Η Nikon αποκαλύπτει ένα δίδυμο compact φωτογραφικών μηχανών με φακό υπερ-zoom: τα μοντέλα Coolpix P520 και Coolpix L820.


L820Η Nikon Europe ανακοινώνει σήμερα δύο νέες προσθήκες στη σειρά φωτογραφικών μηχανών με ισχυρό φακό υπερ-zoom. Συνδυάζοντας έναν κορυφαίο φακό NIKKOR με οπτικό zoom 42x, προηγμένη απόσβεση κραδασμών με μετατόπιση φακού, οθόνη LCD 8,0 cm (3,2 ιντσών) μεταβλητής γωνίας, εγγραφή video full HD και ενσωματωμένο GPS, η P520 είναι ιδανική για ενθουσιώδεις φωτογράφους που αναζητούν την ευελιξία μιας εξαιρετικά ευρείας εστιακής απόστασης σε ένα compact σώμα. Παράλληλα, η L820 με την κλασική εμφάνιση έχει έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό NIKKOR με οπτικό zoom 30x, ενώ είναι εύχρηστη και βολική στη μεταφορά. Διαθέτει αισθητήρα CMOS 16 megapixel, οθόνη LCD 7,5 cm (3 ιντσών), απόσβεση κραδασμών με μετατόπιση φακού και εγγραφή video full HD.


«Με εστιακή απόσταση που καλύπτει τα πάντα, από τις ευρυγώνιες λήψεις 24 mm μέχρι και τις λήψεις υπερ-τηλεφακού 1000 mm, η P520 σάς φέρνει πιο κοντά στη δράση από όσο είχατε ποτέ φανταστεί», εξηγεί ο Nicolas Gillet, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Nikon Europe. «Είναι ιδανική για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν από οπουδήποτε, είτε βρίσκονται στο πίσω μέρος μιας συναυλίας είτε σε κάποιο σαφάρι, και αναζητούν πλήρη χειροκίνητο έλεγχο. Από την άλλη, με την L820 μπορείτε να απολαύσετε το υπερ-zoom με απλούστερο χειρισμό. Και με τις δύο φωτογραφικές μηχανές μπορείτε να εγγράψετε video full HD με οπτικό zoom ενώ φωτογραφίζετε, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά σταθερό πλάνο.»


P520 – Zoom πέρα από κάθε προσδοκία
Η COOLPIX P520 είναι μια απίστευτα ευέλικτη φωτογραφική μηχανή bridge που καλύπτει κάθε περίπτωση λήψης. Ο φακός NIKKOR 42x που διαθέτει, ένας από τους πιο ισχυρούς φακούς στην αγορά, φωτογραφίζει με ευκολία τόσο κοντινές λήψεις πορτραίτου όσο και μακρινά τοπία.


Ακόμα κι αν φωτογραφίζετε με πλήρες zoom, ο αισθητήρας CMOS 18 megapixel με οπίσθιο φωτισμό και η προηγμένη απόσβεση κραδασμών με μετατόπιση φακού εξασφαλίζουν ότι οι φωτογραφίες θα παραμένουν σταθερές και τα θέματα θα αποτυπώνονται με εξαιρετική ευκρίνεια, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού. Παράλληλα, η οθόνη LCD 8,0 cm (3,2 ιντσών) μεταβλητής γωνίας, 921.000 κουκίδων, σας βοηθά να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να φωτογραφίσετε από διαφορετική οπτική γωνία. Η οθόνη, με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές D-SLR της Nikon, διαθέτει ανακλαστική επίστρωση και την καλύτερη απόδοση χρωμάτων στην κατηγορία της, καθώς και μεγάλη φωτεινότητα εικόνας.


Για τους πιο προχωρημένους χρήστες, η P520 προσφέρει πλήρη έλεγχο στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής χάρη σε έναν επιλογέα λειτουργιών που επιτρέπει την πρόσβαση στις ρυθμίσεις χειροκίνητης έκθεσης (P/S/A/M), καθώς και στη λειτουργία χρήστη, με την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε άμεσα τις ρυθμίσεις της προτίμησής σας. Η λειτουργία video full HD με ένα πάτημα προσφέρει ταχύτατη εναλλαγή σε εγγραφή video και το ενσωματωμένο GPS καταγράφει την ακριβή θέση όπου τραβήχτηκε μια φωτογραφία με geotag στα δεδομένα εικόνας, καθιστώντας έτσι την P520 ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν. Για να παραμένετε πάντα σε σύνδεση, ένα προαιρετικό Wi-Fi dongle μπορεί να μεταφέρει άμεσα τις εικόνες και τα video σε οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή*, για να τα ανεβάσετε στο internet.


Η COOLPIX P520 διατίθεται σε 3 χρώματα: Σκούρο ασημί, μαύρο και κόκκινο.