H Intrasoft International ενδυναμώνει την παρουσία της στο χώρο της εκπαίδευσης με νέο έργο SAP στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.


Uof Cyprus_INTRASOFT_IntlΗ INTRASOFT International επιλέχθηκε μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες προσφορών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου να αναλάβει το έργο μηχανογράφησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ). Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου SAP ανέρχεται σε 0,66 εκ. ευρώ (657.615,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.), ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2015.


Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα σε Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, το οποίο θα καλύπτει όλες τις λειτουργίες που αφορούν στους φοιτητές και το 2ο μεγάλης κλίμακας έργο στο χώρο της Εκπαίδευσης που κερδίζει η INTRASOFT International σε διάστημα ενός έτους, επιβεβαιώνοντας την πρωτοποριακή θέση της στην ανάληψη, υλοποίηση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων για τα ΑΕΙ.


Στα πλαίσια του έργου αυτού, η INTRASOFT International θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για όλες τις λειτουργίες που αφορούν στους φοιτητές (δημιουργία ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων και εξετάσεων, εγγραφή στα μαθήματα, παρακολούθηση της προόδου των φοιτητών, στήριξη των φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες, κτλ). Μέσα από το σύστημα θα παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες στο άμεσα εμπλεκόμενο προσωπικό, αλλά και υπηρεσίες αυτοεξυπηρέτησης μέσω διαδικτύου για τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές. Η παροχή τέτοιων υπηρεσιών θα επιφέρει μείωση φόρτου διεκπεραιωτικής φύσης εργασιών στο προσωπικό της ΥΣΦΜ για συγκεκριμένες εργασίες, ώστε να μπορεί να προσφέρει πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση. Το νέο σύστημα θα παρακολουθεί όλο τον κύκλο ζωής ενός φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο, τηρώντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στην ακαδημαϊκή του δραστηριότητα και όχι μόνο.


Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δράσης Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (e-CUT), συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Το έργο καθώς και η συνολική δράση «Ηλεκτρονικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (e-CUT)» συγχρηματοδοτείται κατά 85% από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητας 2007-2013» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).


Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Γεώργιος Μάνος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη νέα επιτυχία της εταιρίας μας, η οποία επιβραβεύει την ισχυρή δέσμευση μας στη δυναμική επέκτασή μας στο χώρο του SAP. Είμαστε επιπρόσθετα υπερήφανοι, γιατί η ανάθεση της εν λόγω σύμβασης ενδυναμώνει τη θέση μας στην κάθετη αγορά των ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για τα ΑΕΙ, ως εξειδικευμένος συνεργάτης της SAP για λύσεις στην Εκπαίδευση. Η πορεία μας στον χώρο αυτό, που ξεκίνησε με το Παν. Πατρών στις αρχές του 2012, συνεχίζεται δυναμικά με την τελευταία επιτυχία μας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.»


Θυμίζουμε ότι το 1ο έργο που ανέλαβε η INTRASOFT International στο χώρο της εκπαίδευσης ήταν «Το Ψηφιακό Άλμα του Πανεπιστημίου Πατρών: ηλεκτρονικές υπηρεσίες μίας στάσης», το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2012 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 30 μήνες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο προηγμένο σύστημα για την πλήρη ψηφιακή οργάνωση του Παν. Πατρών, το 1ο σε αυτό το εύρος σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το τίμημα του έργου ανερχόταν στα 2 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.