Την BlackBerry 10, την καινούρια πλατφόρμα με νέα τεχνολογία και νέο σχεδιασμό παρουσίασε η πρώην RIM και νυν BlackBerry.


BlackBerry Z10 Q10Η νέα πλατφόρμα διατίθεται σε δύο νέα smartphone με δυνατότητα LTE, το BlackBerry® Z10 (αφής) και BlackBerry® Q10 (αφής με συμβατικό πληκτρολόγιο), που χάρη στην BlackBerry 10 σας προσφέρουν μια ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο ομαλή εμπειρία από ό, τι οποιοδήποτε άλλο BlackBerry έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
Η BlackBerry παρουσίασε τα νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάι και το Γιοχάνεσμπουργκ.


«Η σημερινή ημέρα βρίσκει μία εντελώς καινούρια BlackBerry να παρουσιάζει μια εντελώς καινούρια εμπειρία κινητού τηλεφώνου», δήλωσε ο Thorsten Heins, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την πλατφόρμα BlackBerry 10 στα νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10, με σκοπό να προσφέρουμε μια ταχύτερη, πιο έξυπνη εμπειρία που συνεχώς προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Κάθε χαρακτηριστικό, κάθε κίνηση και κάθε λεπτομέρεια στην BlackBerry 10 είναι σχεδιασμένο για να σας κρατήσει σε κίνηση».


Σημαντικότερα στοιχεία της πλατφόρμας BlackBerry 10
Η BlackBerry 10 είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη πλατφόρμα που διακρίνεται για την ομαλότητα και την ευαισθησία της. Διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και μία επιφάνεια διασύνδεσης που βασίζεται στις χειρονομίες και σε προκαλεί να την ανακαλύψεις. Είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει, να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε και μοιράζεστε δεδομένα με άλλους και διαθέτει χαρακτηριστικά όπως:
– Το αγαπημένο BlackBerry® Hub, που σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε σε ένα μοναδικό σημείο όλες τις συνομιλίες σας, όπως προσωπικά και επαγγελματικά email, μηνύματα BBM™, updates και ειδοποιήσεις από social media, αλλά και να του ρίχνετε μια γρήγορη ματιά από οπουδήποτε, ώστε να είστε πάντα μόνο μια κίνηση μακριά από όσα έχουν σημασία για εσάς.
– Το BlackBerry® Flow, όπου αναδεικνύεται η υπεροχή της πλατφόρμας BlackBerry 10, η οποία επιτρέπει σε χαρακτηριστικά και εφαρμογές να ρέουν ομαλά μαζί και σας βοηθά να ολοκληρώσετε κάθε εργασία εύκολα και αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να πατήσετε σε έναν από τους συμμετέχοντες μιας συνάντησης για να δείτε το πιο πρόσφατο tweet του ή το προφίλ του στο LinkedIn ή να πατήσετε πάνω στη μικρογραφία μιας φωτογραφίας που μόλις τραβήξατε για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, να εφαρμόσετε γρήγορα μία αλλαγή ή φίλτρο και να τη μοιραστείτε αμέσως με τις επαφές σας.
– Ένα πληκτρολόγιο που σας καταλαβαίνει και προσαρμόζεται σε εσάς, που μαθαίνει τι λέξεις χρησιμοποιείτε και με ποιον τρόπο και μετά σας τις προσφέρει ως επιλογές ώστε να μπορείτε να πληκτρολογείτε ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
– Το BBM (BlackBerry® Messenger), που σας επιτρέπει να μοιράζεστε στη στιγμή πράγματα με τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Στην BlackBerry 10 το BBM περιλαμβάνει φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μοιράζεστε την οθόνη σας με μια άλλη επαφή BlackBerry 10.
– Την τεχνολογία BlackBerry® Balance™, η οποία χωρίζει και «ασφαλίζει» τις επαγγελματικές εφαρμογές και δεδομένα από το προσωπικό περιεχόμενο που μπορεί να είναι αποθηκευμένο σε μία συσκευή BlackBerry.
– Το “Time Shift”, μια εκπληκτική λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής που σας επιτρέπει να τραβήξετε μια ομαδική φωτογραφία ακριβώς τη στιγμή που όλοι χαμογελούν με τα μάτια ορθάνοιχτα, αλλά και το “Story Maker”, που σας επιτρέπει να ενώσετε μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο, μαζί με μο