Η Panasonic αποκάλυψε στη φετινή CES την γκάμα των compact φωτογραφικών της μηχανών LUMIX για το 2013, που επιδεικνύουν τον συνδυασμό ποιότητας εικόνας και λειτουργικότητας.


panasonic_logoΗ νέα γκάμα μηχανών διαθέτει επίσης νέα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως το ενσωματωμένο Wi-Fi και τεχνολογίες NFC, προσφέροντας μια ευρύτατη γκάμα επιλογών για λήψη από μακριά, θέαση από μακριά και στιγμιαίο ανέβασμα και μοίρασμα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.


Μεταξύ των νέων μοντέλων είναι η LUMIX TZ40, η πιο εξελιγμένη υβριδική (φωτογραφική και βιντεοκάμερα) μηχανή της Panasonic μέχρι σήμερα, η LUMIX FT5, η απόλυτη ανθεκτική μηχανή για φωτογραφίες και βίντεο, η νέα μηχανή με πολύ μεγάλο zoom LUMIX LZ30, η νέα λεπτή και στυλάτη LUMIX XS1, και η LUMIX SZ9, που συνδυάζει μεγάλο zoom σε λεπτό σώμα.


LUMIX TZ40 – Η ιδανική μηχανή για κάθε περίσταση
Η τελευταία προσθήκη στην αναγνωρισμένη σειρά ΤΖ, η LUMIX TZ40 είναι η πιο εξελιγμένη υβριδική (φωτογραφική και βιντεοκάμερα) μηχανή της Panasonic μέχρι σήμερα. H TZ40 μπορεί να καμαρώνει γιατί διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως βελτιωμένο αισθητήρα MOS υψηλής ευαισθησίας 18,1 Megapixels, οπτικό zoom 20x, εγγραφή βίντεο Full HD προοδευτικής σάρωσης 50p και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών που βοηθούν στη δημιουργική φωτογράφιση. Η ΤΖ40 είναι ιδανική για αυτούς που ψάχνουν μία μηχανή που «παίζει σε όλα τα ταμπλό» χωρίς συμβιβασμούς.


Με την προσθήκη του ενσωματωμένου Wi-Fi και των δυνατοτήτων NFC, η ΤΖ40 αποκτά ευρύτατη γκάμα επιλογών για λήψη, θέαση και μοίρασμα των φωτογραφιών. Μπορείτε να «καδράρετε» και να τραβήξετε τη φωτογραφία σας από μακριά, μέσω ενός smartphone ή ενός tablet, και να τις ανεβάσετε αμέσως σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας. Μπορείτε ακόμα, ενώ είστε καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ του καθιστικού σας, και ενώ η μηχανή είναι μακριά από την τηλεόραση και δεν είναι συνδεδεμένη σε αυτή, να περιηγηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες στη μηχανή σας, να διαλέξετε αυτές που επιθυμείτε και να τις προβάλετε στην οθόνη της τηλεόρασής σας – και όλα αυτά, μέσα από την ίδια την τηλεόραση ή το smartphone σας.


Για εκείνους που δεν χρειάζονται τις δυνατότητες διασύνδεσης της TZ40, η νέα LUMIX TZ35 προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, διαθέτοντας αισθητήρα MOS υψηλής ευαισθησίας 16,1 Megapixels.


LUMIX FT5 – H απόλυτη, ανθεκτική φωτογραφική και βιντεοκάμερα για τον φωτογράφο που αγαπάει την περιπέτεια.
Η νέα LUMIX FT5 είναι η απόλυτη μηχανή που αντέχει στη σκληρή χρήση, δίνοντάς σας τη σιγουριά ότι θα είναι στο πλευρό σας και θα σας δώσει τέλειες φωτογραφίες και βίντεο όπου κι αν φωτογραφίζετε, ακόμα κι αν φωτογραφίζετε την υποβρύχια ζωή ή όταν κρέμεστε από ένα απότομο βράχο. Είναι αδιάβροχη μέχρι τα 12 μέτρα θαλασσινού νερού, αντέχει σε χτυπήματα και σε πτώση από 2 μέτρα, συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και σε παγετό, στους -10° και αντέχει σε έως και 100 κιλά πίεση. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η FT5 μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι η «σκληροτράχηλη» της φωτογραφικής αγοράς.


Με αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας 16,1 Megapixels, εγγραφή βίντεο Full-HD 1920×1080, ενσωματωμένο Wi-Fi και δυνατότητες NFC, η FT5 δεν κάνει συμβιβασμούς σε ποιότητα εικόνας ή λειτουργικότητα, ώστε να δίνει τη σιγουριά στους φωτογράφους της περιπέτειας ότι μπορούν να απαθανατίσουν τα κατορθώματά τους με απόλυτη καθαρότητα και δημιουργικότητα.


Παράλληλα με την FT5, υπάρχει και η νέα FT25, μία πιο στυλάτη ανθεκτική φωτογραφική για καθημερινή χρήση. Αδιάβροχη έως τα 7 μέτρα, ανθεκτική σε πτώση από έως 1,5 μέτρο και ανθεκτική σε θερμοκρασίες μέχρι -10°, είναι η ιδανική μηχανή για τους δραστήριους φωτογράφους με… όχι και τόσο ακραίες συνήθειες.


LUMIX LZ30 – Τοποθετεί τη δημιουργικότητα ενός εξαιρετικά μεγάλου zoom στην παλάμη σας.
Η νεότερη μηχανή με μεγάλο zoom (bridge) της Panasonic, η LUMIX LZ30, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη φωτογραφία σας με το ισχυρότατο οπτικό zoom 35x και μια ποικιλία δυνατοτήτων και λειτουργιών. Το εξαιρετικά μεγάλο zoom σας επιτρέπει να «φέρετε» τα μακρινά θέματά σας πολύ κοντά, σε ανάλυση 16,1 Megapixels, ενώ ο υπερευρυγώνιος 25mm φακός της αποδίδει περίπου τη διπλάσια σε εύρος εικόνα σε σύγκριση από εκείνη που αποδίδει ένας συμβατικός ευρυγώνιος φακός 35mm.


Η LZ30 προσφέρει επιπλέον αρκετές επιλογές και λειτουργίες για δημιουργική φωτογράφιση, επιτρέποντάς σας να εκφραστείτε μέσα από τη φωτογραφία σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε μόνοι σας το διάφραγμα ώστε να ελέγξετε το βάθος πεδίου, να επιλέξετε εσείς την ταχύτητα ώστε να παγώσετε τα κινούμενα αντικείμενα ή να δημιουργήσετε επίτηδες το θόλωμα της κίνησης για να δώσετε πιο δραματική αίσθηση της κίνησής τους. Με τη λειτουργία πανοραμικής λήψης μπορείτε να τραβήξετε όμορφες πανοραμικές φωτογραφίες πανεύκολα, ενώ ο Δημιουργικός Έλεγχος και το Δημιουργικό Retouch σας επιτρέπουν να έχετε εσείς τον πλήρη έλεγχο του αποτελέσματος των φωτογραφιών σας.


LUMIX XS1 – Το λεπτό, στυλάτο μοντέλο που θα αναβαθμίσει τις καθημερινές φωτογραφίες σας
Η Panasonic παρουσίασε επίσης την πρώτη μηχανή μιας νέας σειράς λεπτών και στυλάτων compact μηχανών – τη LUMIX XS1. Mε αισθητήρα 16,1 Megapixels, και μια εξαιρετικά όμορφη, πολύ λεπτή σχεδίαση, με πάχος μόνο 14mm, η XS1 είναι ιδανική για τους σύγχρονους χρήστες smartphones που αναζητούν κάτι παραπάνω από την ποιότητα που έχουν στις καθημερινές φωτογραφίες τους.


Οι φωτογράφοι με περισσότερες δημιουργικές φωτογραφίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την πληθώρα δημιουργικών λειτουργιών και καλλιτεχνικών εφέ της XS1. Ο Δημιουργικός Έλεγχος επιτρέπει στον καλλιτέχνη που έχετε μέσα σας να εκφραστεί, διαλέγοντας ανάμεσα από 13 δημιουργικά φίλτρα για τη φωτογραφία σας, πριν την τραβήξετε, γνωρίζοντας έτσι από πριν το αποτέλεσμα που θα πάρετε! Επιλογές όπως Ρετρό, «Pop», Εφέ Μινιατούρας, θα σας δώσουν ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας και ελέγχου της φωτογραφίας σας, μετατρέποντας τις καθημερινές απλές φωτογραφίες στιγμιότυπων σε εντυπωσιακές και πιο «καλλιτεχνικές» φωτογραφίες.


Το ίδιο στυλάτες είναι δύο ακόμα νέες compact φωτογραφικές μηχανές LUMIX της Panasonic: η LUMIX FS50 και η LUMIX F5. Η FS50 προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες και απόδοση με την XS1 (εκτός των φίλτρων του Δημιουργικού Ελέγχου) σε ένα ελαφρά μεγαλύτερο σώμα. Η LUMIX F5 είναι η νέα βασική φωτογραφική μηχανή, που διατηρεί την εντυπωσιακή σχεδίαση των XS1 και FS50 και διαθέτει αισθητήρα 14,1 Megapixels.


LUMIX DMC-SZ9 – Λεπτή και έτοιμη για δράση κάθε στιγμή
Τέλος, η νέα compact της Panasonic, η LUMIX SZ9 είναι «φορτωμένη» με δυνατότητες που θα ανταπεξέλθουν σε κάθε είδος φωτογραφίας – είτε αν σκοπεύετε να φωτογραφίζετε οικογενειακά στιγμιότυπα, είτε προτιμάτε τα τοπία των διακοπών σας, ή τη νυχτερινή σας έξοδο στην πόλη. Με αισθητήρα MOS 16,1 Megapixels, φακό LEICA, οπτικό zoom 10x, συνδεσιμότητα Wi-Fi και 14 Δημιουργικά Εφέ, όλα μαζί σε ένα τόσο λεπτό και καλαίσθητο σώμα, η SZ9 αποτελεί το φιλαράκι κάθε φωτογράφου.


Η «αδελφή» της LUMIX SZ9, η LUMIX SZ3, διατηρεί τη λεπτή και κομψή σχεδίαση για την οποία είναι γνωστή αυτή η σειρά compact μηχανών, ενώ τα ελαφρά μειωμένα χαρακτηριστικά της ταιριάζουν καλύτερα σε εκείνους που διαθέτουν αντίστοιχα μειωμένο ποσό για την απόκτησή τους.