Χρηματοδότηση ύψους €600.000 από το Opefund και αριθμό ιδιωτών επενδυτών ανακοίνωσε η Workable (http://workablehr.com).


workableΠρόκειται για μία δυναμικά ανερχόμενη ευρωπαϊκή εταιρεία τεχνολογίας στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού. Το καινοτόμο online σύστημα διαχείρισης προσλήψεων της Workable χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες επιχειρήσεις σε 7 χώρες.


Η Workable δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν υποψηφίους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Η επαγγελματική ταυτότητα των υποψηφίων βρίσκεται ήδη online, σε κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn, πληροφορίες που το Workable αξιοποιεί για τη σύνθεση και διαχείριση της διαδικασίας προσλήψεων.


“Η διαδικασία της πρόσληψης οφείλει να μην βασίζεται στην τυχαία δομή ενός βιογραφικού”, αναφέρει ο ιδρυτής και CEO της Workable Νίκος Μωραϊτάκης. “Σήμερα, ο εργοδότης μπορεί να συλλέξει και να επεξεργαστεί τις πληροφορίες για κάθε υποψήφιο με δομημένο τρόπο, ώστε να λάβει τις επιθυμητές αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο”.


“Όταν δοκιμάσαμε το Workable για πρώτη φορά, ήταν μια μαγική μέρα για εμάς. Εκτός από τον καλαίσθητο σχεδιασμό του, αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο είναι η εξαιρετική εμπειρία χρήσης που έχει χτίσει η ομάδα του Workable. Το προϊόν μας βοήθησε να βάλουμε σε τάξη τη διαδικασία προσλήψεων, παρέχοντάς μας νέες δυνατότητες επιλογής και αξιολόγησης, ενώ πλέον αποτελεί το σημείο αναφοράς στην εταιρεία μας για ότι έχει σχέση με προσλήψεις. Το καλύτερο; Ό,τι έχουμε ως τώρα δει είναι μονάχα ένα πρώτο δείγμα του που μπορεί να φτάσει αυτό το προϊόν… Ανυπομονούμε” λέει ο Sam Mathews, πρόεδρος της Neverbland (Μ. Βρετανία) και αυθεντία στο σχεδιασμό εταιρικών εφαρμογών.


“Η Workable παρέχει ένα μοναδικής αποτελεσματικότητας εργαλείο για την άμεση επιλογή των υποψηφίων που πραγματικά ενδιαφέρουν έναν εργοδότη. Περισσότερες από 40 εκατομμύρια προσλήψεις συμβαίνουν ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευελπιστούμε αρκετές να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και φιλοδοξούμε πολλές από αυτές να υλοποιηθούν μέσω της Workable”, ανέφερε ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος του Openfund.


H Workable παράγει λογισμικό που βοηθά εταιρίες να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία προσλήψεων. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 από τους Νίκο Μωραϊτάκη και Σπύρο Μαγιάτη, πρώην στελέχη της καταξιωμένης Upstream, και έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη δεκάδων εταιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Το Openfund συνεργάζεται με φιλόδοξους επιχειρηματίες για την μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε τεχνολογικά προϊόντα και διεθνώς επιτυχημένες επιχειρήσεις.