Η Nikon παρουσιάζει δύο νέους φακούς της σειράς 1 NIKKOR: τον 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6 και τον φακό 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6.


4lenses_1600Οι δύο νέοι φακοί επεκτείνουν τους ορίζοντες της γκάμας των φακών 1 NIKKOR. Ο φακός 1 NIKKOR VR 6.7–13mm είναι ένας υπερ-ευρυγώνιος φακός zoom, ενώ ο 1 NIKKOR VR 10–100mm είναι ένας φακός με πανίσχυρο zoom 10x. Και οι δύο φακοί διαθέτουν το σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon που διορθώνει το θάμπωμα της εικόνας για να εξασφαλίσει ότι οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικά ευκρινείς και τα video απόλυτα σταθερά. Και ο δύο φακοί διαθέτουν μηχανισμό συμπτυσσόμενου φακού που σας επιτρέπει να συμπτύσσετε τον φακό όταν δεν τον χρησιμοποιείτε, για κορυφαία φορητότητα.


Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων Compact φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 της Nikon Europe, σχολιάζει: «Οι φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 είναι ιδιαίτερα πετυχημένες και οι φακοί 1 NIKKOR έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία, επιτρέποντας στους χρήστες να αναδείξουν όλες τις δυνατότητές τους στη φωτογράφιση. Αυτοί οι δύο νέοι φακοί ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό φακών της γκάμας 1 NIKKOR σε οκτώ.» Και συνεχίζει: «Ο compact φακός 1 NIKKOR VR 6.7–13mm είναι ο πρώτος υπερ-ευρυγώνιος φακός zoom της σειράς 1 NIKKOR — μια έξυπνη επιλογή για αυτούς που θέλουν να τραβούν όμορφες, ευκρινείς φωτογραφίες κομψών εσωτερικών χώρων ή να βάζουν ολόκληρη την οικογένειά τους μέσα σε μια ομαδική φωτογραφία.»


Ο Jordi καταλήγει: «Στο άλλο άκρο της γκάμας, ο φακός 1 NIKKOR VR 10–100mm είναι ένας φορητός, ευέλικτος φακός υψηλής απόδοσης που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε όλο το εύρος, από την ευρυγώνια λήψη έως την τηλεφωτογραφία. Είναι ιδανικός για χρήση στις διακοπές ή τα σαββατοκύριακα, όταν χρειάζεστε ευελιξία, αλλά θέλετε να αποφύγετε να πάρετε πολλούς φακούς μαζί σας.»


Η ιδέα 1 NIKKOR
5-LensesΟι φακοί 1 NIKKOR αποτυπώνουν τις στιγμές της ζωής με εξαιρετική ευκρίνεια. Σχεδιασμένη με προσήλωση στον δραστήριο τρόπο ζωής, αυτή η εξελισσόμενη σειρά φακών καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία σκηνών, ενώ κάθε φακός είναι βελτιστοποιημένος για εγγραφή video. Σε συνδυασμό με τη φορητότητα, την ισχύ και την ταχύτητα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, το μικρό μέγεθος των φακών 1 NIKKOR καθιστά το σύστημα Nikon 1 πραγματικά ξεχωριστό.


Και οι δύο φακοί διαθέτουν βελτιστοποιημένα οπτικά συστήματα και προσφέρουν ευκρίνεια από άκρη σε άκρη, με στοιχεία ασφαιρικού φακού και γυαλιού ED που διασφαλίζουν υψηλή ανάλυση και αντίθεση. Το μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος των φακών αυτών, συμβάλλουν στην εξαιρετική φορητότητα των φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 με εναλλάξιμους φακούς, χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα εικόνας. Όταν φωτογραφίζετε μέσα από ένα φακό Nikon, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αποτυπώνετε εκπληκτικά ευκρινείς εικόνες με ζωντανά χρώματα και υψηλή αντίθεση.


Υπερ-ευρυγώνιος φακός zoom 1 NIKKOR VR 6.7–13mm f/3.5–5.6
Δείτε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με τον φακό 1 NIKKOR VR 6.7–13mm και θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε πραγματικά εκεί, στο κέντρο της δράσης. Ο πρώτος υπερ-ευρυγώνιος φακός zoom για τις φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 σάς επιτρέπει να πλησιάσετε περισσότερο στο θέμα σας και ταυτόχρονα να χωρέσετε τα πάντα στη φωτογραφία σας.


Όπως όλοι οι φακοί 1 NIKKOR, αυτός ο φακός προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό φορητότητας, ισχύος, ταχύτητας και ποιότητας. Με εύρος εστιακής απόστασης 6,7–13 mm (ισοδύναμο σε φορμά 35 mm: περίπου 18-35 mm) και γωνία προβολής 100° — την ευρύτερη από όλους τους φακούς 1 NIKKOR — αυτός ο φακός είναι ιδανικός για να τονίσει τη μεγάλη κλίμακα ενός εντυπωσιακού τοπίου, εξαιρετικός για να χωρέσει ολόκληρη την οικογένεια σε μια ομαδική φωτογραφία και ειδικός για να αποτυπώσει όμορφες ευκρινείς συνθέσεις εσωτερικών χώρων.


Αυτός ο ελαφρός, υπερ-ευρυγώνιος φακός zoom διατίθεται σε χρώμα ασημί ή μαύρο και έχει ελκυστική, συμπαγή σχεδίαση με μεταλλικό περίβλημα υψηλής ποιότητας. Σας βοηθά να τραβήξετε φωτογραφίες και video στο χέρι με αυτοπεποίθηση, χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης με απόσβεση κραδασμών που αποτρέπει το θάμπωμα της εικόνας. Ο ομαλός μηχανισμός διαφράγματος μεταβαίνει εύκολα από απαλά σε έντονα φόντα για να ξεχωρίζετε περισσότερο τα θέματά σας, ακόμη και κατά την εγγραφή video.


Φακός 1 NIKKOR VR 10–100mm f/4.0–5.6 με πανίσχυρο zoom 10x
Ο μικρότερος φακός του κόσμου με zoom 10x που «πάει παντού» έχει πανίσχυρο εύρος zoom που τον καθιστά την πιο φυσική επιλογή όταν θέλετε να πλησιάσετε περισσότερο σε ένα μακρινό θέμα. Ευέλικτος και φορητός για να μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε, ο φακός 1 NIKKOR VR 10–100mm μπορεί να χειριστεί οποιεσδήποτε καταστάσεις, από κοντινές λήψεις πορτραίτων μέχρι μακρινές αθλητικές δραστηριότητες, με ευκολία.


Αυτός ο ευέλικτος φακός υψηλών επιδόσεων αισθάνεται το ίδιο άνετα τόσο με ευρυγώνιες λήψεις όσο και με τηλεφωτογραφίες, με εύρος εστιακής απόστασης 10–100 mm (ισοδύναμο σε φορμά 35 mm: 27–270 mm) και μέγιστο διάφραγμα f/4,0–5,6. Το σύστημα σταθεροποίησης με απόσβεση κραδασμών εξασφαλίζει ότι οι φωτογραφίες είναι πάντοτε ευκρινείς και τα video απόλυτα σταθερά, ακόμα και με μέγιστο zoom.


Διαθέσιμος σε χρώμα μαύρο, ασημί και λευκό, με κομψή, compact σχεδίαση και μεταλλικό περίβλημα υψηλής ποιότητας, είναι ένας απολύτως αναγκαίος, ευέλικτος φακός που θα απολαμβάνετε πάντοτε να χρησιμοποιείτε. Πάρτε τον μαζί σας όπου κι αν πάτε και θα έχετε τον ιδανικό φακό για αποτύπωση της δράσης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.


Εξαρτήματα
Η μαλακή θήκη φακού CL-N101 προστατεύει τους φακούς 1 NIKKOR από τη σκόνη και τις γρατσουνιές, ενώ το σκίαστρο μπαγιονέτ HB-N106 προσαρμόζεται στο σκίαστρο φακού για να προστατεύει το φακό 1 NIKKOR, να ελαχιστοποιεί το σκεδαζόμενο φως και να περιορίζει την αντανάκλαση και τα διπλά είδωλα. Το σκίαστρο μπορεί να αναστραφεί και να τοποθετηθεί στο φακό όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ διαθέτει περιστροφικό κλείδωμα για περισσότερη ασφάλεια. Το σκίαστρο φακού μπαγιονέτ HB-N105 περιλαμβάνεται σε κάθε αγορά του φακού 1 NIKKOR VR 6.7–13mm.


Η σειρά 1 NIKKOR
Η τρέχουσα γκάμα 1 NIKKOR αποτελείται από τον compact, ελαφρύ φακό zoom 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 που σας επιτρέπει να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο κάθε ευκαιρία φωτογράφισης, τον compact τηλεφακό zoom 1 NIKKOR VR 30-110mm f/3.8-5.6, τον λεπτό ευρυγώνιο φακό με σταθερή εστιακή απόσταση 1 NIKKOR 10mm f/2.8, τον φακό 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4.5-5.6 PD-ZOOM με ηλεκτρικό zoom που συνιστάται για εγγραφή video, τον εξαιρετικά λεπτό φακό 2,5x zoom 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 και τον φακό 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 σταθερής εστιακής απόστασης με γρήγορο μέγιστο διάφραγμα. Η προσθήκη των δύο νέων φακών ανεβάζει τον συνολικό αριθμό φακών της γκάμας σε οκτώ.