H πιστοποιημένη επαγγελματική εξειδίκευση Cisco στο Mediterranean College ανοίγει το δρόμο για μία καριέρα Μηχανικού Δικτύων.


Mediterranean CollegeΗ πιστοποιημένη επαγγελματική εξειδίκευση στα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, αποτελεί διαβατήριο για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί δικτύων που διαθέτουν πιστοποιημένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, ανήκουν στην κατηγορία επαγγελμάτων που θα έχουν θετικές προοπτικές απασχόλησης στα επόμενα χρόνια.


Οι κάτοχοι του Cisco Certified Network Associate (CCNA), μιας διεθνώς αναγνωρισμένης επαγγελματικής πιστοποίησης, με την υποστήριξη του Career Office του Mediterranean College, μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Cisco της Ελλάδος, εξασφαλίζουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα μεγάλο φάσμα απασχόλησης.


Το CCNA® είναι ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα της Ακαδημίας Δικτύων CISCO που παρέχεται από το 1997. Η εκπαίδευση γίνεται σε ειδικά πιστοποιημένο εργαστήριο όπου οι φοιτητές μπορούν να έχουν απευθείας πρόσβαση σε δικτυακές συσκευές όπως ασύρματοι και ενσύρματοι δρομολογητές (routers), μεταγωγείς (switches) και υποστηρικτικός εξοπλισμός, ενώ η ύλη των διαλέξεων είναι διαθέσιμη μέσω του περιβάλλοντος ηλεκτρονικής τάξης της CISCO. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον οι φοιτητές μπορούν να βρουν επιπλέον υλικό και προσομοιωτές δικτύων που θα τους βοηθήσουν στην εκπαίδευσή τους, ενώ το εργαστήριο των μαθημάτων παραμένει στη διάθεσή τους τις ελεύθερες ώρες για επιπλέον εξοικείωση με τον δικτυακό εξοπλισμό.


Η διδακτέα ύλη είναι χωρισμένη σε τέσσερεις ενότητες (Network Fundamentals, Routing Protocols and Concepts, LAN Switching and Wireless, Accessing the WAN), που καλύπτουν βασικές αρχές ανάπτυξης δικτύων, δρομολόγηση και μεταγωγή σε τοπικά δίκτυα και ασύρματη μετάδοση σε τοπικά δίκτυα. Επίσης καλύπτονται θέματα που αφορούν πρωτόκολλα και τεχνολογίες που συναντά κανείς στα δίκτυα ευρείας ζώνης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των τεσσάρων ενοτήτων οι φοιτητές έχουν αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την επιτυχή απόκτηση της πιστοποίησης CCNA® ύστερα από τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.


Η πιστοποίηση CCNA® βάζει τα θεμέλια μία επιτυχημένη καριέρα ως μηχανικός δικτύων, ενώ παράλληλα παρέχει τις βασικές γνώσεις δικτύων για όλους τους επιστήμονες της πληροφορικής.


Η διάρκεια του προγράμματος είναι 240 -280 ώρες (5 -8 μήνες), με παρακολούθηση 2-3 φορές την εβδομάδα. Η Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική,.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες της Πληροφορικής που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στα δίκτυα, σε φοιτητές / απόφοιτους Πληροφορικής που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις δικτύων, σε φοιτητές/ αποφοίτους Δικτύων που θέλουν να εξοικειωθούν με το πρακτικό κομμάτι της επιστήμης τους, σε φοιτητές άλλων σχολών που επιθυμούν να γνωρίσουν το αντικείμενο των δικτύων.


Οι φοιτητές αποκτούν όλες τις γνώσεις για την επιτυχή απόκτηση της πιστοποίησης Cisco Certified Network Associate (CCNA). Όλοι οι συμμετέχοντες με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος αποκτούν τη βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του Cisco Networking Academy Programme CCNA.


Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, τηλ 210 8899600, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, e-mail: info@medcollege.edu.gr , www.medcollege.edu.gr