Τα χάλκινα πέταλα από το βωμό των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου παραδόθηκαν στις τέσσερις γωνιές του κόσμου και στην Ελλάδα.


ups olympicsΗ UPS ολοκλήρωσε τις τελικές παραδόσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών χάλκινων πετάλων του Ολυμπιακού βωμού σε κάθε ένα από τα 204 έθνη που αγωνίστηκαν, προσφέροντας έτσι στον κόσμο ένα μικρό κομμάτι των Αγώνων του Λονδίνου. Ο βωμός των Αγώνων, που δημιουργήθηκε από τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή, Thomas Heatherwick, περιλαμβάνει 370 custom made πέταλα που έχουν χαραχθεί, συσκευασθεί σε ειδικά κουτιά παρουσίασης και αποσταλεί σε κάθε έθνος που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ως ενθύμιο των Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο το 2012.


Στην Ελλάδα τα χάλκινα πέταλα παραδόθηκαν στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Η παράδοση έλαβε χώρα παρουσία των δύο διοικήσεων καθώς και στελεχών της UPS.


Συγκεκριμένα από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρευρέθησαν ο Πρόεδρος κος Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας κος Εμμανουήλ Κατσιαδάκης και η Υπεύθυνη Marketing κα Νικόλ Αβραμίδου. Αντίστοιχα από την πλευρά της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής συμμετείχε ο Πρόεδρος & Αρχηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 κος Γεώργιος Φουντουλάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 κος Αριστείδης Πανανός καθώς και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 στο Άθλημα του Boccia κος Γρηγόρης Πολυχρονίδης και ο Χάλκινος Παραολυμπιονίκης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 στο άθλημα της Άρσης Βαρών σε πάγκο κος Παύλος Μάμαλος. Την παράδοση παρακολούθησαν επίσης εκ μέρους της UPS Ελλάδος ο Εμπορικός Διευθυντής κος Δημήτρης Κυριαζής, ο Διευθυντής Μarketing & Επικοινωνίας κος Σωτήρης Σιεμέκης και η Διευθύντρια Λειτουργιών κα Δήμητρα Χριστογεώργου.


Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η αρίθμηση των πετάλων ήταν δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε το νούμερο 1 δόθηκε στην Ελλάδα αποδίδοντας φόρο τιμής για την προσφορά της στο Ολυμπιακό ιδεώδες.


Σε όλο τον κόσμο, η UPS φροντίζει για την ασφαλή διαχείριση, τη συσκευασία και την παράδοση αυτού του συμβόλου των Αγώνων του Λονδίνου. Ως μέρος της παροχής υπηρεσιών της, η UPS έχει δημιουργήσει μια συσκευασία παράδοσης προσαρμοσμένη ειδικά για να εξασφαλίσει πως όλα τα πέταλα μεταφέρονται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια των «ταξιδιών» τους.


«Ο βωμός έχει σχεδιαστεί γύρω από την ιδέα του να φέρουμε μαζί 204 πολύ μικρά αντικείμενα και έτσι να οικοδομήσουμε μια ενιαία δημιουργία στο κέντρο του γηπέδου», δήλωσε ο σχεδιαστής Thomas Heatherwick. «Όπως ακριβώς οι Αγώνες, έτσι και ο βωμός σηματοδοτεί μια συνάντηση του κόσμου, όντας ενωμένοι κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου. Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να ξέρεις ότι με την παράδοση αυτών των στοιχείων χαλκού, με τη συμβολή της UPS, σε κάθε ένα από τα έθνη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η κληρονομιά του Λονδίνου θα συνεχίσει να καίει φωτεινή σε όλο τον κόσμο».


«Η τελική παράδοση των πετάλων είναι πραγματική τιμή για μας στη UPS και σηματοδοτεί το τέλος περισσότερων από τεσσάρων ετών σχεδιασμού», δήλωσε η Cindy Miller, Διευθύνουσα Σύμβουλος της UPS για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες. «Το να διαδραματίσουμε έναν τόσο κεντρικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των Αγώνων του Λονδίνου υπήρξε μια απίστευτη ευκαιρία τόσο για τους εργαζομένους μας, όσο και για την εταιρεία στο σύνολό της. Με την παράδοση των πετάλων σε κάθε έθνος που συμμετείχε, ελπίζω ότι αυτό το μικρό κομμάτι των Αγώνων θα εξασφαλίσει πως η μνήμη των αγώνων ζει, όχι μόνο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε όλο τον κόσμο».


Η παράδοση των πετάλων είναι μόνο ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων της UPS στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ως επίσημοι υποστηρικτές υπηρεσιών Logistics και Express Delivery των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η UPS ήταν υπεύθυνη για το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών διανομής και logistics. Μετά τους Αγώνες, η UPS χρειάστηκε μόλις τρεις μήνες για να αντιστρέψει όλες τις λειτουργίες της, ένα έργο για το οποίο χρειάστηκαν περισσότεροι από εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί. Οι 30 εκατομμύρια αποστολές, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο αφορούσαν αθλητικό εξοπλισμό, έπρεπε να συλλεχθούν και να παραδοθούν στις δύο αποθήκες της UPS για τους Αγώνες του Λονδίνου, έτοιμες για επιστροφή, μεταπώληση ή ανακύκλωση.


Από το τέλος του Αγώνων του 2012, η UPS έχει ολοκληρώσει τα εξής:
– Εκκαθάριση όλων των χώρων συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού Πάρκου
– Εργασία που αντιστοιχεί σε 30.387 ανθρωποημέρες στις αποθήκες των Αγώνων
– Διάνυση 822.276 μιλίων από τον Ολυμπιακό Στόλο
– 17.310 παραδόσεις αντικειμένων των Αγώνων