Επτά κινητά προηγμένης τεχνολογίας της LG, μεταξύ των οποίων τα Optimus G και Optimus L9, κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις χάρη στο σχεδιασμό τους.


Optimus GΗ LG Electronics ανακοίνωσε ότι επτά συσκευές από την κατηγορία προϊόντων κινητής τηλεφωνίας βραβεύτηκαν στο πλαίσιο των Βραβείων 2013 International Forum (iF) Design Awards. Τα βραβεία ‘iF’ αναγνωρίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο ως μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού, καθώς απονέμονται σε προϊόντα που διαθέτουν μοναδικό ποιοτικό σχεδιασμό. Πιο συγκεκριμένα, βραβεία απέσπασαν το νέο Optimus G, το Optimus L9 και άλλες πέντε συσκευές στην κατηγορία των smartphone. Με πραγματικά κορυφαία κατάταξη όσον αφορά το σχεδιασμό μοναδικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, η LG συνεχίζει να αποσπά διακρίσεις για την ποιότητα και τα καινοτομικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.


“H LG επενδύει πάρα πολύ στο σχεδιασμό των smartphone, ώστε να δημιουργεί προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία διαφοροποιούνται από τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών μας,” δήλωσε ο Δρ. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. “Σε ό,τι μας αφορά, τα δυνατά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά είναι ζωτικής σημασίας για τις συσκευές μας, καθώς όχι μόνο συμπληρώνουν αλλά και βελτιώνουν τις επιδόσεις των υλικών υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιεί η LG. Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην αισθητική και τη λειτουργικότητα αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα διαχρονικό στοιχείο της κληρονομιάς της LG.”


Η LG αισθάνεται ιδιαίτερη περηφάνια για τις συσκευές που διακρίθηκαν όπως, μεταξύ άλλων, το Optimus G και το Optimus L9, δύο από τις ναυαρχίδες της. Συνεχίζοντας την παράδοση του εξαιρετικού σχεδιασμού που εγκαινίασαν εμβληματικά μοντέλα, όπως τα κινητά Chocolate και Prada, η LG επέλεξε να «ντύσει» το Optimus G με το εντυπωσιακό μαύρο uni-body, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αισθητική και την απλότητα. Χάρη στην οθόνη WXGA True HD IPS Plus των 4.7 ιντσών και το ειδικά επεξεργασμένο κρύσταλλο, η συσκευή αποπνέει ένα αέρα πραγματικής πολυτέλειας. Η μοναδική αυτή τεχνολογία επεξεργασίας Crystal Reflection (πατέντα της LG), δίνει στη συσκευή την αίγλη ενός κοσμήματος, η εμφάνιση του οποίου αλλάζει ανάλογα με το φως. Παράλληλα, το Optimus L9 αποτελεί την επιτομή του σχεδιαστικού DNA της premium σειράς συσκευών της LG, L-Style. Το λεπτό, 9.1 χιλιοστών, σώμα της συσκευής και η εντυπωσιακή μεταλλική ράβδωση εξασφαλίζουν άνεση και κομψότητα.


Μεταξύ των προϊόντων της LG που διακρίθηκαν στα βραβεία ‘iF Design’ περιλαμβάνονται το Optimus LTE 2, το πρώτο smartphone στον κόσμο με μνήμη 2GB RAM το οποίο παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2012 στην Κορέα, και το LG Lucid 4G, μια παραλλαγή του Optimus LTE το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη Verizon Wireless και την αγορά των ΗΠΑ. Με βραβεία στις αποσκευές τους επιστρέφουν επίσης το Optimus L7, ένα high-end μοντέλο από τη σειρά L-Series της LG, το Optimus Life, ένα δημοφιλές LTE smartphone που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία, και το LG Smart Dongle, μέσω του οποίου οι έξυπνες τηλεοράσεις της LG αποκτούν δυνατότητες ασύρματης πρόσβασης.


Η τελετή απονομής των βραβείων ‘2013 iF Design’ θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2013, στο BMW World, στο Μόναχο.