκολος και συνάμα διασκεδαστικός τρόπος να παρουσιάσετε τις αγαπημένες σας στιγμές χωρίς την ανάγκη υπολογιστή ή ιδιαιτέρων γνώσεων στην επεξεργασία βίντεο.

Νέα σειρά Standard Definition Handycam® με ζουμ 60x, μεγαλύτερο από ποτέ

Την σειρά των HD Handycam® έρχεται να συμπληρώσει η γκάμα των εννέα μοντέλων SD σε προσιτή τιμή, τα οποία προσφέρουν επιλογή στο φορμά αποθήκευσης μεταξύ Memory StickTM, σκληρού δίσκου ή εγγράψιμου DVD. Όλα τα νέα μοντέλα της σειράς SX (DCR-SX30/50) γράφουν στην ιδιαίτερα βολική εσωτερική τους μνήμη φλας ή σε αφαιρούμενο Memory StickTM και ξεχωρίζουν από το πλήθος με τα τολμηρά τους χρώματα. Για πρώτη φορά τα βασικά μοντέλα Handycam® SD όλων των φορμά διαθέτουν μεγαλύτερο οπτικό ζουμ από ποτέ άλλοτε, μέχρι 60x, για να φέρνουν τα μακρινά αντικείμενα ακόμη πιο κοντά. Στα άλλα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνεται το σύστημα άμεσης εκκίνησης Quick Start-up και το σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας SteadyShot για καθαρότερο βίντεο και φωτογραφίες.

Ακόμη περισσότερα με τα αξεσουάρ της Handycam®

Υπάρχει για τις Handycam® διαθέσιμη από τη Sony μια πλήρης σειρά αξεσουάρ, τα οποία θα σας προσφέρουν στυλ αλλά και ευκολίες, όπως θήκες μεταφοράς σε ασορτί χρώματα και ανταλακτικές μπαταρίες για να συνεχίσετε τις λήψεις όταν ξεμείνετε.

Ο τέλειος σύντροφος για μια Handycam® είναι ο νέος μικρός και ελαφρύς εξωτερικός οδηγός VRD-P1 DVDirect Express. Συνδέεται μέσω θύρας USB με τα μοντέλα Handycam® SD με σκληρό δίσκο και Memory StickTM του 2009 και μπορεί να γεμίσει ένα εγγράψιμο DVD με υλικό από την κάμερα σε μόλις 20 λεπτά (ο ακριβής χρόνος μεταφοράς εξαρτάται από την λειτουργία εγγραφής και τον αριθμό των σκηνών). Επίσης το VRD-P1 DVDirect Express θυμάται την τελευταία φορά που γράψατε σε DVD και εγγράφει μόνο νέο υλικό που δεν έχει ήδη αρχειοθετηθεί.

Οι νέες βιντεοκάμερες υψηλής και συμβατικής ευκρίνειας της σειράς Handycam® θα είναι διαθέσιμες στην αγορά από τον Φεβρουάριο του 2009.

*1 Αύξηση κατά προσέγγιση, όταν το μοντέλο με τον αισθητήρα CMOS Exmor R συγκριθεί με τα συμβατικά μοντέλα της Sony.

*2 Ο χάρτης δεν καλύπτει όλη την υφήλιο (η Ρωσία και η Τουρκία δεν καλύπτονται).

2009 Handycam® New Line-up Featured Models

HDR- XR520VE

HDR- XR200VE

HDR- XR105E

HDR- CX105E

DCR-

SR37E

DCR-

SX30E

DCR- DVD150E

Φορμά εγγραφής

High Definition, AVCHD / Standard Definition, MPEG2

High Definition, AVCHD / Standard Definition, MPEG2

High Definition, AVCHD / Standard Definition, MPEG2

High Definition, AVCHD / Standard Definition, MPEG2

Standard Definition, MPEG2

Standard Definition, MPEG2

Standard Definition, DVD-video / DVD-VR / DVD+RW Video / MPEG2

Μέσο αποθήκευσης

240 GB HDD, Memory Stick

80 GB HDD, Memory Stick

80 GB HDD, Memory Stick

Εσωτερική μνήμη 8 GB, Memory Stick

60 GB HDD, Memory Stick

Εσωτερική μνήμη 4 GB, Memory Stick

8cm DVD-R/-RW/+RW/+RDL, Memory Stick

Image Device

½,9″

Αισθητήρας Exmor R CMOS Αισθητήρας

1/5,0″

Αισθητήρας Exmor CMOS

1/5,0″

Αισθητήρας Exmor CMOS

1/5,0″

Αισθητήρας Exmor CMOS

1/8,0″

CCD

1/8,0″

CCD

1/8,0″

CCD

Αριθμός Megapixel

Συνολικά: 6.631

Συνολικά: 2.360

Συνολικά: 2.360

Συνολικά: 2.360

Συνολικά: 800

Συνολικά: 800

Συνολικά: 800

Επεξεργαστής

BIONZ

BIONZ

BIONZ

BIONZ

Φακός

Sony

G Lens

Carl Zeiss Vario-Sonnar T*

Carl Zeiss Vario-Tessar

Carl Zeiss Vario-Tessar

Carl Zeiss Vario-Tessar

Carl Zeiss Vario-Tessar

Carl Zeiss Vario-Tessar

Zoom

Οπτικό 12x

Οπτικό 15x

Οπτικό 10x

Οπτικό 10x

Οπτικό 60x

Οπτικό 60x

Οπτικό 60x

Σύστημα SteadyShot

Οπτικό,

Λειτουργία Active

Οπτικό,

Λειτουργία Active

Ηλεκτρονικό

Ηλεκτρονικό

Ηλεκτρονικό

Ηλεκτρονικό

Ηλεκτρονικό

Ήχος

Dolby Digital 5.1ch

Dolby Digital 5.1ch

Dolby Digital 5.1ch

Dolby Digital 5.1ch

Dolby Digital 2ch

Dolby Digital 2ch

Dolby Digital 2ch

Αυτόματο Geotagging μέσω GPS

Ναι

Ναι

Όχι

Όχι

Όχι

Όχι

Όχι

Σύστημα Face Detection

Ναι

Ναι

Ναι

Ναι

Όχι

Όχι

Όχι

Smile Shutter

Ναι

Ναι

Ναι

Ναι

Όχι

Όχι

Όχι

Τύπος οθονης LCD

Οθόνη 3,2″, Xtra Fine LCD plus

Οθόνη 2,7″, Clear Photo LCD plus

Οθόνη 2,7″, Clear Photo LCD plus

Οθόνη 2,7″,  Clear Photo LCD plus

Οθόνη LCD, 2,7″

Οθόνη LCD, 2,7″

Οθόνη LCD, 2,7″

Βάρος

*χωρίς μπαταρία

500 γρ.

330 γρ.

330 γρ.

280 γρ.

300 γρ.

240 γρ.

390 γρ.

Χρώματα

Μαύρο

Μαύρο

Μαύρο

Μαύρο /Ασημί/

Κόκκινο

Ασημί

Ασημί /Μπλε/

Κόκκινο

Ασημί