Με την υποστήριξη της πλατφόρμας SAP HANA, το NBA.com/Stats προσφέρει στους φιλάθλους πρόσβαση σε όλα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΝΒΑ.


SAP_logo 2011Το ΝΒΑ και η SAP ανακοίνωσαν την λειτουργία της ιστοσελίδας NBA.com/Stats, η οποία στηρίζεται στην πλατφόρμα SAP HANA. Προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε αναλύσεις και στατιστικές, τo NBA.com/Stats αποτελεί το νέο προορισμό για τους οπαδούς του NBA. Στατιστικά στοιχεία από όλη την ιστορία του πρωταθλήματος, στα οποία μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο οι ομάδες και συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, είναι πλέον διαθέσιμα στους φίλους του NBA σε όλο τον κόσμο.


Ενισχυμένο με την real-time πλατφόρμα SAP HANA®, τo NBA.com/Stats δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να αλληλεπιδράσουν και να αναλύσουν επίσημα στοιχεία για τις κατηγορίες, τις ομάδες και τους παίκτες σε πραγματικό χρόνο. Μέσα σε ένα περιβάλλον χρήστη μιας «έξυπνης» επιφάνειας με υψηλή οπτική ανάλυση θέτει στη διάθεση των fans στατιστικά στοιχεία της ιστορίας του πρωταθλήματος τα οποία μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμα μόνο στις ομάδες ή τους εργαζόμενους του ΝΒΑ.


Συγκεκριμένα το NBA.com/Stats περιλαμβάνει στοιχεία όπως:
Box Scores του ΝΒΑ: όλα τα box scores από την πρώτη σεζόν του NBA το 1946 – 1947. Μεταξύ αυτών και κάποια με ιστορική αξία, όπως το box score του αγώνα που ο Wilt Chamberlain πέτυχε 100 πόντους, το 1962 ή το box score του αγώνα που ο Kobe Bryant πέτυχε 81 πόντους το 2006 κλπ.
Προηγμένους Πίνακες Σουτ: εμπεριστατωμένοι πίνακες σουτ για την ανάλυση επιθετικών αλλά και αμυντικών επιδόσεων οι οποίοι παρέχουν οπτική απεικόνιση των σουτ, σημεία από τα οποία ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι οι παίκτες κλπ
Καλύτερους Συνδυασμούς Πεντάδων: οι καλύτεροι συνδυασμοί παικτών από δύο έως και πέντε κατά τις τελευταίες έξι σεζόν. Οι συνδυασμοί μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας μια πληθώρα επιλογών.
Αναλυτική Επεξήγηση Στατιστικών: ανά κατοχή, στο τέλος του παιχνιδιού, αποδοτικότητα, συγκρίσεις παικτών / ομάδων, και επιπλέον αναλυτικές επεξηγήσεις στατιστικών με πληθώρα επιλογών.
Σελίδες Παικτών για κάθε παίκτη του ΝΒΑ: πλήρη προσωπικά στατιστικά για όλους τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ.
Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν το υλικό τουNBA.com/Statsμε τις επαφές τους στα κοινωνικά δίκτυα(Facebook, Twitter, Google+ κ.λπ.).


«Οι φίλαθλοι των σπορ είναι παθιασμένοι με τα στατιστικά στοιχεία, γιατί μέσω αυτών έρχονται πιο κοντά στο άθλημα που αγαπούν, στις ομάδες και τους παίκτες που υποστηρίζουν..» δήλωσε ο StevePeck, Senior Vice President, Global Strategic Initiatives,SAP. «Η τεχνολογία που παρέχει το SAP HANA, επιτρέπει στο NBA να παρέχει μια μοναδική εμπειρία στους εκατομμύρια φίλους του πρωταθλήματος. Οι επισκέπτες του NBA.com/Stats πλέον μπορούν να δουν πέρα από τα απλά στατιστικά νούμερα, κάτι που μέχρι σήμερα αποτελούσε προνόμιο των ομάδων και επιλεγμένων εκπροσώπων από τα Μέσα Ενημέρωσης»


Τον Ιούλιο του 2012 ανακοινώθηκε η συνεργασία της SAPκαι του NBA, η οποία καθιστά την SAP επίσημο Business Analytics Software Partner για το NBA. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει επίσης το γυναικείο ΝΒΑ ( WNBA) και το ΝΒΑ Development League (ΝΒΑ D-League).