Η Sixense παρουσίασε ένα gaming χειριστήριο που αναγνωρίζει την παραμικρή κίνηση στο χώρο, κάνοντας το Wii-mote να φαντάζει προϊστορικό!

sixsensetrumotionΤο χειριστήριο TrueMotion παρουσιάστηκε στην έκθεση CES στο Las Vegas και προχωρά ένα βήμα μπροστά το καινοτόμο στυλ του Wii-mote, του… λαοφιλούς χειριστηρίου της παιχνιδομηχανής Nintendo Wii. Το TrueMotion μπορεί να ανιχνεύσει με απαράμιλλη ακρίβεια την παραμικρή κίνηση του χεριού του χρήστη στο χώρο, με αποτέλεσμα να μπορεί να μετατραπεί από ρακέτα μέχρι πιστόλι! Αποτελεί την εξέλιξη της πρωτόγνωρης εμπειρίας που ένιωσαν οι πολυάριθμοι gamers του Nintendo Wii και δείχνει πως το μέλλον του gaming στηρίζεται σε νέους, πιο άμεσους, τρόπους χειρισμού.

Το TrueMotion χρησιμοποιεί έναν σταθμό βάσης που δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από τον gamer, χάρη στο οποίο η απόκριση του χειριστηρίου είναι απίστευτα ακριβής, εντοπίζοντας ακόμα και μια ελάχιστη κίνηση του καρπού. Το TrueMotion είναι συμβατό με όλους τους τίτλους που υποστηρίζουν το Wii-mote, ενώ μια νέα γενιά παιχνιδιών αναμένεται να αναπτυχθεί ειδικά για τις εξελιγμένες αρετές του. Μέχρι το τέλος του 2009 αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά για PC, με κόστος της τάξεως των 100 δολαρίων.