Η HP ανακοίνωσε τη διάθεση του Slate7, ενός οικονομικού tablet με Android Jelly Bean, που προσφέρει στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες Google Mobile.


HP-Slate-7-Front-Side-LeadΜε οθόνη 7 ιντσών και βάρος 368 γραμμάρια, το HP Slate7 διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο και μαύρο χρώμα με γκρι ή κόκκινο φόντο και αποτελεί το πρώτο tablet της εταιρείας με ενσωματωμένο Beats Audio, για καλύτερο ήχο και την πιο δυνατή μουσική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κανείς σε tablet.


Το HP Slate7 προσφέρει την εμπειρία Google με υπηρεσίες όπως Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive και Google+ Hangouts για video chat ανάμεσα σε πολλούς χρήστες, καθώς και πρόσβαση σε εφαρμογές και ψηφιακό περιεχόμενο μέσω του Google Play.


«Προκειμένου να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για tablets, η HP πρόκειται να προσφέρει ένα εύρος στοιχείων μορφοποίησης, συνδυάζοντας διάφορα λειτουργικά συστήματα», δήλωσε ο Alberto Torres, senior vice president, Mobility Global Business Unit, HP. «Το νέο HP Slate7 με Android αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για tablets που απευθύνονται σε καταναλωτές, ενώ το business-ready HP ElitePad με Windows® 8 είναι ιδανικό για επιχειρήσεις. Και τα δύο μοντέλα παρέχουν το επίπεδο υπηρεσιών που περιμένει κάποιος από την HP».


Το tablet της HP εντάσσεται στο νέο τμήμα της εταιρείας, το Mobility Global Business Unit, που συστήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με την ένταξη του Torres στην ομάδα της εταιρείας. Ο Torres προέρχεται από τη Nokia, όπου ασκούσε καθήκοντα vice president και επέβλεπε την ανάπτυξη των προϊόντων και της πλατφόρμας MeeGo.


Πρόσβαση και διασκέδαση
Με επεξεργαστή ARM Dual Core Cortex-A9 1.6 GHz, το HP Slate7 ανταποκρίνεται ταχύτατα. Το ενσωματωμένο ασύρματο δίκτυο επιτρέπει στον χρήση να έχει πρόσβαση στο mail του, στο internet και σε βασικές εφαρμογές, ενώ η οθόνη με High-aperture-ratio Field Fringe Switching (HFFS) προσφέρει ευρεία γωνία όρασης που επιτρέπει εύκολη επισκόπηση σε αρχεία, παιχνίδια, φωτογραφίες και video – ακόμα και σε συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.


Το HP Slate7 διαθέτει επίσης κάμερα 3-megapixel στο πίσω μέρος και VGA στο μπροστινό για video, φωτογραφίες και chatting.


Με την εφαρμογή HP ePrint, οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν εύκολα είτε βρίσκονται σπίτι, είτε εν κινήσει, ενώ μια αποκλειστική μητρική δυνατότητα εκτύπωσης καθιστά δυνατή την απευθείας εκτύπωση σχεδόν από οποιαδήποτε εφαρμογή. Μια micro USB θύρα επιτρέπει επίσης στον χρήση να μεταφέρει εύκολα αρχεία, ενώ μια σουίτα εφαρμογών HP μετατρέπει τα παιχνίδια σε παραγωγικά εργαλεία.


Διαθεσιμότητα
Το HP Slate7 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική από τον Μάιο.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HP Slate7 είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/slate.