H Ericsson και η SAP ανακοινώνουν το νέο συνδυασμό Λύσεων Machine-to-Machine, βασισμένο σε Cloud για αυξημένη Εταιρική Αποδοτικότητα.


ERICSSON LOGO_cmyk-01Στη συνεχή προσπάθειά της να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τεχνολογία ‘machine-to-machine’, η Ericsson και η SAP AG υπέγραψαν συμφωνία κοινοπραξίας για πώληση λύσεων και υπηρεσιών machine-to-machine (M2M) βασισμένων σε cloud σε εταιρίες μέσω παρόχων ανά την υφήλιο. Οι λύσεις θα βασίζονται στο συνδυασμό λογισμικού και υπηρεσίας (SaaS) που θα προσφέρονται από την Ericsson και τη SAP μέσω του Μ2Μ.


Η Ericsson με την τεχνογνωσία, τις υπηρεσίες, τις λύσεις και την υποδομή των δικτύων διαχείρισής της, τα οποία ενδυναμώνονται από την Πλατφόρμα Διασύνδεσης Συσκευών και την Πλατφόρμα Ενεργοποίησης Υπηρεσιών της Ericsson σε συνδυασμό με τις εταιρικές λύσεις της SAP, ενισχυμένες από την πλατφόρμα της SAP, HANA®, θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να βρουν καλύτερους και πιο καινοτόμους τρόπους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από πριν. Η ανακοίνωση έγινε στο Mobile World Congress, που διεξάγεται από 25 έως 28 Φεβρουαρίου , 2013 στη Βαρκελώνη.


Οι εταιρίες έχουν συναντήσει εμπόδια στην υιοθέτηση λύσεων M2M, όπως είναι η έλλειψη ολοκληρωμένων end-to-end προσφορών στο ευρύ φάσμα της αγοράς και αναποτελεσματικότητα στην παγκόσμια κάλυψη κατάλληλων λύσεων διασύνδεσης, απαραίτητων για τις πολυεθνικές εταιρίες. Η Ericsson και η SAP συμμαχούν για να προσφέρουν λύσεις σε παρόχους βασισμένες σε cloud που θα απομακρύνουν αυτά τα εμπόδια, ενώ την ίδια στιγμή θα προσθέσουν τα οφέλη μιας άμεσης επένδυσης. Αυτές οι νέες λύσεις και υπηρεσίες θα βοηθήσουν να αυξηθεί η εταιρική αποδοτικότητα σε βασικές διαδικασίες – όπως η συντήρηση, οι εξ αποστάσεως υπηρεσίες, οι προμήθειες, τα logistics και η διαχείριση μεταφορών, οι πωλήσεις και η διαχείριση καταναλωτικής εμπειρίας.


Η συγχώνευση υποδομών M2M και οι εξειδικευμένες βιομηχανικές λύσεις θα παρέχονται σε παρόχους ως εταιρικές υπηρεσίες και οι Ericsson και SAP ήδη συζητούν πάνω στο πιο αποδοτικό μοντέλο συνεργασίας με τους πελάτες τους.


Ο Per Simonsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Telenor Connexion, δήλωσε: «Στην Telenor Connexion βλέπουμε ότι οι υπηρεσίες M2M εξελίσσονται σε στρατηγικό και δομικό κομμάτι των λειτουργιών και των προϊόντων των καταναλωτών μας. Η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ SAP και Ericsson αποτελεί κλειδί για τη διευκόλυνση των πελατών στην εφαρμογή M2M, αυξάνοντας την οικονομική αξία της πρότασης και διευρύνοντας την καταναλωτική εμπειρία.
Επιπλέον, αυτό θα δημιουργήσει εξαιρετικές προοπτικές προσέγγισης νέων αγορών και βιομηχανιών.


Η Lynda Burton, Διευθύντρια Πωλήσεων στην Three UK, δήλωσε: «Παρατηρούμε αυξανόμενη ζήτηση για ευκολία εφαρμογής λύσεων M2M. Αυτή η συνεργασία συνδυαζόμενη με τον ηγετικό χαρακτήρα της Three στην αγορά και την εμπειρία της σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας προσφέρει μια ιδιαίτερα ίσχυρη λύση στους εταιρικούς πελάτες».


Η SAP είναι σε θέση να προσφέρει σε εταιρίες ηγετικές υπηρεσίες στην κινητή επικοινωνία, στο cloud computing και στις αναλύσεις μεγάλου όγκου δεδομένων, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο συνδυασμό των απαραίτητων τεχνολογιών για να δημιουργήσει μοναδικές και πανίσχυρες λύσεις για 24 διαφορετικές βιομηχανίες.


Ο Jim Hagemann Snabe, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της SAP AG, δήλωσε: “Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την επίτευξη ενός κοινού οράματος που η SAP και η Ericsson έχουν για «συν-καινοτομία» με τους πελάτες μας παγκοσμίως ώστε να τους βοηθήσουμε να ανταποκριθούν στις δυνατότητες του M2M. Μαζί θα γκρεμίσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στην υιοθέτηση λύσεων M2M προσφέροντας απλές, προσιτές και εύκολες στην εφαρμογή λύσεις. Οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από μια προσφορά που περιλαμβάνει ό, τι χρειάζονται για να συνδέονται σε μηχανήματα, βοηθώντας να μετατρέπεται μεγάλος όγκος δεδομένων σε γνώση σε πραγματικό χρόνο για τη λήψη αποφάσεων”.


Πέρα από τις τεχνολογικές υποδομές και λύσεις, η Ericsson θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ενσωμάτωσης συστημάτων & διοικητικές υπηρεσίες, δοκιμές συμπληρωματικών συσκευών και εφαρμογών, όπως επίσης και υπηρεσίες διαπίστευσης που διευκολύνουν την άμεση και αποδοτικότερη λύση πόρων κινητής δικτύωσης και τη βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη. Διαχειριστές, όπως πάροχοι διασύνδεσης M2M, μπορούν να επιλέξουν λύσεις ανάλογα με τις φιλοδοξίες τους, από τον κύριο εταιρικό προμηθευτή M2M μέχρι ένα συνεργάτη του οικοσυστήματος.


Η πλατφόρμα Διασύνδεσης Συσκευών της Ericsson και η κοινότητα των Υπηρεσιών Λειτουργίας διαχειριστή Πλατφόρμας αναπτύσσεται ταχέως, με πρόσφατες ανακοινώσεις συνεργασίας με τις 3UK, Megafon, Swisscom, TeliaSonera και XL Axiata.


Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, δήλωσε: «Το παγκόσμιο κέρδος από τις υπηρεσίες M2M εκτιμάται να ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια έως το 2017. Η συνεργασία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να απελευθερώσουμε ορισμένες από τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αποκτώντας πρόσβαση σε υπηρεσίες και διαχειριζόμενοι συσκευές με λύσεις που περιλαμβάνουν τη τεχνογνωσία και την εμπειρία της Ericsson από τη βιομηχανία της επικοινωνίας και της SAP από τον εταιρικό τομέα, οι επιχειρήσεις θα βρουν καλύτερους και πιο καινοτόμους τρόπους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών γρηγορότερα. Χτίζοντας ένα οικοσύστημα, θα επιτραπεί επίσης στους διαχειριστές – πελάτες μας να βρουν ένα νέο τρόπο να απευθυνθούν στις νέες αγορές και στις εταιρικές ανάγκες».


Το ενιαίο μοντέλο συνδυάζει τους πόρους των SAP, Ericsson και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας καθιστώντας άμεσα δυνατό για τις επιχειρήσεις να διασυνδέουν αποτελεσματικά τους πόρους τους σε παγκόσμια κλίμακα με πλήρη πιστότητα στις υπάρχουσες εταιρικές διαδικασίες, μαζί με την υποστήριξη για σενάρια φορητής επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.


Αυτό σημαίνει ότι μια εταιρία που χρειάζεται μια πλήρη full end-to-end λύση στα logistics—συμπεριλαμβανομένης της διασύνδεσης M2M, σε εφαρμογές και σε υπηρεσίες cloud— μπορεί να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη λύση από έναν πάροχο φορητής εκμεταλλευόμενη τη συνεργασία SAP/Ericsson.


Σε ακόμα ένα παράδειγμα, μια εταιρία που χρειάζεται μια έξυπνη λύση σε μηχανές αυτόματης πώλησης συμπεριλαμβάνοντας διασύνδεση M2M, εφαρμογές και υπηρεσίες cloud, θα έχει τη δυνατότητα να συνάψει συμφωνία για τις προσφορές της SAP και της Ericsson ως υπηρεσίες μέσω ενός παρόχου κινητής τηλεφωνία. Επιπλέον εργαλεία και κάθετες εφαρμογές και από τις δύο εταιρίες μπορούν να συμπεριληφθούν, προσφέροντας επιπρόσθετη αξία και αυξάνοντας το εύρος λύσεων που προσφέρονται στον καταναλωτή.