Συνολικά η LG Electronics απέσπασε 14 βραβεία στις κατηγορίες εικόνας και ήχου, ασύρματης επικοινωνίας, οικιακών συσκευών και αξεσουάρ υπολογιστών.

lg_ces2009_lcdmonitor_boothΗ Consumer Electronics Association (CEA) επιβράβευσε την υπεροχή της LG Electronics σε design και τεχνολογία με 14 CES 2009 Innovations Awards, συμπεριλαμβανομένου και του CES 2009 “Best of Innovations” για τις κατηγορίες ασύρματων και οικιακών συσκευών. Όλα τα προϊόντα της LG εκτίθενται αυτή την εβδομάδα στην International CES® 2009 και στο Innovations Design and Engineering Showcase.

“Με περισσότερα από 80 CES Innovations Awards τα τελευταία έξι χρόνια, η LG Electronics είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την αναγνώριση που λαμβάνει, καθώς οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν το ότι η LG βελτιώνει τη ζωή των καταναλωτών με προϊόντα που συνδυάζουν έξυπνα χαρακτηριστικά και διαισθητική λειτουργικότητα με την εξαιρετική απόδοση και το καλαίσθητο design δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Ahn, πρόεδρος και CEO της LG Electronics Βορείου Αμερικής.

Τα CES Innovations Awards επιλέγονται κάθε χρόνο από μια ομάδα δημοσιογράφων, μηχανικών και επιφανών στελεχών από τον κλάδο του βιομηχανικού σχεδιασμού, που ψηφίζουν τα διαγωνιζόμενα προϊόντα με κριτήρια την αξία, την αισθητική, τον καινοτόμο σχεδιασμό, την ποιότητα και τη συμβολή στη ζωή των καταναλωτών. Επιπλέον, χορηγούνται από την CEA και υποστηρίζονται από την Industrial Designers Society της Αμερικής σηματοδοτώντας την εξέλιξη των προϊόντων στο σχεδιασμό και την τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, τα τιμώμενα προϊόντα της LG περιλαμβάνουν τις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία Video Displays

*         55-inch Class Full HD 1080p Slim LED Backlight LCD (55LHX) – Η 55 ιντσών LCD HDTV 1080p της LG συνδυάζει το αξεπέραστο design με το μόλις 24mm πάχος και το LED backlighting με την αξεπέραστη ποιότητα εικόνας.

*         TripleView Monitor (M4714V) – Ιδανικό για εφαρμογές digital signage, η οθόνη της LG επιτρέπει στους καταναλωτές να βλέπουν τρεις διαφορετικές εικόνες σε ανάλυση full HD 1080p με βάση τη γωνία θέασης.

Κατηγορία Video Components

*         BD300 Network Blu-ray Disc Player (BD300) – Υποστηρίζοντας τη λειτουργία BD Live που εξασφαλίζει πρόσβαση στο Internet, ο χρήστης δύναται να κάνει download περιεχόμενα σχετικά με Blu-Ray ταινίες συμπεριλαμβάνοντας video,υπότιτλους,παιχνίδια και πολλά άλλα. Επιπλέον, η ιδιαίτερότητά του έγγειται στην παροχή πρόσβασης των ειδικών χαρακτηριστικών των Blu-ray discs που συνήθως αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω υπολογιστή. Διαθέτοντας 1080p Full HD ανάλυση, Dolby True HD και DTS-HD, το Blu-Ray BD300 διακρίνεται για την μοναδική ποιότητα ήχου δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο ‘πακέτο’ για διασκέδαση υψηλών αποδόσεων.

Κατηγορία Ηχείων Home Theater

*         Network Streaming Service-Ready Blu-ray Disc Home Theater System (LHB979). To LHB979 της LG αποτελεί ένα σύστημα home theater που προσφέρει στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε πολλαπλές πηγές περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των Blu-ray discs, BD-Live content και Netflix Instant Streaming.

Κατηγορία Wireless Communications

LG Dare (VX9700). Ένα κινητό που διαθέτει εντυπωσιακή 3.2 megapixel camera/camcorder και πιστοποιημένο φακό Schneider-Kreuznach, το LG Dare (VX9700) προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ακαταμάχητο photo editing. Επιπλέον, διαθέτει οθόνη αφής τριών ιντσών, αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα καθώς και επιβεβαίωση επιλογής αφής μέσω ανάδρασης (tactile feedback). (Best of Innovations honoree.)

LG Solar Headset (HFB-500) – Το κομψό, φιλικό προς το περιβάλλον και ηλιακά φορτιζόμενο LG HFB-500 headset έχει την ικανότητα να μετατρέπει τις δύο ώρες φωτός σε μια ώρα ομιλίας.

LG Vu (CU920) –Το LG Vu (CU920) είναι ένα αισθητικά όμορφο κινητό αφής με απαράμμιλο μαύρο φινίρισμα. Οι multimedia δυνατότητες που διαθέτει όπως τηλεόραση live, το καθιστούν ιδανικό για τους χρήστες που εκτιμούν την τεχνολογία.

LG Invision (CB630) – Το LG Invision (CB630) αποτελεί το μικρότερο Mobile TV κινητό στις ΗΠΑ που συνδυάζει εύκολη πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Διατίθεται σε προσιτή τιμή, χαμηλό βάρος και μοναδικό design .

Κατηγορία Computer Accessories

Network Attached Storage με Blu-ray Burner (N4B1 NAS) – Το N4B1 network attached storage της LG παρέχει πληθώρα ενσωματωμένων λύσεων αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, είτε συνδεδεμένο άμεσα με ένα δίκτυο, είτε απευθείας μέσω Internet.

Κατηγορία Audio Components

Compact Shelf System (LFD950) – Το LFD950 Compact Shelf System της LG συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός compact shelf system, με υψηλή ποιότητα ήχου σε ένα μικρό και όμορφο design με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Κατηγορία Home Appliances

Steam Laundry Pair(WM3001H) – Πλυντήριο – Στεγνωτήριο με ειδικό πρόγραμμα για αλλεργίες. Προσφέρει εγγυημένη ευκολία, άνεση και άριστη λειτουργία. Η αναβαθμισμένη απόδοση σε συνδυασμό με την αυξημένη χωρητικότητα εξασφαλίζει μοναδικές επιλογές για τη φροντίδα των ρούχων μέσω της τεχνολογίας του ατμού. (Best of Innovations honoree.)

Τετράθυρο FrenchDoor Refrigerator (LMX25981) – Το πρώτο τετράθυρο FrenchDoor ψυγείο της βιομηχανίας με παροχή νερού και πάγου, βελτιώνει την άνεση και την οργάνωση στην κουζίνα διαθέτοντας διπλά συρτάρια στην κατάψυξη.