Οι νέες σειρές της LG για το 2013 προσφέρουν ποιοτικό ήχο, άπειρες επιλογές συνδεσιμότητας και δυνατότητες 3D.


LG - Home TheaterH LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τη νέα σειρά προϊόντων ήχου και εικόνας για το 2013, η επίδειξη των οποίων θα γίνει στην έκθεση CES, στο Λας Βέγκας. Η εντυπωσιακή νέα σειρά περιλαμβάνει το BH9430PW, ένα σύστημα ηχείων 9.1, την ηχομπάρα NB4530A, το Blu-ray player BP730 με χαρακτηριστικά Smart TV, το Docking station ND8630 με ενσωματωμένο ηχείο και το φορητό ηχείο NP6630. Μέσα από τα συγκεκριμένα προϊόντα αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η προσήλωση της LG στο να δημιουργεί μια συναρπαστική εμπειρία χρήστη για τους λάτρεις του ήχου και της εικόνας, αξιοποιώντας κορυφαίες τεχνολογίες, όπως οι λειτουργίες 3D και Smart TV.


«Ένα σύστημα home theater δεν είναι απλά μια τηλεόραση και ηχεία. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύνολο οικιακής ψυχαγωγίας», ανέφερε ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment Company. «Η LG προσφέρει κορυφαία προϊόντα ήχου και εικόνας, βοηθώντας τους καταναλωτές να αποκτήσουν μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία home cinema. Μέσα από την υλοποίηση προηγμένων τεχνολογιών, όπως το CINEMA 3D και το Smart Connectivity & Control, η LG θα συνεχίσει και το 2013 να είναι ο ηγέτης στο χώρο της αναπαραγωγής ήχου και εικόνας».


True Cinema Sound
Tο BH9430PW είναι ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ηχείων surround sound, το οποίο έχει σχεδιαστεί με στόχο να φέρει σε άλλο επίπεδο την απόλαυση που προσφέρει η θέαση μιας ταινίας. Το κορυφαίο σύστημα της κατηγορίας 9.1, προσθέτει τέσσερα επιπλέον κανάλια στο τυπικό 5.1 setup, εξασφαλίζοντας ακόμη καλύτερη ηχητική απόδοση. Τα τέσσερα επιπλέον πολυκατευθυντικά ηχεία τύπου “tallboy” βοηθούν το ηχητικό τοπίο να καλύψει κάθε γωνιά του δωματίου, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μία αίθουσα κινηματογράφου. Το σύστημα διαθέτει επεξεργαστή 3D Surround Processor, ο οποίος αναλύει το ηχητικό περιεχόμενο και διαμοιράζει τον ήχο σε πολλαπλές κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα φροντίζει να διατηρείται η κατάλληλη ισορροπία σε κάθε ηχείο. Για τους κώνους των ηχείων η LG χρησιμοποιεί ίνες αραμιδίου μεγάλης ελαστικότητας, ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ήχου με σχεδόν μηδενική ηχητική παραμόρφωση.


Το BH9430PW συνοδεύεται από ένα έξυπνο hub, το οποίο είναι συμβατό με την τεχνολογία NFC, ώστε να μπορεί να δικτυώνεται ασύρματα. Το σύστημα προσφέρει, επίσης, μερικές εξαιρετικές δυνατότητες Smart TV, όπως web browser. To BH9430PW περιλαμβάνει επίσης iPod dock με δυνατότητα φόρτισης για την αναπαραγωγή μουσικής και από τo φορητό player.


Επίσης, χάρη στη λειτουργία Private Sound Mode, το BH9430PW δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να απολαμβάνει την αγαπημένη του ταινία ακόμη και αργά το βράδυ, χωρίς να ενοχλεί, καθώς ο ήχος οδηγείται, μέσω Wi-Fi, απευθείας στο smartphone.


Sound Advanced
Η ηχομπάρα NB4530A διακρίνεται για το λεπτό σχεδιασμό της και χάρη στον κομψό της φινίρισμα σε μαύρο και ασημί, ταιριάζει ιδανικά με τις σύγχρονες τηλεοράσεις με λεπτό πάχος. Διαθέτει ηχεία 310W και αξιοποιεί τον επεξεργαστή 3D Surround Processor της LG, ώστε να δημιουργεί ένα εντυπωσιακά πλούσιο ηχητικό τοπίο 2.1 καναλιών. Κι όλα αυτά σε μια ενιαία καμπίνα, η οποία επιτρέπει την αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου στο μέγιστο. Με ύψος μόλις 35 χιλιοστά, η κομψή και ισχυρή αυτή ηχομπάρα ταιριάζει ιδανικά με μία επίπεδη τηλεόραση.


Χάρη στην τεχνολογία HDMI ARC (Audio Return Channel), η ηχομπάρα της LG μπορεί να αναπαράγει τον ήχο της τηλεόρασης χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια πρόσθετη καλωδίωση. Παράλληλα, η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Bluetooth επιτρέπει το audio streaming από smartphones, ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές. Όσον αφορά στην τοποθέτηση υπάρχει ευελιξία και πολλές επιλογές. Ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει την ηχομπάρα στον τοίχο, στο έπιπλο της τηλεόρασης ή ακόμη κι επάνω ή πολύ κοντά στη συσκευή, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του χώρου που έχει στη διάθεσή του, ακόμη και αν πρόκειται για ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Επίσης, αν διαθέτει κάποια από τις τελευταίες τηλεοράσεις της LG μπορεί να συνδέσει την ηχομπάρα NB4530A ασύρματα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ηχομπάρα είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή 3D Surround Processor, ώστε να δίνει πραγματικά νέες διαστάσεις στην ηχητική απόλαυση που προσφέρει η παρακολούθηση ενός τηλεοπτικού προγράμματος.


BP730
Tο BP730 προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες Smart TV, όπως μεταξύ άλλων, το Video-On-Demand (VOD) και η ασύρματη δικτύωση. Καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα premium υπηρεσιών VOD, όπως το Hulu Plus, το Pandora, το Netflix και το YouTube, η LG επεκτείνει τη συνεργασία της με παρόχους περιεχομένου, ώστε να δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στην πιο σύγχρονη ψυχαγωγία, είτε διαθέτει δίσκους Blu-ray, είτε όχι. Tο BP730 υποστηρίζει, επίσης, την τεχνολογία NFC για την ασύρματη αναπαραγωγή περιεχομένου από smartphones ή άλλες εξωτερικές συσκευές. Η εξαιρετική αυτή πρόταση τιμήθηκε με το βραβείο καινοτομίας 2013 International CES® Innovations Award, πιστοποιώντας το εύρος των προηγμένων χαρακτηριστικών του.


Για την ακόμη πιο εύκολη λειτουργία του BP730, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το βραβευμένο Magic Remote της LG, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει το σύστημα χρησιμοποιώντας την κίνηση των χεριών ή το ειδικό wheel. Το νέο Blu-ray player της LG διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της λειτουργία All-in-One. Η προηγμένη αυτή λειτουργία αναζήτησης μπορεί να συγκεντρώνει και να προβάλλει ταυτόχρονα στην ίδια σελίδα του browser, τα αποτελέσματα της αναζήτησης VOD και apps, για εύκολη και γρήγορη ανεύρεση του περιεχομένου. Τέλος, το BP730 εξασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ζωντανά χρώματα, τόσο από πηγές 2D, όσο και 3D.


Υψηλή συνδεσιμότητα και στυλ
Tο ND8630 Dual Docking Speaker είναι μια βάση dock-and-play για συσκευές iOS και Android. Εξοπλισμένη με ηχείο 80W, η βάση μπορεί χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής από smartphones, ταμπλέτες, φορητούς ή επιτραπέζιους υπολογιστές που υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα Bluetooth και AirPlay της Apple, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργεί και ως φορτιστής της συνδεδεμένης συσκευής. Το κυλινδρικό σχήμα του ηχείου εξασφαλίζει ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα, ενώ η λειτουργία Mood Lamp, σε συνεργασία με τον αισθητήρα Smart Sensor, ο οποίος φροντίζει να αναλύει τη στάθμη του περιβάλλοντος φωτισμού, δημιουργεί έναν απαλό φωτισμό και κάνει ακόμη πιο απολαυστική την εμπειρία ακρόασης.


Συναρπαστικός ήχος εν Κινήσει
To NP6630 είναι το πιο πρόσφατο φορητό ηχείο της LG. Με ισχύ 20W, η ευέλικτη αυτή συσκευή υποστηρίζει τις τεχνολογίες NFC, AirPlay και Bluetooth, εξασφαλίζοντας ασύρματο streaming μουσικής από μια σειρά φορητές συσκευές διαφόρων τύπων. Χάρη στις εκπληκτικές του δυνατότητες, το ηχείο αυτό αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό φορητότητας και λειτουργικότητας, επιτρέποντας πολύωρες ακροάσεις, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Είτε πρόκειται για κάμπινγκ, είτε για μια ερημική παραλία, το NP6630 δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική με ακόμη καλύτερη ποιότητα από εκείνη ενός smartphone.