Την BlackBerry 10, την καινούρια πλατφόρμα με νέα τεχνολογία και νέο σχεδιασμό παρουσίασε η πρώην RIM και νυν BlackBerry.


BlackBerry Z10 Q10Η νέα πλατφόρμα διατίθεται σε δύο νέα smartphone με δυνατότητα LTE, το BlackBerry® Z10 (αφής) και BlackBerry® Q10 (αφής με συμβατικό πληκτρολόγιο), που χάρη στην BlackBerry 10 σας προσφέρουν μια ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο ομαλή εμπειρία από ό, τι οποιοδήποτε άλλο BlackBerry έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
Η BlackBerry παρουσίασε τα νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάι και το Γιοχάνεσμπουργκ.


«Η σημερινή ημέρα βρίσκει μία εντελώς καινούρια BlackBerry να παρουσιάζει μια εντελώς καινούρια εμπειρία κινητού τηλεφώνου», δήλωσε ο Thorsten Heins, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την πλατφόρμα BlackBerry 10 στα νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10, με σκοπό να προσφέρουμε μια ταχύτερη, πιο έξυπνη εμπειρία που συνεχώς προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Κάθε χαρακτηριστικό, κάθε κίνηση και κάθε λεπτομέρεια στην BlackBerry 10 είναι σχεδιασμένο για να σας κρατήσει σε κίνηση».


Σημαντικότερα στοιχεία της πλατφόρμας BlackBerry 10
Η BlackBerry 10 είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη πλατφόρμα που διακρίνεται για την ομαλότητα και την ευαισθησία της. Διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και μία επιφάνεια διασύνδεσης που βασίζεται στις χειρονομίες και σε προκαλεί να την ανακαλύψεις. Είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει, να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε και μοιράζεστε δεδομένα με άλλους και διαθέτει χαρακτηριστικά όπως:
– Το αγαπημένο BlackBerry® Hub, που σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε σε ένα μοναδικό σημείο όλες τις συνομιλίες σας, όπως προσωπικά και επαγγελματικά email, μηνύματα BBM™, updates και ειδοποιήσεις από social media, αλλά και να του ρίχνετε μια γρήγορη ματιά από οπουδήποτε, ώστε να είστε πάντα μόνο μια κίνηση μακριά από όσα έχουν σημασία για εσάς.
– Το BlackBerry® Flow, όπου αναδεικνύεται η υπεροχή της πλατφόρμας BlackBerry 10, η οποία επιτρέπει σε χαρακτηριστικά και εφαρμογές να ρέουν ομαλά μαζί και σας βοηθά να ολοκληρώσετε κάθε εργασία εύκολα και αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να πατήσετε σε έναν από τους συμμετέχοντες μιας συνάντησης για να δείτε το πιο πρόσφατο tweet του ή το προφίλ του στο LinkedIn ή να πατήσετε πάνω στη μικρογραφία μιας φωτογραφίας που μόλις τραβήξατε για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, να εφαρμόσετε γρήγορα μία αλλαγή ή φίλτρο και να τη μοιραστείτε αμέσως με τις επαφές σας.
– Ένα πληκτρολόγιο που σας καταλαβαίνει και προσαρμόζεται σε εσάς, που μαθαίνει τι λέξεις χρησιμοποιείτε και με ποιον τρόπο και μετά σας τις προσφέρει ως επιλογές ώστε να μπορείτε να πληκτρολογείτε ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
– Το BBM (BlackBerry® Messenger), που σας επιτρέπει να μοιράζεστε στη στιγμή πράγματα με τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Στην BlackBerry 10 το BBM περιλαμβάνει φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μοιράζεστε την οθόνη σας με μια άλλη επαφή BlackBerry 10.
– Την τεχνολογία BlackBerry® Balance™, η οποία χωρίζει και «ασφαλίζει» τις επαγγελματικές εφαρμογές και δεδομένα από το προσωπικό περιεχόμενο που μπορεί να είναι αποθηκευμένο σε μία συσκευή BlackBerry.
– Το “Time Shift”, μια εκπληκτική λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής που σας επιτρέπει να τραβήξετε μια ομαδική φωτογραφία ακριβώς τη στιγμή που όλοι χαμογελούν με τα μάτια ορθάνοιχτα, αλλά και το “Story Maker”, που σας επιτρέπει να ενώσετε μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο, μαζί με μουσική και εφέ, για να παράγετε μια HD ταινία την οποία μπορείτε να μοιραστείτε άμεσα.
– Ο νέος browser BlackBerry 10, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο ως προς την HTML5 υποστήριξη για smartphones και είναι απίστευτα γρήγορος. Οι λειτουργίες κύλισης και zoom γίνονται ομαλά και με καλή απόκριση. Ο browser περιλαμβάνει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά, υποστηρίζει πολλαπλές καρτέλες, σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μια ιδιωτική περιήγηση, περιλαμβάνει λειτουργία ανάγνωσης και ενσωματώνεται στην πλατφόρμα για να μοιράζεστε εύκολα περιεχόμενα.
– Το BlackBerry® Remember, που συνδυάζει memo, εργασίες και πολλά άλλα σε μια ενιαία εμπειρία. Το BlackBerry® Remember σας βοηθά να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που έχετε στο smartphone σας γύρω από τα project ή τις ιδέες σας, δίνοντας σας τη δυνατότητα να συλλέξετε περιεχόμενο όπως ιστοσελίδες, emails, φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα αρχεία, και στη συνέχεια να δημιουργήσετε εργασίες, να ορίσετε τις ημερομηνίες που πρέπει να τις παραδώσετε και να παρακολουθείτε την πρόοδό τους, όπως ακριβώς σε μια λίστα εκκρεμών εργασιών. Αν το BlackBerry 10 smartphone σας είναι συνδεδεμένο με ένα επαγγελματικό email, τα Tasks του Microsoft® Outlook® θα συγχρονιστούν αυτόματα με το ασύρματο με το BlackBerry Θυμάστε. Αν πάλι έχετε συνδέσει με το smartphone σας ένα λογαριασμό Evernote, το BlackBerry Remember θα συγχρονίσει και τα workbooks του Evernote.
– Την τεχνολογία BlackBerry® Safeguard, που σας βοηθά να προστατεύσετε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς και για την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε.
– Την ενσωματωμένη υποστήριξη για Microsoft Exchange ActiveSync®, ώστε να μπορείτε απλά να συνδέσετε και να διαχειριστείτε το BlackBerry Z10 ή το BlackBerry Q10 smartphone σας όπως τις άλλες συσκευές ActiveSync της εταιρείας ή, χάρη στη δυνατότητα BlackBerry® Enterprise Service 10, να αποκτήσετε ασφαλή πρόσβαση στο επαγγελματικό σας email και τις εφαρμογές και τα δεδομένα «πίσω από το firewall», ώστε να επωφεληθείτε από άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας και διαχείρισης της φορητότητας.
-Το BlackBerry® World™ storefront, που περιλαμβάνει πλέον 70.000 εφαρμογές BlackBerry 10 και έναν από τους πλουσιότερους καταλόγους για μουσική και βίντεο σε κινητό σήμερα – με τις περισσότερες ταινίες να είναι διαθέσιμες την ίδια ημέρα που κυκλοφορούν σε DVD. Επιπλέον, οι εφαρμογές Facebook, Twitter, LinkedIn και Foursquare για BlackBerry 10 είναι προεγκατεστημένες, ενώ οι χρήστες του BlackBerry 10 θα έχουν πρόσβαση σε κορυφαίες εφαρμογές από όλο τον κόσμο. Τη δέσμευσή τους στην πλατφόρμα έχουν εκφράσει κορυφαίοι πάροχοι εφαρμογών, μεταξύ των οποίων οι Disney, Cisco, Foursquare, Skype και Rovio.


«Στη Foursquare, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε τη νέα μας BlackBerry 10 εφαρμογή και που θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές για την πλατφόρμα», δήλωσε ο Dennis Crowley, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Foursquare. «Η ομάδα μας ανέπτυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή αποκλειστικά για το BlackBerry 10, και το αποτέλεσμα είναι μια καταπληκτική Foursquare Explore εμπειρία, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αξιοποιήσουν στο έπακρο το μέρος όπου βρίσκονται».


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε το Angry Birds Star Wars στους φίλους του BlackBerry σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Petri Järvilehto, EVP of Games της Rovio. «Είναι μια σπουδαία πλατφόρμα που προσφέρει μια φανταστική εμπειρία gaming, έτσι ώστε οι θαυμαστές να μπορούν να βιώσουν στο έπακρο τον αγώνα των Rebel Birds εναντίον των Imperial Pigs!».


«Φέρνοντας τα “Where’s My Water?” και “Where’s My Perry?” στα smartphones BlackBerry 10 θα συστήσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της Disney για κινητά σε νέα κοινά», δήλωσε ο Tim O’Brien, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Disney Games. «Η νέα πλατφόρμα BlackBerry 10 είναι μια συναρπαστική ευκαιρία να διευρύνουμε το δίκτυο της Disney με ακόμη περισσότερους παίκτες παιχνιδιών από κινητά».


«Είμαστε περήφανοι για την επέκταση της τεχνολογίας Cisco WebEx στην πλατφόρμα BlackBerry 10, που επιτρέπει στους πελάτες οποιουδήποτε μεγέθους να συμμετάσχουν, να ξεκινήσουν, να δουν το περιεχόμενο και να μείνουν συνδεδεμένοι σε WebEx meetings μέσα από το BlackBerry 10 smartphone τους», δήλωσε ο Raj Gossain, Vice President of Product Management, Cloud Collaboration Applications Technology Group της Cisco. «Οι πελάτες μας έχουν πρόσβαση στις δυνατοτήτες συνεργασίας της Cisco, όπως το instant messaging, η φωνητική κλήση και τηλεδιάσκεψη IP σε BlackBerry smartphones, για να μείνουν συνδεδεμένοι οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε. Η RIM και η Cisco συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια εφαρμογή που να είναι φιλική προς το χρήστη και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας από όλο τον κόσμο».


«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα σχέδιά μας να φέρουμε το Skype στα smartphones που λειτουργούν με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα BlackBerry 10», δήλωσε ο Bob Rosin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Business Development για τη διεύθυνση Skype της Microsoft. «Συνεργαζόμαστε στενά με την BlackBerry για να εξασφαλίσουμε ότι το Skype λειτουργεί άριστα σε συσκευές BlackBerry 10. Αυτό θα δώσει στους χρήστες του BlackBerry 10 μια σπουδαία εμπειρία του Skype, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν φωνητικών και video κλήσεων, της αποστολής instant και text messages αλλά και φωτογραφιών, βίντεο και αρχείων και των κλήσεων σε κινητά και σταθερά με τις χαμηλές χρεώσεις του να καλείτε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, στις χαμηλές τιμές του Skype».


BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 Smartphones
Τα νέα BlackBerry 10 smartphones είναι κομψά και διακριτικά, ενώ αποτελούν τα γρηγορότερα και πιο προηγμένης τεχνολογίας BlackBerry smartphones που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Μεταξύ των χαρακτηριστικών τους είναι οι διπύρηνοι επεξεργαστές 1.5 Ghz με RAM 2GB και η μνήμη 16GB με δυνατότητα επιπλέον επέκτασής της με κάρτα. Περιλαμβάνουν τις τελευταίες βελτιώσεις στα υψηλής πυκνότητας pixel και στην τεχνολογία οθόνης ώστε να προβάλουν καθαρές και απίστευτα ζωντανές εικόνες.


Και τα δυο περιλαμβάνουν μια θύρα εξόδου micro HDMI για παρουσιάσεις καθώς και προηγμένους αισθητήρες όπως NFC (near field communications) για να υποστηρίζουν πληρωμές μέσω κινητού και ανταλλαγή πληροφοριών με μια απλή κίνηση στο smartphone. Επιπλέον, έχουν αποσπώμενη μπαταρία. Τα μοντέλα των BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 θα είναι διαθέσιμα από τους παρόχους για να υποστηρίζουν τα αντίστοιχα 4G LTE ή HSPA+ δίκτυά τους, ενώ όλα τα διαθέσιμα μοντέλα συμπεριλαμβάνουν υποστήριξη σύνδεσης για διεθνές roaming. Τα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 θα κυκλοφορήσουν σε λευκό και μαύρο χρώμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10 της BlackBerry 10, μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.blackberry.com/blackberry10


Μια σειρά αξεσουάρ για τα νέα smartphones BlackBerry 10, συμπεριλαμβανομένου του νέου BlackBerry® Mini Stereo Speaker, καθώς και μια ποικιλία από θήκες και φορτιστές που περιλαμβάνει και ένα μοναδικό φορτιστή που προσφέρει φόρτιση on-the-go, θα είναι επίσης διαθέσιμα από επιλεγμένους παρόχους και σημεία λιανικής πώλησης.


Τιμές και Διαθεσιμότητα
Πολλές αγορές-κλειδιά, όπως η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποκάλυψαν προχθές (30/1) τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10. Στη Μεγάλη Βρετανία, το BlackBerry Z10 είναι διαθέσιμο από χθες (31/1) για μηνιαία συμβόλαια και καρτοκινητά από τις εταιρείες EE, O2, Vodafone, Phones 4u, BT, 3UK και το Carphone Warehouse. Επιπλέον, οι συσκευές BlackBerry Z10 smartphones θα είναι πλήρως επιδοτούμενες με ανταγωνιστικά μηνιαία συμβόλαια. Οι τιμές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τους παρόχους και τα σημεία λιανικής πώλησης. Στον Καναδά, το BlackBerry Z10 θα είναι διαθέσιμο από τις 5 Φεβρουαρίου. Η τιμή του θα διαφέρει ανάλογα με τον συνεργαζόμενο πάροχο, ωστόσο θα κυμαίνεται γύρω στα $149.99 για ένα τριετές συμβόλαιο.


Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το BlackBerry Z10 θα είναι διαθέσιμο στις 10 Φεβρουαρίου. Η τιμή του θα διαφέρει ανάλογα με το συνεργαζόμενο πάροχο, ωστόσο χωρίς συμβόλαιο θα κυμαίνεται περίπου στα AED 2,599.


Στην αγορά των ΗΠΑ, αναμένουμε τη διαθεσιμότητα του BlackBerry Z10 με τους περισσότερους παρόχους από τον Μάρτιο. Οι πάροχοι των ΗΠΑ έχουν ήδη από προχθές (30/1) αρχίσει να ενημερώνουν σχετικά με τις προ-εγγραφές και τα τιμολογιακά τους πλάνα. Πολλοί από τους παγκόσμιους συνεργάτες μας έχουν ήδη παρουσιάσει τα site για τις προεγγραφές και προπαραγγελίες. Η παρουσίαση του BlackBerry Q10 από τους πρώτους παγκόσμιους παρόχους αναμένεται τον Απρίλιο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τις διαθεσιμότητες θα ανακοινώνονται καθώς οι πάροχοι θα παρουσιάζουν την καινούργια πλατφόρμα ανά τον κόσμο.