Η iSquare ανακοινώνει ότι ξεπέρασαν τα 1 δισεκατομμύριο τα downloads από την εφαρμογή iTunes U της Apple.


ISQUARETo iTunes U είναι η μεγαλύτερη συλλογή δωρεάν εκπαιδευτικού περιεχομένου στον κόσμο, με υλικό από κορυφαία σχολεία και διάσημες βιβλιοθήκες, μουσεία και οργανισμούς που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν σειρές μαθήματων, με διαλέξεις, εργασίες, βιβλία, τεστ και ακόμα περισσότερα για χρήστες του iOS, σε όλο τον κόσμο.


Πάνω από 1.200 πανεπιστήμια και κολέγια και πάνω από 1.200 σχολεία φιλοξενούν περισσότερα από 2.500 μαθήματα προσβάσιμα από το ευρύ κοινό και χιλιάδες για επιλεκτικά συγκεκριμένους χρήστες. Το περιεχόμενό τους αφορά τις τέχνες, τις επιστήμες, την υγεία, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις και πολύ περισσότερα. Εκπαιδευτικοί σε πάνω από 30 χώρες ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας, μπορούν να δημιουργήσουν σειρές μαθημάτων στο iTunes U, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση χρήστες της εφαρμογής iTunes U σε 155 χώρες. Στην Ελλάδα, ήδη τέσσερα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”. Εκπαιδευτήρια Δούκα, Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών & Κολλέγιο Ρόδου) έχουν ενσωματώσει τη χρήση του iPad στις αίθουσες, χρησιμοποιώντας εφαρμογές και βιβλία από το App Store. Επιπρόσθετα, με την εφαρμογή iBooks Author έχουν μεταφέρει πολλά από τα σχολικά βιβλία στην εφαρμογή iBooks στο iPad, με διαδραστικό και πλούσιο περιεχόμενο, που συναρπάζει τους μαθητές.


Πάνω από το 60% των συνολικών downloads της εφαρμογής του iTunes U, έχουν πραγματοποιηθεί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, γεγονός που δείχνει ότι οποιοδήποτε σχολείο μπορεί να μοιραστεί το περιεχόμενό του με χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του iTunes U, οι χρήστες των iOS συσκευών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 75.000 εκπαιδευτικές εφαρμογές στο App Store. Επιπλέον, με τη δωρεάν εφαρμογή iBooks Author στο Mac App Store, συγγραφείς και εκδότες συνεχίζουν να μεταφέρουν ιδέες και ιστορίες σε πάνω από 10.000 βιβλία που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις οθόνες Multi-Touch.