Χάρη στις λύσεις SystemTrack και DataProtect, το νέο Lifebook T5010 και τα υπόλοιπα συστήματα στο μέλλον, θα αποτελούν μία απόλυτα ασφαλή επένδυση.

Fujitsu Lifebook T5010

Fujitsu Lifebook T5010

Η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε για πρώτη φορά ένα φορητό υπολογιστή της σειράς LIFEBOOK που χρησιμοποιεί τις λύσεις ασφαλείας SystemTrack και DataProtect. Αυτές οι λύσεις βασίζονται σε μία νέα εφαρμογή προστασίας κλοπής που χρησιμοποιεί τεχνολογία των Intel® και Computrace®. Η Fujitsu Siemens Computers είναι μία από τις δύο κατασκευάστριες εταιρείες σε όλη την περιοχή EMEA που προσφέρει αυτή την καινοτομία στην σειρά notebook που διαθέτει.
Η αντικλεπτική προστασία θα αποτελεί προαιρετικό χαρακτηριστικό στα μοντέλα της επαγγελματικής σειράς ESPRIMO Mobile καθώς και στα LIFEBOOK T5010 και LIFEBOOK E8420. Με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης λύσης ασφαλείας η εταιρεία υποδομών πληροφορικής ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της για αποτελεσματικές λύσεις ασφαλείας και προστασίας εταιρικών δεδομένων. Η αντικλεπτική προστασία έχει δύο κύριες λειτουργίες: τον εντοπισμό κλεμμένου ή χαμένου προϊόντος και την επιλογή να σωθούν ή αν είναι απαραίτητο να σβηστούν δεδομένα από το σύστημα του σκληρού δίσκου μέσω μίας απομακρυσμένης λειτουργίας η οποία διαχειρίζεται κεντρικά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα το σύστημα να κλειδωθεί κεντρικά μέσω απομακρυσμένης διαχείρισης.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Poneman Institute τον Ιούνιο του 2008, περισσότεροι από 50% των business travellers έχουν εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα στον φορητό τους υπολογιστή ενώ 65% από αυτούς δεν λαμβάνουν κάποιο προληπτικό μέτρο που αφορά στην ασφάλεια του υπολογιστή τους. Ο αριθμός των notebook με ευαίσθητα δεδομένα που έχουν κλαπεί έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2006 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε 84% με σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Fujitsu Siemens Computers βάζει ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα με το σύνολο λύσεων ασφαλείας που βασίζονται στην αντικλεπτική τεχνολογία από τις εταιρείες Intel και Computrace.

Οι λύσεις ασφαλείας SystemTrack και DataProtect θα είναι διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε συγκεκριμένα μοντέλα από τις επαγγελματικές σειρές LIFEBOOK και ESPRIMO Mobile. Η Fujitsu Siemens Computers χρησιμοποιεί την προσέγγιση ενσωμάτωσης της λύσης σε δύο διαφορετικούς τύπους μοντέλων έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις διαφορετικές απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και των μικρών και μεσαίων εταιρειών. Η απώλεια hardware λόγω κλοπής αποτελεί μεγάλο πλήγμα ιδιαίτερα στις μικρές και SoHo εταιρείες: ο αριθμός των διαθέσιμων notebook είναι μικρός και οι νέες αγορές είναι πολυδάπανες. Το SystemTrack εντοπίζει το κλεμμένο εξοπλισμό σε πραγματικό χρόνο και διαπιστώνει την ακριβή του θέση μόλις η συσκευή συνδεθεί στο διαδίκτυο ή στο δίκτυο της εταιρείας.

Το DataProtect χρησιμοποιείται για ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα; Για παράδειγμα μία εφαρμογή υψίστης σημασίας για μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Στο εταιρικό περιβάλλον η απώλεια πολύτιμων δεδομένων μπορεί να καταστεί κρίσιμη, ιδιαίτερα αν η κλοπή δεδομένων μπορεί να στοιχήσει στην εταιρεία εκατομμύρια. Χάρη στο DataProtect υπάρχει πρόσβαση στο σύστημα έτσι ώστε να σωθούν τα εμπιστευτικά δεδομένα σε κεντρικό σημείο – ή ακόμη στην περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο να σβηστούν αυτά τα δεδομένα. Είναι επίσης σημαντικό ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταστεί το σύστημα άχρηστο μέσω ενός “kill pill”. Σε περίπτωση που βρεθεί το σύστημα, μπορεί να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος μέσω της χρήσης ενός ειδικού password.

Η ευκολία της χρήσης των λύσεων SystemTrack και DataProtect από τον πελάτη είναι σημαντικό πλεονέκτημα, αφού το μόνο που έχει να κάνει είναι η αγορά τους ως προαιρετικό εξτρά με τα συστήματα της Fujitsu Siemens Computers και η εγγραφή για υποστήριξη των λύσεων στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Computrace. Ο πελάτης έπειτα μπορεί να αναφέρει μία κλοπή ή απώλεια μέσω τηλεφώνου ή online όπως με την πιστωτική κάρτα. Το τμήμα υποστήριξης μαζί με τον πελάτη υλοποιούν τη διαδικασία των μέτρων ασφαλείας όπως αυτά αναφέρονται κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

“Ο διάλογος με τους πελάτες μας και οι έρευνες που έχουμε διεξάγει κατά διαστήματα μας έχουν δείξει ότι η ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί την κύρια ανησυχία των διευθυντών πληροφορικής ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να υλοποιήσουν μία στρατηγική φορητότητας. Η αξιόπιστη προστασία ευαίσθητων δεδομένων κυριαρχεί στη λίστα των χαρακτηριστικών που προσθέσαμε στα επαγγελματικά μας notebook,”
είπε ο κ. Armin Kumpf, Senior Director Business Mobile της Fujitsu Siemens Computers. “Οι λύσεις αντικλεπτικής προστασίας μας παρέχουν ένα αξιόπιστο μηχανισμό ενάντια στην κλοπή και την απώλεια δεδομένων; συμπληρώνει ιδανικά τα συστήματά μας και τις υπάρχουσες λύσεις ασφαλείας που διαθέτουμε.”