Τη θέση της στο νέο χάρτη της ευρωπαϊκής οικονομίας επαναπροσδιορίζει η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ψηφιακής τεχνολογίας.


sepe_logoΤο δίκτυο της γνώσης, της εμπειρίας και του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα της τεχνολογίας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση και την εξέλιξη του νέου μοντέλου οικονομίας, που στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας στο Ανόβερο προσδιορίζεται ως συνεργατική.


Για την ελληνική επιχειρηματική αποστολή, η πρώτη ημέρα της παρουσίας τους στο Ανόβερο ξεκίνησε ενθαρρυντικά. Ήδη περισσότερες από 92 επιχειρηματικές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο εθνικό περίπτερο, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της έκθεσης. Ο ΣΕΠΕ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την στρατηγική εξωστρέφειας που πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος, δίνει μεγάλη έμφαση στο “άνοιγμα” των ελληνικών επιχειρήσεων προς την ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή αγορά.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΙΤΟ, που παρουσίασε ο κύριος Axel Pols, Managing Director, Bitkom Research and Chairman, EITO Task Force, σε ειδική εκδήλωση στο εκθεσιακό περίπτερο της Ελλάδας, το 2013 οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Η ελληνική αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δείχνει να κινείται ανοδικά, περιορίζοντας τις συνέπειες της ύφεσης και εκτιμάται ότι η τάση αυτή θα οδηγήσει σε ανάπτυξη στις επόμενες οικονομικές χρήσεις.


Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες για να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στη διεθνή αγορά, καθώς και στις απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, επεσήμανε από την πλευρά του ο κύριος Αριστοτέλης Καμπαργάνος, ICT Expert, στην επισκόπηση που έκανε για την ευρωπαϊκή και τη γερμανική ICT αγορά. Σύμφωνα με τον κύριο Καμπαργάνο, υπάρχουν ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις να διεθνοποιήσουν τη δραστηριότητά τους, ειδικά στον τομέα του outsourcing. Σημαντικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και επέκτασης είναι η διαφορετικότητα, το καλό προϊόν, και η επιχειρηματική ετοιμότητα.


Στη φετινή CeBIT στις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας συγκαταλέγονται οι διαδικτυακές υπηρεσίες, που δεν περιορίζονται μόνο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες συσκευές και δραστηριότητες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.


Χωρίς την τεχνολογική καινοτομία δεν υπάρχει ανάπτυξη σε κανέναν άλλον τομέα της οικονομίας, είναι ένα από τα πρώτα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης.


Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή στο Ανόβερο αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη ΔΕΘ, η οποία υποστηρίζει την διοργάνωση.


Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των ελληνικών εταιρειών. Συγκεκριμένα οι τίτλοι των παρουσιάσεων είναι οι εξής:
– COMIDOR, Business and networking in one open cloud platform, B.OPEN LTD,
– Government/ Enterprise Solutions, PKI Infrastructure Systems, ERP-SAP Business One & Add-on Solutions, BYTE COMPUTER SA
– ENTERSOFT MOBILE® SFA and merchandizing for medium and large enterprises, ENTERSOFT SA
– Enterprise Mobility, GLOBO TECHNOLOGIES SA
– Creating Value Together Across Domains and Regions, INTRASOFT INTERNATIONAL
– MLS MULTIMEDIA, Τhe talk and … story, MLS MULTIMEDIA SA
– Dynamic cloud services. A holistic approach, QUEST GROUP
– Smart enterprise by SINGULARLOGIC, SINGULARLOGIC SA
– Technopolis ICT Business Park, TECHNOPOLIS THESSALONIKI SA
– UNIXFOR and self-service overview, UNIXFOR SA
– Smart-TV Box presentation, VOLTE-TEL COMMUNICATIONS LLP