H Nikon Europe παρουσιάζει τέσσερις νέες φωτογραφικές μηχανές της σειράς COOLPIX, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου ειδικού στην υποβρύχια φωτογράφιση.


AW110 group shot_lower res (Large)Ο Nicolas Gillet, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Αυτές οι νέες φωτογραφικές μηχανές COOLPIX ταιριάζουν σε πολλά διαφορετικά γούστα. Σχεδιάσαμε την ενισχυμένη φωτογραφική μηχανή AW110 έχοντας στο νου μας τους λάτρεις των extreme sports ή των καταδύσεων. Μπορείτε να την προσαρτήσετε σε μια μπουκάλα οξυγόνου και να εξερευνήσετε το βυθό σε βάθος 18 μέτρων, το τυπικό βάθος κατάδυσης για όσους έχουν αποκτήσει δίπλωμα «Δύτη ανοιχτής θάλασσας» (Open Water Diver). Επιπλέον, η μηχανή προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης αποστολής σε συμβατές έξυπνες συσκευές μέσω Wi-Fi, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα τις υποβρύχιες περιπέτειές σας με τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Για εκείνους που αναζητούν ένα ανθεκτικό σώμα σε μια πιο λογική κλίμακα, η S31 μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 μέτρα κάτω από το νερό, είναι ανθεκτική στους κραδασμούς και τη σκόνη, αλλά είναι τόσο απλή στη χρήση της ώστε όλοι –από τους παππούδες μέχρι τα παιδιά– θα μπορούν να την απολαύσουν. Αν αυτό που αναζητάτε είναι μια απλή και εύχρηστη φωτογραφική μηχανή, η L27 και η L28 διαθέτουν έξυπνες αυτόματες δυνατότητες, ώστε να μπορείτε να εστιάζετε στα πράγματα που έχουν αξία στη ζωή».


COOLPIX AW110 – Έτοιμη να αποτυπώσει το μεγαλείο της υπαίθρου
Σχεδιασμένη να αποτυπώνει και να μοιράζεται όλη τη δράση, η AW110 είναι έτοιμη για περιπέτειες, ακριβώς όπως κι εσείς. Είτε την κρατάτε στα χέρια σας, είτε την έχετε πάνω στη σανίδα του σερφ, είτε την έχετε προσαρτήσει στο σακίδιό σας ή σε μια μπουκάλα οξυγόνου, κάθε περιστροφή, πιτσίλισμα, βουτιά και σύγκρουση μπορεί να αποτυπωθεί σε ευκρινείς φωτογραφίες ή video full HD (1080p). Ο αισθητήρας CMOS 16 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, ο ευρυγώνιος φακός NIKKOR με zoom 5x και η οθόνη OLED 7,5 cm (3 ιντσών) 614.000 κουκκίδων συνδυάζονται σε ένα γερό compact σώμα που είναι ανθεκτικό στη σκόνη, σε βάθος 18 μέτρων, στις πτώσεις από ύψος έως και 2 μέτρων και στον παγετό σε θερμοκρασίες έως και -10°C.


Μπορείτε να ενημερώνετε τους φίλους σας και την οικογένειά σας για όλες τις αποδράσεις σας, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi που μεταφέρει φωτογραφίες και βίντεο απευθείας σε έξυπνες συσκευές, για εύκολη αποστολή. Εστιάζοντας στις ανάγκες του φωτογράφου που αναζητά την περιπέτεια, η AW110 διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων που βελτιστοποιούν τη φωτογραφική μηχανή για το μεγαλείο της υπαίθρου. Το GPS επιτρέπει την προσθήκη γεωγραφικών συντεταγμένων (geotagging) στις φωτογραφίες, ώστε να μπορείτε εύκολα να γνωρίζετε και να εξηγείτε στους άλλους πού τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες σας, ενώ μια ηλεκτρονική πυξίδα και ένας παγκόσμιος χάρτης σάς βοηθούν να προσανατολίζεστε και να χαράσσετε τη διαδρομή σας. Ένας υψομετρητής καταγράφει το ακριβές υψόμετρο στο οποίο τραβάτε τη φωτογραφία (εύρος: -300 m έως 4.500 m) και ένα υδροβαρόμετρο μετρά το υποβρύχιο βάθος (εύρος: 0 έως -20 m).


Σχεδιασμένη για να εξασφαλίζει ότι θα μπορείτε να αποτυπώσετε τη δράση ενώ τη ζείτε και όχι ως απλοί παρατηρητές, η εύχρηστη δυνατότητα Ελέγχου κίνησης σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής μετατοπίζοντάς την δεξιά-αριστερά, ώστε να μπορείτε να τη χειρίζεστε εύκολα ακόμα και κάτω από το νερό ή ενώ φοράτε χοντρά γάντια.


Όπως συμβαίνει με όλες τις φωτογραφικές μηχανές της Nikon, η ποιότητα εικόνας που προσφέρει η AW110 είναι ασύγκριτη. Ο εξαιρετικά ευαίσθητος αισθητήρας CMOS των 16 megapixel και οι ειδικές λειτουργίες χαμηλού φωτισμού συνδυάζονται για να προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα τη νύχτα, κάτω από έντονο ηλιακό φως, ή κάτω από το νερό. Η υψηλή ευαισθησία στο φως ISO (έως 3200) μειώνει τις πιθανότητες θαμπώματος κατά τη φωτογράφιση θεμάτων που κινούνται γρήγορα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ο επιλογέας καλύτερης λήψης (BSS) επιλέγει αυτόματα την πιο ευκρινή φωτογραφία μέσα από 10 διαδοχικές λήψεις. Τέλος, δεν υπάρχει καλύτερη φωτογραφική μηχανή για να αποτυπώσετε τις αποδράσεις σας ή τις περιπέτειές σας στη φύση – κάθε εποχή, χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο.


Η COOLPIX AW110 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: παραλλαγής, μπλε, μαύρο και πορτοκαλί.


COOLPIX S31 – Το νέο μέλος της οικογένειας
Ανθεκτική, απλή και διασκεδαστική, η S31 με 10 megapixel μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλη την οικογένεια. Με μεγάλα κουμπιά, ευδιάκριτα μενού, φακό NIKKOR με οπτικό zoom 3x, οθόνη LCD 6,7 cm (2,7 ιντσών), εγγραφή video HD και διασκεδαστικά φίλτρα που είναι ενσωματωμένα στη μηχανή, όλοι μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και video με τη σιγουριά ότι αυτή η φωτογραφική μηχανή μπορεί να αντέξει στα χτυπήματα και να ταξιδέψει σχεδόν παντού. Αδιάβροχη σε βάθος 5 μέτρων, ανθεκτική στις πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων αλλά και στη σκόνη, κατασκευάστηκε για έντονη χρήση στο σπίτι και στις διακοπές και ενθαρρύνει την αποτύπωση φωτογραφιών σε νέα μέρη, όπως στην πισίνα ή την παραλία.


Χάρη στο συμμετρικό της σώμα, η S31 είναι εύχρηστη και ταιριάζει απόλυτα σε όλα τα χέρια. Το φλας βρίσκεται στο κέντρο, ενώ μεγάλα, αποκλειστικά κουμπιά για λήψη φωτογραφιών ή εγγραφή ευκρινών video 720p με ένα πάτημα βρίσκονται σε κάθε πλευρά της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να μην αλλοιωθεί μια σημαντική λήψη από μικρά δάχτυλα. Ευδιάκριτα μενού με έντονα, πολύχρωμα εικονίδια απλοποιούν την περιήγηση στις λειτουργίες, ακόμα και για τα μικρά παιδιά. Η αυτόματη τεχνολογία κατά του θαμπώματος εξασφαλίζει ευκρινείς λήψεις των φίλων ή των συγγενών σας που κινούνται γρήγορα, ενώ μετά την αποτύπωση της τέλειας φωτογραφίας, τα ενσωματωμένα διασκεδαστικά φίλτρα μπορούν να προσθέσουν μια ακόμα πιο ιδιαίτερη νότα, όπως το εφέ Fisheye ή το Χρώμα επιλογής.


Η COOLPIX S31 διατίθεται σε πέντε χρώματα: κίτρινο, ροζ, μπλε, λευκό και καφέ.


COOLPIX L27 – Οι αναμνήσεις κρατούν μια ζωή
Γοητευτική, ανθεκτική και εύχρηστη, η L27 με 16 megapixel ξέρει τι ακριβώς χρειάζεστε για υπέροχες φωτογραφίες και video. Απλά χειριστήρια και έξυπνες αυτόματες λειτουργίες αποτυπώνουν σταθερές εικόνες και εξασφαλίζουν τη λήψη πορτραίτων με γελαστά πρόσωπα και ανοιχτά μάτια.


Ένας ευρυγώνιος φακός NIKKOR με οπτικό zoom 5x (26–130 mm) αποτυπώνει τα πάντα, από ομαδικές φωτογραφίες μέχρι κοντινές λήψεις, με εντυπωσιακή ακρίβεια και εξαιρετική ανάλυση. Όταν θέλετε να θυμάστε κάτι παραπάνω από τη στιγμή, μπορείτε να κάνετε εγγραφή ευκρινών video HD (720p) με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα video αναπαράγονται ακριβώς όπως τα θυμάστε σε μια ποιοτική οθόνη LCD 6,7 cm (2,7 ιντσών).


Η εύκολη αυτόματη λειτουργία βελτιστοποιεί όλες τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στις οποίες φωτογραφίζετε, εξασφαλίζοντας έτσι τη δημιουργία εντυπωσιακών εικόνων σε κάθε περίσταση. Η ενσωματωμένη λειτουργία απόσβεσης θαμπώματος κίνησης μειώνει το θάμπωμα που οφείλεται στο κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, ενώ το σύστημα έξυπνου πορτραίτου περιλαμβάνει δυνατότητες, όπως ο χρονοδιακόπτης χαμόγελου και η λειτουργία απαλότητας δέρματος, χάρη στις οποίες τα θέματά σας βγαίνουν πάντα καταπληκτικά. Η L27 λειτουργεί με συνηθισμένες μπαταρίες μεγέθους AA και, συνεπώς, μπορείτε να την έχετε πάντα μαζί σας.


Η COOLPIX L27 διατίθεται σε πέντε χρώματα: μωβ με καλλιτεχνικό σχέδιο, μαύρο, κόκκινο, ασημί και λευκό.


COOLPIX L28 – Εστιάστε στα πράγματα που έχουν αξία στη ζωή
Η COOLPIX L28 είναι μια ακόμα εντυπωσιακά εύχρηστη φωτογραφική μηχανή που καθιστά τη λήψη φωτογραφιών και video μια μοναδική εμπειρία. Με 20 megapixel, ευρυγώνιο φακό NIKKOR με οπτικό zoom 5x, οθόνη LCD 7,5 cm (3 ιντσών) και δυνατότητα εγγραφής video HD (720p), αυτή η φωτογραφική μηχανή έχει όλα όσα χρειάζεστε για να αποτυπώσετε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας.


Η εύκολη αυτόματη λειτουργία και η εγγραφή video με ένα πάτημα απλοποιούν τη χρήση, ενώ το μεγάλο πλήθος megapixel και ο ευκρινής φακός NIKKOR με οπτικό zoom 5x εξασφαλίζουν την τέλεια αποτύπωση όλων των θεμάτων, από την κοντινή φωτογραφία ενός νέου μέλους της οικογένειας, μέχρι το video στο οποίο συμμετέχει όλη η οικογένεια. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται άψογες κατά την αναπαραγωγή στη μεγάλη οθόνη LCD και είναι τόσο ευκρινείς που αξίζει να τις μεγεθύνετε και να τις κρεμάσετε στον τοίχο. Η L28 λειτουργεί με συνηθισμένες μπαταρίες μεγέθους AA.


Η COOLPIX L28 διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: ροζ, κόκκινο, ασημί και μαύρο.