Η Teledome αξιώνει αποζημίωση για ζημίες ύψους 53 εκατ. ευρώ, τις οποίες υπέστη λόγω διακοπής των παρεχόμενων προς αυτήν υπηρεσιών από τον ΟΤΕ.

teledomeΑγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της ΟΤΕ Α.Ε. και του νομίμου εκπροσώπου της, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγή Βουρλούμη κατέθεσε στις 30.12.2008 η Teledome, ως υπευθύνων για την αποζημίωσή της για ζημίες ύψους 52.889.663,87 ευρώ, τις οποίες υπέστη από την παράνομη, όπως ισχυρίζεται, διακοπή των παρεχόμενων προς αυτήν υπηρεσιών στις 12.9.2008.
Παρακάτω, σας παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Teledome:
TELEDOME Α.Ε.Β.Ε.: Ανακοίνωση

Στις 30.12.2008 η TELEDOME Α.Ε.Β.Ε. κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της ΟΤΕ Α.Ε. και του νομίμου εκπροσώπου της, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγή Βουρλούμη, ως υπευθύνων για την αποζημίωσή της για ζημίες ύψους 52.889.663,87 €, τις οποίες υπέστη από την παράνομη διακοπή των παρεχόμενων προς αυτήν υπηρεσιών στις 12.9.2008.

Η ενέργεια αυτή συνιστά κατάφορη παραβίαση ποινικών νόμων, απαγορευτικών δικαστικών αποφάσεων, της νομοθεσίας περί τηλεπικοινωνιών και ελεύθερου ανταγωνισμού που απαγορεύει την καταχρηστική εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης του ΟΤΕ στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και, με την ταυτόχρονη συστηματική και αθέμιτη απόσπαση χιλιάδων συνδρομητών της TELEDOME, παράβαση των διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η συζήτηση της υποθέσεως έχει προσδιορισθεί για τον Μάρτιο του 2009.

Συνέπεια της επί δίμηνο και πλέον ανωτέρω διακοπής των κυκλωμάτων της, η TELEDOME οδηγήθηκε στην υποβολή αίτησης πτωχεύσεως. Έτσι η διοίκηση του ΟΤΕ κατόρθωσε όχι μόνο να θέσει εκτός αγοράς έναν από τους παλαιότερους και υγιέστερους ανταγωνιστές της, αλλά και να εκμηδενίσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης (την οποία η TELEDOME επιδίωκε μέσω της διαδικασίας συνδιαλλαγής), των όποιων απαιτήσεων των πιστωτών της, ζημιώνοντας έτσι και τους μετόχους του ΟΤΕ.

Μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, η εταιρεία μας εκφράζει τη λύπη της προς τους χιλιάδες συνδρομητές της και τους δεκάδες εργαζομένους της, για την ανυπαίτια, από πλευράς της, διακοπή της συνεργασίας, οφειλόμενη αποκλειστικά στην παράνομη και αθέμιτη ενέργεια του ανταγωνιστή της ΟΤΕ Α.Ε. “