To Digital Trends 2012 από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) με τίτλο “Enabling Mobile Technologies”, ολοκληρώθηκε και τυπικά.


hepisΗ ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του Digital Trends 2012 έγινε με την ανάρτηση του βίντεο του Συνεδρίου, αλλά και πλούσιου φωτογραφικού υλικού στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.digitaltrends.gr), με στόχο «να θυμηθούν όσοι ήταν εκεί και να μάθουν όσοι δεν ήταν» τι έγινε εκείνη την ημέρα.


Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει, επίσης, η ανασκόπηση του Συνεδρίου ενώ στην ιστοσελίδα της Focus Web TV υπάρχει το εκτεταμένο τηλεοπτικό ρεπορτάζ που επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Πένη Χαλάτση.


Το Συνέδριο μπορεί να ολοκληρώθηκε, όμως, άφησε πίσω του μια σημαντική υποθήκη: τα συμπεράσματά του, τις προτάσεις και τα αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου. Όσα κατατέθηκαν στο «στρογγυλό τραπέζι» ήδη κωδικοποιήθηκαν και θα παραδοθούν σύντομα στον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Μενέλαο Δασκαλάκη. Άλλωστε, αυτό ζήτησε και ο ίδιος από τη HePIS, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο, προκειμένου να ληφθούν υπόψιν στη χάραξη πολιτικής και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών & Δικτύων, τους επόμενους μήνες.


Η πρόσκληση του κ. Δασκαλάκη ακολούθησε το χαιρετισμό του προέδρου της HePIS, Νίκου Φαλδαμή, ο οποίος περιέγραψε τη συνολικότερη στρατηγική του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου στο εσωτερικό της χώρας και την ανάδειξη των Ελλήνων Επαγγελματιών σε διεθνές επίπεδο.


Η HePIS –που ξεκίνησε ήδη τις ετοιμασίες για το επόμενο Digital Trends 2013, τον Δεκέμβριο- συνεχίζει ως τότε τις πρωτοποριακές και καινοτόμες προσπάθειές της για τη διάδοση και υποστήριξη κάθε εφαρμογής των ΤΠΕ στην καθημερινότητά μας, αλλά και για την ενθάρρυνση ιδιαίτερα των νέων να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία επιτυχημένων οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, μέσω της πρωτοβουλίας Getbusy.gr.