Η CaixaBank, η Gemalto, η Telefónica και η Visa Europe παρουσιάζουν τις ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών στο Mobile World Congress 2013.


Visa Europe logoΕνόψει της έκθεσης GSMA Mobile World Congress που πραγματοποιείται 25-28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, τέσσερεις εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών ως μέρος της νέας Εμπειρίας NFC.


Η CaixaBank, η Gemalto, η Telefónica και η Visa Europe θα παρουσιάσουν μια εφαρμογή πληρωμών που θα διατεθεί σε 3.500 επισκέπτες της έκθεσης. Η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε από την Telefónica Digital, θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών χρησιμοποιώντας μια προπληρωμένη κάρτα αντίστοιχης τεχνολογίας, συμβατή με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών που έχει αναπτύξει η Visa. Η κάρτα εκδίδεται από την MoneyToPay, τη νέα θυγατρική της CaixaBank για προπληρωμένες κάρτες.


Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με τη χρήση ενός Xperia™smartphone της Sony Mobile Communications και την τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού από την Telefónica Digital.


Στην εφαρμογή θα έχει φορτωθεί το ποσό των €15, προσφέροντας τη δυνατότητα για συναλλαγές μέσω τερματικών ανέπαφων πληρωμών σε όλους τους χώρους της έκθεσης. Επιπλέον, η εφαρμογή θα επιτρέπει πληρωμές σε όλα τα σημεία πώλησης ανέπαφων συναλλαγών που έχει εγκαταστήσει η CaixaBank στη Βαρκελώνη, σε περισσότερα από 16.000 καταστήματα, εμπορικά κέντρα και city markets, καθώς και σε 1.000 ταξί.


«Η GSMA παρουσιάζει με μεγάλο ενθουσιασμό την εμπειρία NFC στο Mobile World Congress 2013, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της τεχνολογίας NFC, τόσο εντός του χώρου της έκθεσης, όσο και στην πόλη της Βαρκελώνης», δήλωσε ο Michael O’Hara, Chief Marketing Officer, της GSMA. «Πιστεύουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πλεονεκτήματα του NFC, για την πρόσβασή τους στους χώρους της έκθεσης, τις συναλλαγές με εμπόρους, τη χρήση μέσων μεταφοράς και για πολλές άλλες δραστηριότητες».


Η Sandra Alzetta, Senior Vice President της Visa Europe, υπογράμμισε: «Το 2012 ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών τετραπλασιάστηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να τετραπλασιαστεί εκ νέου το 2013. Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές κάθε μήνα. Η εξέλιξη των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες στις ανέπαφες συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών είναι φυσιολογική και στις αγορές όπου η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη, η ανταπόκριση είναι πραγματικά εντυπωσιακή.»


Ο Miguel Ángel Pozuelo, Επικεφαλής Νέων Προϊόντων και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της CaixaBank επεσήμανε από την πλευρά του: «Η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων είναι στρατηγικής σημασίας για την CaixaBank και η ανάπτυξη νέων προϊόντων πληρωμών στοχεύει στην κάλυψη κάθε είδους αναγκών των 13 εκατομμυρίων πελατών μας. Η CaixaBank έχει στηρίξει τη δημιουργία του Money to Pay, του πρώτου παρόχου ηλεκτρονικών πληρωμών της Ισπανίας στον τομέα των προπληρωμένων καρτών, προκειμένου να προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πληρωμών, όπως τα κινητά με τεχνολογία NFC και τα ψηφιακά πορτοφόλια».


«Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών του MWC και η συνεχής κινητικότητά τους αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για να παρουσιάσουμε την ταχύτητα και την ευκολία των ανέπαφων υπηρεσιών», δήλωσε ο Jean-Claude Deturche, Senior Vice President Mobile Financial Services της Gemalto. «Η Gemalto στηρίζει την υλοποίηση 50 έργων που αφορούν την τεχνολογία κινητών NFC, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, εμπόρους και μέσα μεταφοράς. Η παγκόσμια υιοθέτηση τοποθετείται στο άμεσο μέλλον με τις πληρωμές να αποτελούν έναν από τους πυλώνες των υπηρεσιών NFC».


Ο Fernando Abella, Επικεφαλής της Telefónica Digital Spain, τόνισε: «Η τεχνολογία του πορτοφολιού της Telefónica Digital θα επιτρέψει στους πελάτες μας να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω του κινητού τους εύκολα και με ασφάλεια. Η Telefónica έχει δεσμευτεί να προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητού στους πελάτες της σε ολόκληρη την Ευρώπη, περιλαμβανομένου του εμπορικού λανσαρίσματος των υπηρεσιών NFC σε βασικές αγορές όπως η Ισπανία.»


Οι εμπορικές δυνατότητες της τεχνολογίας NFC είναι σημαντικές – σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές θα έχουν διατεθεί παγκοσμίως μεταξύ 2010 και 2016, υποστηρίζοντας συναλλαγές αξίας πάνω από $50 δισεκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο*. Η εγκατάσταση τερματικών στα σημεία πώλησης με τεχνολογία NFC αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά το διάστημα 2011 – 2017 από 3,9 εκατομμύρια σε 43,4 εκατομμύρια. Μέχρι τότε, το 53% όλων των τερματικών στα σημεία πώλησης θα διαθέτουν τεχνολογία NFC παγκοσμίως.