Πρωτοποριακή τεχνολογία και καινοτομία, προηγμένες εφαρμογές φωτογραφίας, δωρεάν μουσική και Here maps, ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Nokia.


Nokia Lumia 720Η Nokia παρουσίασε το νέο της μοντέλο Nokia Lumia 720, ένα μίγμα υψηλής αισθητικής και καινοτομίας, ιδανικό για όσους είναι πολύ δραστήριοι στα κοινωνικά δίκτυα. Το Nokia Lumia 720 διαθέτει κάμερα υψηλής απόδοσης, τις τελευταίες εφαρμογές μουσικής και πλοήγησης, αλλά και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το λειτουργικό Windows Phone 8 στους λάτρεις των κοινωνικών μέσων.


Το Nokia Lumia 720 διαθέτει αποκλειστική οπτική τεχνολογία της Carl Zeiss και το μεγαλύτερο άνοιγμα φακού (f1.9) μεταξύ των συσκευών Nokia, εξασφαλίζοντας καθαρές φωτογραφίες κάθε στιγμή, ημέρα ή νύχτα. Παράλληλα, η κορυφαία απόδοση της εμπρόσθιας κάμερας (1.3 megapixel, ευρυγώνιος φακός) είναι επιπέδου HD, ιδανική για ομαδικές φωτογραφήσεις και βιντεοκλήσεις. Με τον ισχυρό εξοπλισμό του και τον ψηφιακό φακό της κάμερας που συμπεριλαμβάνει τις λειτουργίες Cinemagraph, Smart Shoot και Glam Me, το Nokia Lumia 720 κάνει εύκολη τη λήψη και το μοίρασμα εκπληκτικών φωτογραφιών.


«Το Nokia Lumia 720 δείχνει σαφώς τη στρατηγική μας», δήλωσε η κ. Jo Harlow, εκτελεστική αντιπρόεδρος του τμήματος Smart Devices στη Nokia. «Επιλέγοντας συγκεκριμένες καινοτομίες από τις πιο προηγμένες μας συσκευές, και ταιριάζοντάς τες με τις προτεραιότητες ενός συγκεκριμένου τύπου καταναλωτή, οδηγούμε την ανώτερη τεχνολογία σε καινούρια επίπεδα τιμών και προσφέρουμε μια αναβαθμισμένη εμπειρία στο χρήστη που επιλέγει ένα smartphone της μεσαίας κατηγορίας.»


Διαθέσιμο σε πέντε ελκυστικά χρώματα, το Nokia Lumia 720 είναι μια κομψή και στιλάτη εκδοχή του βραβευμένου unibody design της Nokia. Η καμπυλωτή Clear Black οθόνη των 4.3’’, χάρη στην τεχνολογία super sensitive touch, εξασφαλίζει ταχύτατη απόκριση στις επιλογές του χρήστη, ενώ οι σχεδιαστικές βελτιώσεις τον βοηθούν να απολαμβάνει εικόνες μεγάλης ευκρίνειας ακόμη και σε συνθήκες υψηλού φωτισμού. Επίσης, το (προαιρετικό) ασύρματο καπάκι – φορτιστής, μια καινοτομία που είδαμε για πρώτη φορά στο Nokia Lumia 920, βοηθά να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία φόρτισης.


Το Nokia Lumia 720 έρχεται εφοδιασμένο με την πλήρη σουίτα εφαρμογών HERE, η οποία περιλαμβάνει τα HERE Maps, HERE Drive (με δωρεάν πλοήγηση turn by turn) και HERE Transit. Το Nokia Music προσφέρει απεριόριστο streaming μουσικής, χωρίς συνδρομή και διαφημίσεις, ενώ επίσης επιτρέπει το κατέβασμα playlists για offline ακροάσεις. Χάρη στο NFC, μπορείτε εύκολα να στέλνετε μουσική από το Nokia Lumia 720 κατευθείαν σε περιφερειακά που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως το φορητό ηχείο JBL PlayUp Portable, ακουμπώντας απλώς τις δύο συσκευές μεταξύ τους.


Βασισμένο στην πλατφόρμα Windows Phone 8, το Nokia Lumia 720 μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε στην αρχική οθόνη τις αγαπημένες μας playlists ή τις διαδρομές HERE που προτιμάμε. Χάρη στα Live Tiles και τη λειτουργία People Hub, το Windows Phone 8 κάνει ακόμη πιο εύκολη την επικοινωνία με τους φίλους μας, ενώ ο μοναδικός σχεδιασμός Windows Phone panorama φέρνει την εμπειρία από τη χρήση της συσκευής ακόμη πιο κοντά στις προσωπικές μας προτιμήσεις.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο Nokia Lumia 720, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 Plus mobile, βελτιστοποιώντας την εμπειρία Windows Phone 8», δήλωσε ο Cristiano Amon, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Qualcomm Technologies Inc., και συν-πρόεδρος της Qualcomm Mobile Computing. «Οι καταναλωτές θα έχουν πραγματικά την ευκαιρία να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούν πλέον από τα smartphones τους, όπως πολύ γρήγορη σύνδεση με εύκολη και ομαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια υψηλής ευκρίνειας και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία τους».


Η τιμή του Nokia Lumia 720 θα ξεκινά από τα €249, χωρίς να υπολογίζονται φόροι και επιδοτήσεις, και η διάθεση του προγραμματίζεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2013 στο Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη. Για τη συνέχεια έχει προγραμματιστεί η εισαγωγή του στην Κίνα και σε άλλες αγορές στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ινδία.


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Nokia Lumia 720
Λειτουργικό Σύστημα Windows Phone 8
Υπηρεσίες HERE location και mapping Δωρεάν παγκόσμιοι χάρτες HERE Maps, δωρεάν πλοήγηση HERE Drive (ανά περιοχή), και δωρεάν HERE Transit (με ενδεχόμενη χρέωση data)
Οθόνη 4.3” ClearBlack WVGA LCD, 2.25 D Gorilla Glass 2, Super Sensitive Touch για χρήση με  νύχι ή φορώντας γάντια
Μπαταρία 2000 mAh battery + Προαιρετικό κάλυμμα Nokia Wireless Charging Cover
Επεξεργαστής 1.0 GHz Dual-core Snapdragon S4
Κάμερες Οπίσθια: 6.7 MPIX, BSI, F1.9, Auto-Focus, Carl Zeiss, LED flash, HD 720p @ στα 30 fps

Εμπρόσθια: Skype HD ευρυγώνιος φακός (1.3Mpix)

Μνήμη 512 MB RAM

8GB mass memory

Υποστήριξη για κάρτες micro SD χωρητικότητας μέχρι 64GB

7GB δωρεάν αποθήκευση  δεδομένων στο Sky Drive