H καινοτόμος τεχνολογία της Persado που γεννήθηκε στην Ελλάδα κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης ενός εκ των μεγαλύτερων funds της Αμερικής.


persadoΗ εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Persado, spin – out της εταιρίας Upstream, που εξειδικεύεται στη δημιουργία data – driven marketing software, ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη χρηματοδότησης ύψους $15 εκατ από τη Bain Capital Ventures εξέλιξη που συνιστά εκτός των άλλων σημαντική επιτυχία αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης ενός από τα μεγαλύτερα funds της Αμερικής σε ελληνική τεχνογνωσία και την 50μελή ομάδα τεχνολογίας και υλοποίησης της εταιρίας.


Η Persado αποτέλεσε μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και αποσπάσθηκε, τμήμα της εταιρίας Upstream, μίας εκ των μεγαλύτερων εταιριών mobile marketing διεθνώς. Η Upstream το διάστημα 2010-2012 επένδυσε στην ανάπτυξη τεχνολογίας σημαντικά κεφάλαια ύψους $20 εκατ. Ως αποτέλεσμα η ομάδα τεχνολογίας και υλοποίησης της εταιρίας που είναι εγκατεστημένη στη χώρα ανέπτυξε την τεχνολογία marketing persuasion, μια καινοτομία που σήμερα ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο του digital marketing διεθνώς.


Βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της Persado, το αντλούμενο κεφάλαιο ύψους $15 εκ. αναμένεται να αξιοποιηθεί για τον υπερδιπλασιασμό της επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη, την επέκταση των πωλήσεων και των δράσεων marketing με στόχο την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά και τη δημιουργία γραφείου στη Ν. Υόρκη καθώς και τη σημαντική διεύρυνση της ομάδας στελεχών στην Ελλάδα.


Στο portfolio των πελατών της Persado συγκαταλέγονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Fortune 500, οι οποίες εμπιστεύονται την τεχνολογία marketing persuasion για τις digital καμπάνιες τους. Στο πελατολόγιο της Persado μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το Skype, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών VOIP με περισσότερα από 600 εκατομμύρια μέλη, η Wix.com κορυφαίος πάροχος επαγγελματικών εργαλείων δημιουργίας ιστοσελίδων, το Badoo, το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών με περισσότερα από 170 εκατ. μέλη και η TIM Βραζιλίας, ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Νοτίου Αμερικής με περισσότερους από 70 εκατ. πελάτες.


«Η δημιουργία αποτελεσματικών μηνυμάτων marketing αποτελεί μια διαδικασία που δεν έχει αυτοματοποιηθεί ακόμα για τους digital marketers», δήλωσε ο κ. Deepak Sindwani, συνεργάτης της Bain Capital Ventures. «Η Persado μέσα από τη μοναδική της τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας των αποτελεσματικότερων μηνυμάτων σε όλα τα διαδικτυακά κανάλια marketing, για οποιοδήποτε προϊόν, οποιοδήποτε πελάτη, σε οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μέσα από τη συνεργασία μας με τη Persado συμμετέχουμε στη δημιουργία της επόμενης μεγάλης εταιρείας digital marketing»


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Persado, Αλέξης Βρατσκίδης και εκ των συνιδρυτών της Upstream Systems, με αφορμή την ανακοίνωση της Χρηματοδότησης δήλωσε χαρακτηριστικά «Η τεχνολογία marketing persuasion αποτελεί μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία ανατρέπει τους περιορισμούς των παλαιών μεθόδων προσέλκυσης του ενδιαφέροντος καταναλωτών. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν προτάσεις και φράσεις που συνθέτουν μια προσφορά, είμαστε οι μοναδικοί που βλέπουμε πολυδιάστατους χώρους που μπορούν να διερευνηθούν αποτελεσματικά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που με τη επίτευξη του κύκλου χρηματοδότησης, μας δίνεται η ευκαιρία να φέρουμε αυτή την καινοτομία πιο κοντά σε μια ευρύτερη αγορά πελατών του digital marketing».


Τέλος ο πρόεδρος της Upstream, Μάρκος Βερέμης δήλωσε χαρακτηριστικά «Η σημερινή ανακοίνωση για την χρηματοδότηση της Bain Capital Ventures στην Persado αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική εξέλιξη για την ομάδα μας. Είναι όμως και μια σημαντική εξέλιξη για την χώρα καθώς μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες της Αμερικής επιλέγει να επενδύσει $15 εκ. σε μια εταιρία όπου οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους της είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και με τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν προσφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους σε μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, επαναπροσδιορίζοντας διεθνώς την αγορά του digital marketing.»