Με εξαιρετική επιτυχία διεξάγεται και φέτος η διεθνής έκθεση CES, όπου 2.700 εκθέτες μυούν το κοινό στο μέλλον της τεχνολογίας.

ces_logoΗ παγκόσμια οικονομική κρίση δεν φαίνεται να πτοεί το Consumer Electrοnics Show (CES), το μεγαλύτερο «show» καταναλωτικής τεχνολογίας του πλανήτη. Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 08/01/2009 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11/01/2009.
Στο επίκεντρο της έκθεσης φέτος βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η εξάπλωση της χρήσης του διαδικτύου ακόμα και σε συσκευές τηλεοράσεων, ενώ τα netbooks, τα λιλιπούτεια laptop, έχουν την τιμητική τους. Η Intel παρουσιάζει το νέο Classmate PC με αναδιπλούμενη οθόνη αφής, τη στιγμή που η Sony επιλέγει να κυκλοφορήσει ένα netbook… «πολυτελείας», τον ελαφρύτερο φορητό 8 ιντσών, εξοπλισμένο με Vista. Παρέα με τα netbooks αναπτύσσονται και νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Linux που αποσκοπούν στην ταχύτατη εκκίνηση του υπολογιστή. Παράλληλα, το 3D gaming κάνει δυναμικά την εμφάνισή του, με μια σειρά από νέες 3D Ready τηλεοράσεις και gadgets όπως γυαλιά τρισδιάστατης προβολής εικόνας, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην φετινή CES.

Διοργανωτής της έκθεσης είναι η Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών (CEA), η οποία προβλέπει ότι οι πωλήσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών θα φτάσουν το 2009 τα 724 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 4,3% σε σχέση με το 2008. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η αντίστοιχη περσινή αύξηση ήταν υπερτριπλάσια (13,7%).

To techpress.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για τις πιο αξιοσημείωτες παρουσιάσεις της CES 2009.