Η κατάρριψη τεσσάρων παγκόσμιων ρεκόρ έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς ένα γιγάντιο ζωοτρόπιο και ο «μάγος» της μπάλας συνάρπαζαν τα πλήθη.

Bravia-drome: το μεγαλύτερο ζωοτρόπιο του κόσμου!

Bravia-drome: το μεγαλύτερο ζωοτρόπιο του κόσμου!

Η Sony αποκάλυψε το μεγάλο αστέρι της τελευταίας διαφημιστικής της καμπάνιας ενώπιον των ΜΜΕ όλου του κόσμου, κατά τη διάρκεια ενός συγκλονιστικού νυχτερινού γυρίσματος στην Βενάρια της Ιταλίας. Μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού θέματος του 19ου αιώνα, το BRAVIA-drome πιστοποιήθηκε επισήμως ως το «μεγαλύτερο Ζωοτρόπιο του κόσμου», από έναν κριτή του οργανισμού Guinness World Records.

Οι οριστικές διαστάσεις της κατασκευής καταμετρήθηκαν επισήμως και η περιφέρεια βρέθηκε 31,41 μέτρα, μήκος που αντιστοιχεί σε διάμετρο 9,998 μέτρων ακριβώς. Τα δυόμιση σχεδόν μέτρα ύψους του BRAVIA-drome ανάγκασαν τον κριτή να χρησιμοποιήσει αρκετούς βοηθούς και μια σκάλα κατά τη διάρκεια των 15 αγωνιωδών λεπτών της καταμέτρησης.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Kaká, παίκτης της Μίλαν και Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς της FIFA, ήταν, επίσης, παρών στην παρουσίαση. Εικόνες του ίδιου, ενώ εκτελεί τα χαρακτηριστικά του κόλπα με τη μπάλα τοποθετήθηκαν μέσα στο BRAVIA-drome για την πρώτη του δημόσια παράσταση.

«Δεν το περίμενα τόσο μεγάλο, αν και είχα δει τις διαστάσεις του στο χαρτί», δήλωσε ο Raymond Marshall, ο κριτής του οργανισμού Guinness World Records. «Όταν άρχισε να περιστρέφεται, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κοιτάω κατάπληκτος. Δεν πίστευα ότι μπορούσε να λειτουργεί, λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Σίγουρα πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ Guiness».

Αλλά η Sony δεν ικανοποιήθηκε με την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ και κάλεσε στα αποκαλυπτήρια και τον διάσημο ζογκλέρ τη μπάλας Dan Magness για να διασκεδάσει τα πλήθη προσπαθώντας να καταρρίψει ακόμη τρία ρεκόρ Guiness. Ο Dan ζεστάθηκε με μια σειρά από απίθανα κόλπα, ενώ το πλήθος τον ενθάρρυνε πριν επιχειρήσει να συντρίψει και τα τρία ρεκόρ.

Εκτέλεσε 188 φορές το «Κύλισμα Μπάλας στο Κούτελο», ένα ρεκόρ που είχε σταματήσει στις 65 φορές, και επί τρία λεπτά και 10 δευτερόλεπτα εκτέλεσε το κόλπο «Κοντρόλ της μπάλας στην Πλάτη», σπάζοντας τη δική του καλύτερη επίδοση των 2,5 λεπτών. Επίσης, έκανε νέο ρεκόρ στις «Συνεχόμενες αναπηδήσεις της Μπάλας στους Ώμους», ολοκληρώνοντας 251 αναπηδήσεις χωρίς διακοπή.

«Αισθανόμουν πως θα μπορούσα να συνεχίσω επ’ άπειρον,» δήλωσε ο Magness. «Ο κόσμος ήταν φανταστικός και ήθελα να προσφέρω ένα θέαμα που θα το θυμούνταν για πολύ καιρό». Ήταν δύσκολο να εμφανιστείς μετά το BRAVIA-drome, αλλά έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και ευχαριστώ τη Sony που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την εκδήλωση».

Το BRAVIA-drome σχεδιάστηκε για να δείξει την τεχνολογία πίσω από τη λειτουργία Motionflow 200Hz της Sony, η οποία εξαλείφει το «σκορτσάρισμα», –δηλαδή την σπασμωδική κίνηση– και ομαλοποιεί την ροή της εικόνας στην οθόνη. Η θεματολογία με το ποδόσφαιρο επιλέχθηκε διότι η θέαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εκτιμηθούν στο ακέραιο οι δυνατότητες του Motionflow 200 Hz, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πλήρη πορεία της μπάλας καθώς καταλήγει στα δίκτυα.

«Θέλαμε το γεγονός να είναι κάτι περισσότερο από ένα γύρισμα μιας τηλεοπτικής διαφήμισης», δήλωσε ο Giles Morrison, General Manager, Marketing Communications, Sony Europe. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα θέαμα που θα έμενε αξέχαστο στον κόσμο. Οι απόπειρες κατάρριψης τεσσάρων παγκόσμιων ρεκόρ πραγματικά πρόσθεσαν αίγλη στην όλη προσπάθεια. Εμείς στη Sony, σε ότι και αν κάνουμε, πάντοτε στοχεύουμε στο καλύτερο».

BRAVIA-drome: Βασικά στατιστικά στοιχεία

• Η βέλτιστη ταχύτητα του BRAVIA-drome είναι 44 χλμ/ώρα
• Το BRAVIA-drome μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χλμ/ώρα ως ταχύτητα περιστροφής
• Το BRAVIA-drome έχει διάμετρο 10 μέτρα
• Δέκα άνδρες χρειάζονται τρεις ημέρες για να συναρμολογήσουν το BRAVIA-drome
• Το BRAVIA-drome μεταφέρεται με δύο δωδεκάμετρα φορτηγά
• Χρειάστηκαν 6 εβδομάδες για να συναρμολογηθεί το BRAVIA-drome την πρώτη φορά
• Ζυγίζει 10 τόνους και θεωρείται ως το μεγαλύτερο ζωοτρόπιο που κατασκευάστηκε ποτέ