Η γκάμα του 2013 προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα, δυνατότητες εξατομίκευσης, εμπλουτισμένο VIERA Connect, ανώτερη ποιότητα εικόνας και σχεδίαση.


Panasonic Smart VIERA Plasma zt60Η Panasonic αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα την αποκλειστική της γκάμα τηλεοράσεων Smart VIERA Plasma για την Ευρώπη. Η γκάμα τηλεοράσεων Smart VIERA Plasma φτιάχτηκε έτσι ώστε να προσφέρει μία εξατομικευμένη εμπειρία τηλεθέασης, όπου όλα όσα αγαπάτε είναι σε ένα μέρος και επιπλέον εξελιγμένες δυνατότητες δικτύωσης, αυξημένη συνδεσιμότητα, ποιότητα εικόνας που αναδημιουργείται και βελτιώνεται (re-master) και σχεδίαση που κόβει την ανάσα.


Οι νέες τηλεοράσεις Smart VIERA Plasma βασίζονται στις τεχνολογίες εκείνες που έχουν κάνει την Panasonic φημισμένη σαν οδηγό των καινοτομιών στην αγορά των τηλεοράσεων. Οι τηλεοράσεις VIERA Plasma είναι τώρα κάτι περισσότερο απλά μία οθόνη, συνδυάζοντας τα καλύτερα του internet και των τηλεοπτικών εκπομπών, περιεχόμενο, κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές, ώστε να σας προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλα όσα αγαπάτε. Η νέα γκάμα Smart VIERA σας επιτρέπει ακόμα και να εκφραστείτε, εξατομικεύοντας εύκολα την αρχική οθόνη της τηλεόρασής σας, συγκεντρώνοντας εκεί έως 11 από τις αγαπημένες σας εφαρμογές, λειτουργίες και υπηρεσίες.


Mε μεγέθη οθονών από 42” έως 65”, τα 12 συνολικά μοντέλα της γκάμας VIERA Plasma (συμπεριλαμβανομένης της νέας ναυαρχίδας, της σειράς ZT60) παρέχουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και πλήθος έξυπνων και φιλικών δυνατοτήτων στον καταναλωτή.


Η γκάμα του 2013 στις τηλεοράσεις VIERA Plasma – με τις σειρές ΖΤ60, VT60, GT60, ST60 και X60 – είναι βασισμένη στους πέντε βασικούς πυλώνες ανάπτυξης:


1. Ποιότητα Εικόνας
Η Panasonic φημίζεται ότι συνεχώς ανεβάζει τον πήχυ στην ποιότητα εικόνας των Plasma, και αυτό συνεχίζει να κάνει και στην γκάμα της για το 2013:
Νέα επίπεδα ποιότητας εικόνας – Οι εξελίξεις στην επεξεργασία εικόνας και της τεχνικές κατασκευής έδωσαν τη δυνατότητα στις neoPlasma της Panasonic του 2013 να αποδίδουν την υψηλότερη αντίθεση και τα βαθύτερα επίπεδα μαύρου. Με νέο Κόκκινο Φώσφορο για βελτιωμένη απόδοση χρώματος και οδήγηση 3000 Hz Focused Field Drive (FFD) για κρυστάλλινη απόδοση της κίνησης, ακόμα και σε σκηνές δράσης με εξαιρετικά γρήγορη κίνηση, είναι εγγυημένο ότι θα έχετε μια εμπειρία που κόβει την ανάσα.
Studio Master Panel – Η νέα σειρά plasma VIERA ZT60 – η ναυαρχίδα της Panasonic σε ποιότητα εικόνας – διαθέτει ένα Studio Master Panel, που προσφέρει το απόλυτο επίπεδο μαύρου και απίστευτη ποιότητα εικόνας. Με την προσθήκη ενός νέου φίλτρου High Contrast Pro, η σειρά ZT Series αποδίδει βελτιωμένη σκίαση του εξωτερικού φωτισμού, βελτιωμένη καθαρότητα και βελτιωμένη μετάδοση φωτός. Το νέο panel μειώνει τις αντανακλάσεις και δημιουργεί πιο οξεία εικόνα με μεγαλύτερη αντίθεση σε φωτεινά περιβάλλοντα.
Ισχυρότατος επεξεργαστής – Οι σειρές ZT60 και VT60 είναι επίσης εξοπλισμένες με επεξεργαστή Hexa Processing Engine, που σημαίνει ότι δεν θα χάσετε ποτέ και την παραμικρή λεπτομέρεια, όταν παρακολουθείτε ταινίες, αθλητικά ή όταν παίζετε παιχνίδια με τις τελευταίες υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά.


2. Εύκολη Λειτουργία
Η γκάμα του 2013 στις Smart VIERA Plasma της Panasonic είναι σχεδιασμένη ώστε να κάνει την εμπειρία Smart TV όσο πιο απλή γίνεται, επιτρέποντας συγχρόνως σε εσάς και την οικογένειά σας να εκφραστείτε, δημιουργώντας και εξατομικεύοντας ο καθένας τη δική του αρχική οθόνη. Οι καινοτομίες για το 2013 περιλαμβάνουν:
my Home Screen – Μια επαναστατική νέα λειτουργία εξατομίκευσης που επιτρέπει σε κάθε χρήστη στο σπίτι να εκφραστεί δημιουργώντας τη δική του αρχική οθόνη, που προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο αγαπημένο του περιεχόμενο. Η λειτουργία “my Home Screen” μπορεί να παραμετροποιηθεί πλήρως, έτσι ώστε όλα όσα αγαπάτε να είναι σε ένα μέρος, από τα αγαπημένα σας widgets έως την φωτογραφία στο παρασκήνιο, που μπορεί να την έχετε τραβήξει με την LUMIX φωτογραφική σας μηχανή. Η έξυπνη και φιλική Αναγνώριση Προσώπου θα σας αναγνωρίσει αυτόματα μέσω της ενσωματωμένης κάμερας1, και θα φορτώσει τη δική σας εξατομικευμένη Αρχική Οθόνη.
Swipe & Share 2.0 – Η γκάμα του 2013 διαθέτει επίσης τη λειτουργία Swipe & Share 2.0, μια βελτιωμένη λειτουργία διασύνδεσης που μετατρέπει την τηλεόρασή σας σε hub ώστε να μπορείτε να στέλνετε (streaming) και να μοιράζεστε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας εύκολα και άμεσα, μέσα από το smartphone σας ή μία συσκευή tablet. Οι χρήστες μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους, από τις συσκευές τους με λειτουργικό Android ή iOS, απευθείας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής τους, με μια απλή κίνηση του δακτύλου τους, και να τα «φέρουν» πίσω, από την οθόνη στην έξυπνη συσκευή τους, με τον ίδιο τρόπο, καθώς επίσης και να αποθηκεύσουν περιεχόμενο που «έστειλαν» μέσω της λειτουργίας Swipe & Share στην τηλεόρασή τους, σε ένα προαιρετικό εξωτερικό σκληρό δίσκο USB που είναι συνδεδεμένος στη Smart VIERA τους. Το Swipe & Share 2.0 μπορεί επίσης να μοιράσει σε άλλες συσκευές Android ή iOS φωτογραφίες που δημιουργούν οι ίδιοι οι χρήστες στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής τους.
Φωνητικές Εντολές – Η Panasonic ενσωμάτωσε φωνητικές εντολές στη γκάμα της VIERA για το 2013. Συμβατή με 18 Ευρωπαϊκές γλώσσες, η λειτουργία απλοποιεί την εμπειρία περιήγησης στην τηλεόρασή σας, επιτρέποντάς σας να εισάγετε λέξεις-κλειδιά, διευθύνσεις URL, ή μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης, απλά λέγοντας τις λέξεις στο Touch Pad Controller της Smart VIERA σας ή στο συμβατό smartphone ή tablet σας.
Touch Pen – Η νέα λειτουργία Touch Pen χρησιμοποιεί το προαιρετικό Ηλεκτρονικό Στυλό Αφής (TY-TP10E) και επιτρέπει στους χρήστες να ζωγραφίσουν ή να γράψουν ηλεκτρονικά πάνω στην οθόνη της τηλεόρασής τους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε παιχνίδια, να ζωγραφίσετε εικόνες, να προσθέσετε λεζάντες σε φωτογραφίες ή βίντεο και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα σε μια κάρτα μνήμη SD ή τον προαιρετικό εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η λειτουργία Touch Pen προσθέτει μία ακόμα διάσταση στις δυνατότητες εξατομίκευσης της τηλεόρασής σας.


3. Δικτύωση
Με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών διασύνδεσης, η γκάμα του 2013 των τηλεοράσεων Smart VIERA Plasma σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε, να σερφάρετε, να κάνετε chat και να μοιραστείτε με ευκολία. Με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου ανοίγεται στην τηλεόρασή σας ένας ολόκληρος κόσμος αναζήτησης, περιεχομένου on-demand, παιχνιδιών, αγορών και πολλών άλλων:
Βελτιωμένο VIERA Connect – Κάθε νέα Smart VIERA διαθέτει την αναβαθμισμένη πλατφόρμα VIERA Connect που περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές για streaming περιεχομένου video, μοναδικές δυνατότητες στην κοινωνική δικτύωση, πλήρως ενσωματωμένες εφαρμογές (apps), και διαισθητικές δυνατότητες αναζήτησης, ακριβώς όπως τις περιμένετε να λειτουργούν, σχεδιασμένες για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη γρήγορη και απλή. Όλες οι τηλεοράσεις Smart VIERA προσφέρουν διάφορες επιλογές διασύνδεσης, από τον βελτιστοποιημένο Web-Browser του VIERA Connect έως το ενσωματωμένο WiFi.
Twin HD Tuner – H Panasonic εισάγει για πρώτη φορά στη γκάμα της για το 2013, σε επιλεγμένα μοντέλα2, το επαναστατικό Twin HD Tuner (Σύστημα διπλού δέκτη HD), κάνοντας την τηλεοπτική σας εμπειρία πολύ πιο ευέλικτη. Τώρα μπορείτε να βλέπετε ένα πρόγραμμα ενώ γράφετε κάποιο άλλο, ή ενώ να βλέπετε ένα πρόγραμμα στην τηλεόρασή σας την ίδια στιγμή που ένα άλλο μέλος της οικογένειάς σας παρακολουθεί στο tablet του ένα πρόγραμμα που μεταδίδεται παράλληλα και στέλνεται από την τηλεόραση στο tablet.
Ενσωματωμένη κάμερα – Τα μοντέλα της σειράς VT60 διαθέτουν, για πρώτη φορά σε Panasonic, μία ενσωματωμένη κάμερα, ώστε να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο την οικιακή σας ψυχαγωγία, προσφέροντάς σας Αναγνώριση Προσώπου και βιντεοκλήσεις.


4. Σχεδίαση
Βασισμένα στη σχεδιαστική φιλοσοφία “Glass and Metal” του 2012, τα μοντέλα VIERA Plasma του 2013 συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε μοντέρνα σχέδια ενώ παράλληλα προσφέρουν πρωτόγνωρη απόδοση εικόνας και ανώτερη ποιότητα ήχου. Η σειρά VT60 διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία στις άκρες και μια λεπτή βάση στήριξης, ενώ η σχεδίαση «μονοκόμματου γυαλιού» στις σειρές ZT και VT αποδίδει μινιμαλιστική αισθητική. Η νέα σχεδίαση μεγιστοποιεί τις φυσικές ιδιότητες του γυαλιού και του μετάλλου ώστε να εκφράσει οπτικά την ανώτερη απόδοση απεικόνισης και χρώματος των μοντέλων αυτών.


5. Eco
Η γκάμα των plasma του 2013 διαθέτει μια σειρά χαρακτηριστικών και λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η σειρά ZT60 είναι πλήρως απελευθερωμένη από υδράργυρο και μόλυβδο. Η επεξεργασία φωσφόρου και η επεξεργασία του οπίσθιου panel σχεδιάστηκαν από την αρχή και δίνουν στο panel Plasma τη μεγάλη διάρκεια ζωής των 100.000 ωρών, πριν η φωτεινότητα του panel πέσει στο μισό. Αυτό σημαίνει περισσότερο από 30 χρόνια ποιοτικής εικόνας, αν βλέπετε τηλεόραση για 8 ώρες καθημερινά.


Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας (Eco Navigation) που σας επιτρέπει να κάνετε ρυθμίσεις σε μια ολόκληρη σουίτα λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας στην τηλεόρασή σας. Σε αυτή περιλαμβάνονται η Έξυπνη Αυτόματη Αναμονή (Intelligent Auto Standby) που αυτόματα σβήνει όσες συνδεδεμένες συσκευές ήχου και εικόνας δεν χρησιμοποιούνται, και μια Λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας (Eco Mode) που ρυθμίζει την φωτεινότητα της εικόνας σύμφωνα με τα επίπεδα φωτεινότητας του δωματίου.