Η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν νόμιμα και δωρεάν την beta έκδοση των νέων Windows 7, έως τις 24/1.

windows7Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη «πολιόρκησαν» το site της Microsoft, περιμένοντας το πολυπόθητο link προκειμένου να κατεβάσουν τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση των νέων Windows. Οι servers της Microsoft «γονάτισαν» κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου (10/1-11/1) καθώς δεν άντεξαν τον φόρτο εργασίας.  Η αυξημένη κίνηση προήλθε εξαιτίας της αρχικής ανακοίνωσης της εταιρείας πως θα επιτρέψει μόνο τα πρώτα 2,5 εκατομμύρια downloads, με αποτέλεσμα να επικρατήσει… πανδαιμόνιο! Η Microsoft καθησύχασε τους ενθουσιώδεις χρήστες πως το όριο αυτό δεν θα ισχύσει τελικά και θα μπορεί ο καθένας να κατεβάσει την beta έκδοση των Windows 7 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου, ανεξαρτήτως αριθμού downloads.
Περισσότερες πληροφορίες και, φυσικά, η δοκιμαστική έκδοση, είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας www.microsoft.com/windows7 και πιο συγκεκριμένα στο παρακάτω link:
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εγκατάσταση των πρώτων διορθωτικών patch που ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν, όπως για παράδειγμα το mp3 patch το οποίο διορθώνει ένα σημαντικό πρόβλημα της beta έκδοσης των Windows 7 που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη συλλογή των mp3.


Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για την Beta έκδοση των Windows 7:

* 1 GHz 32-bit ή 64-bit επεξεργαστής
* 1 GB RAM
* 16 GB χώρου στο σκληρό δίσκο
* Υποστήριξη DirectX 9 με 128 MB μνήμης στην κάρτα γραφικών (για ενεργοποίηση του Aero theme)
* DVD-R/W Drive
* Πρόσβαση στο Internet (για τα updates)