H LG πριν το MWC 2013 παρουσιάζει τις κυριότερες τάσεις στη βιομηχανία των smartphones, με την εμπειρία του χρήστη να βρίσκεται στο επίκεντρο.


LG-Optimus-G2Οι τάσεις στην αγορά των smartphones δεν καθορίζονται πλέον από τεχνολογικά εμπόδια αλλά πολύ περισσότερο από τις ανάγκες των ίδιων των καταναλωτών. Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο τα κριτήρια με τα οποία οι χρήστες επιλέγουν να αγοράσουν μια συσκευή τέτοιου είδους αφορούν κυρίως σε όλες εκείνες τις επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες που μπορεί να τους προσφέρει ένα smartphone. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, η μουσική, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια.


Για να μπορούν οι συσκευές να υποστηρίξουν όλες αυτές τις επιπρόσθετες λειτουργίες/εφαρμογές, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η αυτονομία της μπαταρίας, η ταχύτητα και η δυναμική του επεξεργαστή, καθώς και το hardware & software που διαθέτει η εκάστοτε συσκευή. Το πεδίο ανταγωνισμού στα smartphones μετατίθεται στο κατά πόσον οι εταιρείες του χώρου θα ανταποκριθούν στην ανάγκη των χρηστών για βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας χρήστη.


Διευρύνοντας τους ορίζοντες και θέτοντας νέα σημεία αναφοράς στην αγορά των smartphones, η LG τοποθετεί την εμπειρία του χρήστη στο επίκεντρο της αγοράς smartphones, συγκεντρώνοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στις συσκευές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το LG Optimus G, το οποίο ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά χάρη στη συνολική εμπειρία χρήστη (User Experience UX).


Το Optimus G, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές διαθέτει τον κορυφαίο στον κόσμο επεξεργαστή Qualcomm, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερες ταχύτητες και υψηλότερη απόδοση. Επιπλέον, η έκδοση του Optimus G Pro, που αναμένεται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο, θα διαθέτει τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 Pro, ο οποίος θα μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 1.7GHz. Η συσκευή θα είναι, επίσης, εξοπλισμένη με μπαταρία 3.000 mAh, επιτρέποντας στον χρήστη να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες της συσκευής στο έπακρο, χωρίς το άγχος των χρονικών περιορισμών.