H devolo συμμετέχει από 5 μέχρι 9 Μαρτίου 2013, στη CeBIT στο Ανόβερο της Γερμανίας, παρουσιάζοντας τα νέα προϊόντα dLAN για το 2013.


devolo cebit 2013Όλα τα προϊόντα εφαρμόζουν την τεχνολογία Powerline, η οποία μετατρέπει την υπάρχουσα καλωδίωση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε δικτυακό καλώδιο. Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο της devolo θα έχουν τα νέα καινοτόμα προϊόντα dLAN 500 WiFi. Ο συμπαγής προσαρμογέας φέρνει επιτέλους το WLAN σε κάθε χώρο του σπιτιού!


dLAN 500 WiFi – Το νέο προϊόν WLAN της devolo, φέρνει WLAN σε κάθε χώρο
Το highlight της devolo στη φετινή CeBIT θα είναι το dLAN 500 WiFi. Σε ένα εξαιρετικά συμπαγές περίβλημα (μεγέθους μιας πρίζας) φιλοξενεί συμπυκνωμένες δικτυακές τεχνολογίες, αφού διαθέτει παράλληλα με την θύρα Ethernet και μία υψηλής απόδοσης κεραία Wi-Fi, που επιτρέπει την ασύρματη πλοήγηση τόσο στο οικιακό δίκτυο όσο και στο Internet. Όσοι χρήστες επιθυμούν να καλύψουν οποιοδήποτε χώρο ή δωμάτιο του σπιτιού τους με σταθερή ασύρματη σύνδεση, μπορούν να προσθέσουν αντίστοιχους προσαρμογείς.


Τα επιμέρους Wi-Fi hotspots χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία WiFi Move της devolo και συνδέονται αυτόματα μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα μεγάλο ασύρματο δίκτυο. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για χειροκίνητη εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων δικτύων Wi-Fi αφού η αντίστοιχη τερματική συσκευή επιλέγει αυτόματα το ισχυρότερο σήμα. Με τον τρόπο αυτό, οι προσαρμογείς προσφέρουν στους χρήστες μέγιστη ελευθερία κινήσεων στις φορητές συσκευές τους, όπως για παράδειγμα τα smartphones, ή τους φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον, το dLAN 500 WiFi προσφέρει περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τους συμβατικούς προσαρμογείς Powerline, καθώς και μια εξαιρετικά ελκυστική τιμή στον τελικό πελάτη.


dLAN TV SAT Multituner: Η νέας γενιάς λύση satellite TV της devolo, υποστηρίζει streaming σε tablets
Στη φετινή διοργάνωση της CeBIT θα παρουσιαστεί επίσης η τελευταία γενιά της επιτυχημένης σειράς Sat-TV της devolo, η οποία χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού για την μετάδοση του δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος. Το dLAN TV SAT Multituner διαθέτει ενσωματωμένο προσαρμογέα Powerline, καθώς και δύο ενσωματωμένους δέκτες τηλεόρασης. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά τηλεοπτικά σήματα, ή να παρακολουθούν ένα live και να καταγράφουν ένα δεύτερο για μετέπειτα προβολή. Εάν κάποιοι χρήστες δεν αρκούνται σ’ αυτό, μπορούν να συνδυαστούν δύο Multituner, για ταυτόχρονη λήψη μέχρι και τεσσάρων καναλιών. Η φορητότητα βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο και όσον αφορά στο τηλεοπτικό σήμα: Το dLAN TV SAT Multituner υποστηρίζει το νέο πρότυπο SAT>IP, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να μεταδίδονται τα τηλεοπτικά σήματα (HD) μέσω δωρεάν dLAN TV SAT-App, σε φορητές συσκευές όπως smartphones και φορητούς υπολογιστές. Φυσικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πιστοποιημένα SAT>IP set-top boxes, όπως το dLAN SAT>IP Receiver, για τη σύνδεση με την τηλεόραση.


dLAN 500 AVpro UNI: Ένα για όλα: δίκτυο μέσω της παροχής καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος, ομοαξονικό καλώδιο ή δισύρματο
Ο πολυτάλαντος Powerline προσαρμογέας, χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικούς τύπους καλωδίων για την ταυτόχρονη μετάδοση δεδομένων: το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ομοαξονικό ή και δισύρματο (twisted pair). Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες αποκτούν τη μέγιστη χρήση της υφιστάμενης υποδομής καλωδίων. Χρησιμοποιώντας το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν να καλυφθούν αποστάσεις μήκους καλωδίου έως 300 μέτρα, ενώ με το ομοαξονικό ή με το δισύρματο μέχρι και 600 μέτρα. Το dLAN 500 AVpro UNI προσφέρει τέσσερις θύρες Gigabit Ethernet, μία εκ των οποίων υποστηρίζει Power over Ethernet, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν για παράδειγμα οι κάμερες ασφαλείας, άμεσα και χωρίς επιπλέον τροφοδοσία ρεύματος. Οι βασικές ρυθμίσεις γίνονται εύκολα, γρήγορα και διαισθητικά, ενώ το επαγγελματικό λογισμικό dLAN AVpro manager επιτρέπει λεπτομερείς ρυθμίσεις, όπου αυτές απαιτούνται, καθώς και επιλογή για απομακρυσμένη διαχείριση και συντήρηση του δικτύου.


dLAN 200 AVpro mini και dLAN 500 AVpro+: Νέα προϊόντα Powerline για εξειδικευμένους εμπόρους
Η devolo διευρύνει περαιτέρω την γκάμα των επαγγελματικών προϊόντων dLAN που διαθέτει, αφού αναπτύσσει λύσεις και για δίκτυα Powerline σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα, όπως τα dLAN 500 AVpro+ καθώς και το dLAN 200 AVpro mini, δύο προσαρμογείς για ασφαλείς και σταθερές συνδέσεις δικτύου μέσω της γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος. Το dLAN 500 AVpro + ξεχωρίζει για τη θύρα Gigabit Ethernet, αλλά και για την ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα ρεύματος με φίλτρο που διαθέτει, ενώ το AVpro mini εντυπωσιάζει με τις συμπαγείς διαστάσεις του. Προκειμένου να εξασφαλιστεί περαιτέρω μια ασφαλή εγκατάσταση, ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους, το AVpro+ είναι συμβατό και με το σύστημα κλειδώματος Kensington. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική dLAN Professional επιτρέπει τη χρήση της σε έως και 64 προσαρμογείς μέσα σε ένα δίκτυο.