Τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στη FORTHcrs, αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπασταματίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.


forth-crsΟ Γιώργος Παπασταματίου είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει μακρόχρονη και πλούσια εμπειρία κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε εταιρίες της αγοράς Πληροφορικής. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας). Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες Fintrust, Blue Sphere και Mellon Collection Services. Στη συνέχεια, υπήρξε ιδρυτής της Cinsight Advisory ενώ από τον Οκτώβριο του 2011 είχε τα καθήκοντα του New Business Development Director στην First Data Hellas.


Η FORTHcrs, εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Forthnet, παρέχει προϊόντα λογισμικού και ηλεκτρονικές υπηρεσίες συστημάτων κρατήσεων και εισιτηρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και του πολιτισμού. Κατέχει ηγετική θέση στην ηλεκτρονική διανομή κρατήσεων και εισιτηρίων ακτοπλοΐας, με ευρύ πελατολόγια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διαθέτει εξειδίκευση στα συστήματα διαχείριση πωλήσεων ακτοπλοϊκών εταιρειών, από τα οποία και ξεκίνησε, φέρνοντας μία σειρά από καινοτομίες στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο (ενιαία διανομή, web & mobile sales, automatic fare quotation, συνδυασμός με τουριστικές υπηρεσίες και άλλα). Με βάση την ακτοπλοΐα έχει αναπτύξει πυρήνα παραγωγής πάνω από 20.000.000 εισιτηρίων ετησίως με ευρύ δίκτυο έκδοσης εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.