Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Deutsche Telekom επετέυχθησαν οι χρηματοοικονομικοί στόχοι κατά τη διάρκεια του 2012, ενώ θα γίνει διανομή μερίσματος 70 σεντς ανά μετοχή.


deutsche_telecomΤα προσαρμοσμένα EBITDA του γερμανικού κολοσσού διαμορφώθηκαν στα 18 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,8% έναντι του 2011, ενώ δεν υπήρξε ουσιαστική διαφορά στα καθαρά έσοδα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 58,2 δισ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη υποχώρησαν κατά 11,3% στα 2,5 δισ. ευρώ.


«Κινούμαστε επιθετικά – με εκτεταμένες επενδύσεις σε δίκτυα και στην αγορά» ανέφερε ο CEO της Deutsche Telekom, Rene Obermann. «Για το 2012, ανακοινώνουμε ισχυρά στοιχεία ισολογισμού, σχεδιάζουμε να διανείμουμε σταθερό μέρισμα και έχουμε μειώσει το καθαρό χρέος κατά περισσότερο από 3 δισ. ευρώ στα 36,9 δισ. ευρώ».


Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, στην ανακοίνωση της Deutsche Telekom αναφέρεται ότι ο όμιλος κατέγραψε «πολλές επιτυχίες τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες για να εξασφαλίσει δανεισμό και να μειώσει το χρέος, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης τραπεζικού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, με την έκδοση 5ετούς ομολόγου με όγκο 700 εκατ. ευρώ, και κλείνοντας την πώληση των μετοχών της HellasSat στην ArabSat προς περίπου 200 εκατ. ευρώ, η οποία έχει προγραμματιστεί για το β’ τρίμηνο του 2013».