H LG Electronics παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Mobile World Congress 2013 στη Βαρκελώνη, την τεχνολογία Wireless Ultra High Definition (Ultra HD).


LG - Worlds First Wireless Ultra HD transmissionΑυτό το συναρπαστικό χαρακτηριστικό νέας γενιάς επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν υλικό από το smartphone τους, όπως παιχνίδια ή βίντεο σε Ultra HD τηλεοράσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω ασύρματης μεταφοράς δεδομένων.


«Χάρη στην πρωτοποριακή μας τεχνολογία ‘Wireless Ultra HD Transmission’, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο από το κινητό τους τηλέφωνο στις πιο προηγμένης τεχνολογίας τηλεοράσεις Ultra HD», δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications. «Αναπτύσσοντας αυτήν την τεχνολογία αιχμής η LG επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ηγετική της θέση στην αγορά των οθονών και τη σύγκλιση με την αγορά των κινητών, προσφέροντας ένα πραγματικά διασκεδαστικό τρόπο θέασης».


Η τεχνολογία ‘Wireless Ultra HD Transmission’ καθιστά εφικτή τη μεταφορά multimedia υλικού από το smartphone στην τηλεόραση γρηγορότερα και ομαλότερα από τις προηγούμενες τεχνολογίες μεταφοράς βίντεο. Με σχεδόν μηδενική καθυστέρηση (lag) και απώλειες δεδομένων, η επόμενη γενιά των κινητών της LG επιτυγχάνει τα παραπάνω, διαθέτοντας διαρκείς και αξιόπιστες συνδέσεις WiFi. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής το οπτικοακουστικό υλικό προσαρμόζεται αυτόματα για να ταιριάζει με την ανάλυση της οθόνης της τηλεόρασης που δέχεται το σήμα, αποδίδοντας έτσι τέλειο οπτικό αποτέλεσμα.


Επιπλέον, το σύστημα ‘Wireless Ultra HD Transmission’ καταναλώνει τη μισή ενέργεια σε σχέση με άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, απασχολώντας μικρό μέρος της ισχύος του κεντρικού επεξεργαστή του smartphone και άλλων επεξεργαστικών του πόρων.


Οι επισκέπτες στο MWC μπορούν να παρακολουθήσουν την τεχνολογία στο Booth της LG στο Hall 3 της Fira Gran Via από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου.