Με τις φήμες για το επερχόμενο iWatch της Apple να αρκούν για να ρίξουν στην αρένα των έξυπνων ρολογιών και την Samsung, ρίχνουμε μια ματιά στις προοπτικές της νέας προϊοντικής κατηγορίας.

iwatch-prototypeΑν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν την Apple να… μην βλέπει την ώρα να “εφεύρει” μια ακόμη αγορά, κάνοντας τους πάντες να απορούν πως δεν είχαν σκεφτεί το προφανές, δεν θα αργήσει η στιγμή που ο καρπός του χεριού μας θα κοσμείται απο μια smart συσκευή με κάρτα SIM. Τί θα θέλατε, λοιπόν, να περιλαμβάνει το “έξυπνο” ρολόι του από ότι φαίνεται άμεσου μέλλοντος; Εμείς σας καταθέτουμε το δικό μας top 5 προσδοκιών…

  1. Καμπύλη οθόνη: ήδη η Samsung παρουσίασε μία κυρτή οθόνη στην τελευταία έκθεση CES, οπότε μια ευμεγέθης οθόνη αφής που να καλύπτει μέρος του βραχίονα του χρήστη μέχρι τον καρπό δεν θα ήταν εκτός πραγματικότητας. Άλλωστε το να βλέπαμε από την Apple απλά ένα iPod nano με λουράκι, θα ήταν το τελειωτικό πλήγμα στο δημιουργικό προφίλ μιας εταιρείας που είναι καταδικασμένη να καινοτομεί και να επιβάλλει μόδες.
  2. Κάρτα SIM: δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για οποιουδήποτε είδους “έξυπνη” συσκευή χωρίς διαρκή σύνδεση με το διαδίκτυο και ως εκ τούτου, η ενσωμάτωση κάρτας SIM θεωρείται αυτονόητη. Θα αποτελέσει φυσικά και το ιδανικό κίνητρο για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να τοποθετήσουν τη νέα προϊοντική κατηγορία στην αιχμή των προωθητικών τους ενεργειών.
  3. NFC: τί καλύτερο από το να έχεις το πορτοφόλι σου στον καρπό και να πραγματοποιείς ηλεκτρονικές πληρωμές δίχως pin, κάρτες, κωδικούς ή μετρητά; Το μαγικό άγγιγμα της συνδεσιμότητας NFC θα στερήσει στο μέλλον από τους τζαμπατζήδες την κλισέ δικαιολογία “ξέχασα το πορτοφόλι μου”! Παράλληλα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC, το ρολόι μπορεί να αφήσει “άνεργο” και το μπρελόκ σας, καθώς θα αρκεί για να ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας.
  4. Headset: σε βάθος χρόνου, το έξυπνο ρολόι δύναται να αντίκαταστήσει πλήρως το κινητό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί προφανώς και ένα έξυπνα σχεδιασμένο ασύρματο hands free, το οποίο θα φωλιάζει στο εσωτερικό του iΡολογιού (όπως η γραφίδα σε κάποια smartphones) και θα αποσπάται από τον χρήστη όταν αυτός θέλει να χρησιμοποιησει το ρολόι ως τηλέφωνο.
  5. ΚΙΤ ξεπάρκαρε: όσο ο ιππότης της ασφάλτου μεσουρανούσε προ δεκαετιών στο τηλεοπτικό στερέωμα, όλοι όσοι ήμασταν τότε παιδιά οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχουμε μιλήσει στο ρολόι μας. Βέβαια τότε το Casio των χιλίων δραχμών μπορεί να μας χάζευε ανήμπορο και απορημένο, σήμερα ωστόσο στην εποχή του siri, της αναγνώρισης φωνής αλλά και των πολυαναμενόμενων smart αυτοκινήτων, μπορούμε να ελπίζουμε πως σε λίγα χρόνια μια προσταγή μας στο ρολόι μας θα αρκεί για να κάνει το όχημά μας να ξεπαρκάρει μόνο του και να έρχεται να μας παραλάβει! Ας μην ξεχνάμε και τις φήμες που θέλουν την Apple να σχεδιάζει αυτοκίνητο, βασισμένο στο όραμα του Steve Jobs. Αυτό κι αν θα ήταν bundle! Να δω τους operators μαντράδες και τί στον κόσμο…