Με οθόνη αφής 3,1 ιντσών και πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, το Palm Pre ρίχνει το κέντρο βάρους του στο internet.

Palm Pre

Palm Pre

Η πολυαναμενόμενη απάντηση της Palm στα νεα Blackberry και iPhone παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση CES που διεξάγεται από 8/1/09 έως 11/01/09 στο Las Vegas. Εκτός από τη μεγάλη ευκρινή οθόνη multi-touch αφής 3.1 ιντσών, το 3G Palm Pre διαθέτει κάμερα 3 Megapixels με LED flash, Wi-Fi, 8GB αποθηκευτικού χώρου, υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και QWERTY πληκτρολόγιο.

Καινοτομία του κινητού αποτελεί το σύστημα «Cards», χάρη στο οποίο με το πάτημα ενός κεντρικού κουμπιού, ο χρήστης μπορεί να δει όλες του τις ανοιχτές εφαρμογές και να πλοηγηθεί σε αυτήν που αναζητά ή να κλείσει όσες δεν χρειάζεται.

Το Palm Pre χάρη στη νέα πλατφόρμα webOS και την εφαρμογή Synergy, επιτρέπει το συγχρονισμό επαφών με Facebook, Google και Outlook. Σημαντική είναι και η προσθήκη της δυνατότητας εκτέλεσης εφαρμογών γραμμένων σε CSS, Javascript και HTML, γεγονός που ενισχύει το διαδικτυακό χαρακτήρα της νέας ναυαρχίδας της Palm.

Το Palm Pre αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, ηγούμενο της αντεπίθεσης της Palm στον χώρο των smartphones. Ο CEO της εταιρείας, Ed Colligan, ανέφερε μάλιστα πως θα ετοιμαστεί και app store, online κατάστημα με εφαρμογές διαθέσιμες για download.