Η «θερμοκοιτίδα» StartTech Ventures ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο συνεργατικό χώρο νεοφυών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, CoLab.


start tech venturesΜε τη νέα αυτή επένδυση η StartTech Ventures, ο επενδυτικός και «εκκολαπτικός» βραχίονας του Virtual Trip Εntrepreneurial Ecosystem, αποδεικνύει έμπρακτα πως έχει σαφές όραμα για την στήριξη και την ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ως κινητηρίου δύναμης για την ανάπτυξη της χώρας.


H σπάνια δυναμική του CoLab
To CoLab (colabworkspace.com) ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 και αμέσως κέρδισε το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των ΜΜΕ, αφού κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελέσει πραγματική κοιτίδα φιλοξενίας, δικτύωσης, παροχής τεχνογνωσίας, πρακτικής στήριξης και προώθησης δραστηριοτήτων για μια σειρά από νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις, οι οποίες έτσι καταφέραν να αποφύγουν την απομόνωση, να αναπτυχθούν και να έρθουν σε άμεση επαφή με συνεργάτες, πελάτες και επενδυτές.


Ο CEO της StartTech Ventures, Δημήτρης Τσίγκος, δηλώνει σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εντατικοποίηση της συνεργασίας με το CoLab. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό συνεργατικό χώρο με ικανότατα στελέχη και σπουδαία δυναμική. Θα δουλέψουμε μαζί για τη δημιουργία δικτύου από coworking spaces που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επέκταση του ‘Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος’ της StartTech Ventures, προσφέροντας ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών όπως για παράδειγμα coworking, pre-incubation, acceleration και know-how buliding».


Από την πλευρά του ο Σπύρος Καπετανάκης, συνιδρυτής του CoLab, που παραμένει στο τιμόνι της εταιρείας τόνισε: «H νέα στρατηγική συμμαχία συνεργασίας με τη StartTech Ventures θα μας οδηγήσει σε ακόμα πιο δυναμικά επίπεδα ανάπτυξης, εντάσσοντας νέα coworking spaces σε πόλεις που είναι πολύ σημαντικές για το ελληνικό startup ecosystem. Tαυτόχρονα, στοχεύουμε και στην εισαγωγή νέων δράσεων όπως τα colab Igniter, colab Academy και colab Expert».


Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα αυτή εξαιρετικά σημαντική συνεργασία της StartTech Ventures και του CoLab θα ανακοινωθούν σε ειδική συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 13.00, στο χώρο του CoLab Athens (οδός Πετράκη 28 στο κέντρο της Αθήνας).