O Όμιλος ΞΥΝΗ με την υποστήριξη της TUV HELLAS, ανακοινώνει την έναρξη του πιστοποιημένου προγράμματος ISO 27001:2005-ISMS Auditor/Lead Auditor (IRCA).


pic_wwwΤο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο, με απλό και κατανοητό τρόπο, να αναλύσει τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 27001:2005, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν πλήρως με τις απαιτήσεις σχεδίασης και τεκμηρίωσης ενός Συστήματος διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.


Επίσης εξετάζονται, η μέθοδος και οι τεχνικές διεξαγωγής μίας επιθεώρησης ενός Πληροφοριακού Συστήματος. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις σε εργαστήρια, σε ομάδες εργασίας και την εξέταση μελετών περίπτωσης (Case studies).


Οι θεματικοί άξονες του προσφερόμενου προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής: Εισαγωγή στην Ασφάλεια της Πληροφορίας, Εξέταση του περιεχομένου του ISO 27001:2005, Ο κύκλος Plan, Do, Check Act, Ομοιότητες με άλλα συστήματα διαχείρισης: OHSAS 18001, ISO 14001 and ISO 9001, Θέματα διαχείρισης υπηρεσιών και συνεχούς βελτίωσης, Γνώση και Δεξιότητες Επιθεωρητή Πληροφοριακών Συστημάτων, Πρακτική Εξάσκηση και Workshops, Case Studies.


Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες (1 μήνας). Η διδασκαλία γίνεται στην Ελληνική. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος, μετά από εξετάσεις, θα αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο που ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για την εγγραφή στο διεθνές Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών IRCA. Ο Οργανισμός IRCA (International Register of Certified Auditors) θεωρείται ο πλέον γνωστός και αξιόπιστος Οργανισμός που λειτουργεί ως το παγκόσμιο μητρώο επιθεωρητών συστημάτων διαχείρισης.


Η έναρξη του προγράμματος έχει προγραμματιστεί εντός Μαρτίου 2013.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές Πληροφορικής και Δικτύων που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων, σε Στελέχη Οργανισμών που ασχολούνται με θέματα Πολιτικής Ασφάλειας Πληροφοριών, σε Στελέχη που ασχολούνται με την Ανάπτυξη και με τον Έλεγχο Συστημάτων διαχείρισης Ασφαλείας Πληροφοριών, σε Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και Συμβούλους. Προσφέρονται προνομιακά δίδακτρα για φοιτητές και εργαζόμενους στον κλάδο.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, www.medcollege.edu.gr, e-mail: info@medcollege.edu.gr