Το Harmony 1100 με την εντυπωσιακή έγχρωμη οθόνη αφής του, κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Best of Innovations στην CES.

Logitech Harmony 1100

Logitech Harmony 1100

Μπορείτε να αποχαιρετήσετε οριστικά τα τεράστια εγχειρίδια χρήσης και τα περίπλοκα μενού που έπρεπε να μελετάτε, κάθε φορά που θέλατε να αξιοποιήσετε τις λειτουργίες του συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας σας. Στην φετινή Consumer Electronics Show, στο Λας Βέγκας, η Logitech έδωσε τη λύση στο όλο θέμα, παρουσιάζοντας το πολυτηλεχειριστήριο Logitech Harmony 1100 που μπορεί να σας προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο, μέσω μιας πλήρως ρυθμιζόμενης έγχρωμης οθόνης αφής 3,5 ιντσών.

Το νέο μοντέλο της Logitech έχει ένα εξελιγμένο interface αφής που επιτρέπει να ορίσουμε και ποιες εντολές θα εμφανίζει σε κάθε λειτουργία, αλλά και σε ποιο σημείο της οθόνης θα απεικονίζονται. Το εντυπωσιακό Harmony 1100 κέρδισε αμέσως την προσοχή του κοινού, αλλά και το βραβείο Best of Innovations στην κατηγορία Home-Entertainment Accessories στη CES. Έτσι, η Logitech συνεχίζει την παράδοση επιτυχιών της στη CES, καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ένα τηλεχειριστήριο Harmony επιβραβεύεται με το συγκεκριμένο βραβείο.

Σύμφωνα με τον Ashish Arora, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Logitech για τα προϊόντα Harmony, «Το Harmony 1100 εξελίσσει ακόμη περισσότερο την φιλοσοφία όλων των χειριστηρίων της σειράς: να απλοποιήσουμε την χρήση των σημερινών πολύπλοκων συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας. Η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές εγκαθιστούν τέτοια συστήματα σπίτι τους. Και όλοι, θα μπορέσουν με το Harmony 1100 να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των συσκευών τους και σε κόστος πολύ χαμηλότερο από ότι τα εξειδικευμένα χειριστήρια της αγοράς».

Το Harmony 1100 είναι αρκετά μικρό για να χωρά στην παλάμη μας, αλλά με ένα πάτημα μπορεί να μας δώσει τον πλήρη έλεγχο σε κάθε τηλεχειριζόμενη συσκευή μας. Με το πλήρως επανασχεδιασμένο λογισμικό του και την μεγάλη οθόνη αφής των 3,5 ιντσών με ανάλυση 320 × 240 pixels, μας προσφέρει εκπληκτική ευελιξία αλλά και ευκολία στη χρήση. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να έχουμε άμεσα διαθέσιμες τις εντολές Play και Pause όταν βλέπουμε ταινίες, μπορούμε να ρυθμίσουμε εύκολα το Harmony 1100 ώστε να τις προβάλλει αμέσως ως πλήκτρα αφής, κάθε φορά που επιλέγουμε να δούμε μια ταινία.

Πέρα όμως από την ρυθμιζόμενη οθόνης αφής, είναι οι μικρές λεπτομέρειες στην σχεδίαση που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τον χρήστη. Γύρω από την οθόνη υπάρχουν μικροί ανάγλυφοι οδηγοί θέσης, οπότε μόνο με την αφή μπορούμε να επιλέξουμε την εντολή που θέλουμε. Ακόμη, το κέλυφος του από βουρτσισμένο μαύρο αλουμίνιο στο πάνω μέρος και με απαλή στη αφή επιφάνεια στη βάση, το κάνει άνετο στο κράτημα, ενώ συνολικά παραμένει κομψό και ταιριάζει με κάθε οικιακό χώρο. Όσο για τη αυτονομία του, το Harmony 1100 είναι επαναφορτιζόμενο, οπότε δεν χρειάζεται ποτέ να αλλάξουμε τις μπαταρίες του.

Τέλος, η ακτίνα δράσης του 1100 δεν σταματά μέσα στο σαλόνι μας. Η συσκευή διαθέτει πομπό ραδιοσυχνοτήτων, οπότε εγκαθιστώντας ένα Harmony® RF Extender (που πωλείται ξεχωριστά), μπορούμε με το 1100 να ελέγξουμε συσκευές που είναι μέσα σε ντουλάπια ή σε άλλα δωμάτια, έως και 30 μέτρα μακριά μας.

Ψυχαγωγία με ένα μόνο πάτημα

Το Harmony 1100 φυσικά διατηρεί όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα της σειράς: Έτσι, μπορούμε να αντιστοιχήσουμε ολόκληρες διαδικασίες χρήσης σε ένα μόνο πάτημα, να ελέγξουμε χιλιάδες συσκευές, οι ρυθμίσεις των οποίων υπάρχουν στη μεγαλύτερη online βάση τέτοιων δεδομένων, αλλά και να ρυθμίσουμε την συσκευή με μια απλή online διαδικασία που μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι με το Harmony 1100 μπορούμε να απλοποιήσουμε όλες τις περίπλοκες λειτουργίες ενός συστήματος ψυχαγωγίας που αποτελείται από πολλές συσκευές, ώστε να ενεργοποιούνται με ένα μόνο πάτημα, που θα αντιστοιχεί σε μια διαδικασία. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε στην οθόνη την διαδικασία «Βλέπω τηλεόραση» και το 1100 θα ανάψει την τηλεόραση, αλλά και το DVD και τον δορυφορικό δέκτη κλπ, με όλες τις ρυθμίσεις που επιθυμούμε, χωρίς εμείς να χρειάζεται να ασχοληθούμε με κάθε συσκευή ξεχωριστά. Η χρήση του 1100 είναι τόσο απλή που κάθε μέλος της οικογένειας ή ακόμη και ένας επισκέπτης μπορεί να την κάνει, χωρίς να χρειάζεται κάποια επεξήγηση.

Online ρύθμιση βήμα βήμα

Η απλοποίηση στη χρήση που προσφέρει το Harmony δεν θα μπορούσε να μην επεκταθεί και στην ρύθμιση του. Εδώ, η Logitech έχει πετύχει να κάνει την διαδικασία ιδιαίτερη απλή αλλά και λειτουργική, αξιοποιώντας μια τεράστια ιντερνετική βάση δεδομένων. Το Harmony 1100 ρυθμίζεται μέσω ενός έξυπνου online οδηγού που μας καθοδηγεί βήμα βήμα στην όλη διαδικασία. Πρώτα δηλώνουμε ποιες συσκευές έχουμε στο σπίτι μας (τηλεοράσεις, DVDR’s, δορυφορικούς δέκτες, home cinema ενισχυτές κλπ) και αυτόματα όλες οι ειδικές εντολές τηλεχειρισμού κάθε συσκευής «κατεβαίνουν» στο 1100. Η online βάση δεδομένων της Logitech έχει στοιχεία για πάνω από 225.000 συσκευές από περισσότερους από 5.000 κατασκευαστές και ανανεώνεται συνεχώς. Οπότε σίγουρα το Harmony 1100 θα μπορεί να ελέγξει τις συσκευές σας, όχι μόνο αυτές που έχετε σήμερα, αλλά και όσες αγοράσετε τα επόμενα χρόνια.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Harmony 1100 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €499.