Η beta έκδοση των νέων Windows ανακοινώθηκε στη διεθνή έκθεση Consumers Electronics Show 2009, στο Λ. Βέγκας, από τον Steve Ballmer, CEO της Microsoft.

Ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft

Ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στη διεθνή έκθεση Consumers Electronics Show 2009, στο Λ. Βέγκας, ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft, ανακοίνωσε τη διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 7, καθώς και τη διάθεση της νέας έκδοσης του Windows Live, της πλατφόρμας υπηρεσιών και εφαρμογών για την επικοινωνία στο διαδίκτυο. Τα νέα Windows 7 και το Windows Live διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την επικοινωνία, την κοινή χρήση αρχείων και τη διεκπεραίωση εργασιών.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που ανακοινώνουμε σήμερα τη διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης του νέου λειτουργικού μας συστήματος Windows 7, το οποίο διακρίνεται για την αξιοπιστία του και την ευκολία χρήσης του», δήλωσε ο Steve Ballmer και πρόσθεσε «Τα Windows 7 και το Windows Live αποτελούν μέρος μίας απίστευτης τεχνολογίας, η οποία μοναδικό της στόχο έχει να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν, μοιράζονται αρχεία και εργάζονται».

Οι συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN, TechBeta και TechNet μπορούν από σήμερα να «κατεβάσουν» τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 και να γνωρίσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας www.Microsoft.com/windows7 από τις 9 Ιανουαρίου για όσους καταναλωτές επιθυμούν να τη δοκιμάσουν.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε και την παγκόσμια διάθεση της σουίτας Windows Live, που προσφέρει αποτελεσματικότερη οργάνωση στο διαδίκτυο, μέσω ενός διαδικτυακού τόπου και ενός λογαριασμού (username & password). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Windows Live – στο οποίο περιλαμβάνεται και το ιδιαίτερα δημοφιλές Windows Live Messenger – με το Windows Live Mail και το Windows Live Photo Gallery, συνεργάζεται με πάνω από 50 από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες.

O Steve Ballmer ανακοίνωσε επίσης συνεργασίες με τις ακόλουθες εταιρίες:

  • DELL: To Φεβρουάριο, η Dell θα ενσωματώσει τις εφαρμογές Windows Live Essentials και Live Search στην πλειοψηφία των PC που διατίθενται για προσωπική χρήση αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως, προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της, για καλύτερη επικοινωνία και οργάνωση του υλικού τους.
  • Facebook: Μέσα στους προσεχείς μήνες, οι χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται το υλικό που «ανεβάζουν» – μεταξύ άλλων και φωτογραφιών – και μέσω του Windows Live.
  • Verizon Wireless: Με τη σύναψη πενταετούς συνεργασίας που καλύπτει τη διαφήμιση και την αναζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου, οι συνδρομητές της Verizon Wireless στις ΗΠΑ θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Live Search για να έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις και την αγορά, πρόσβασης σε χάρτες και οδηγίες αλλά και απόκτησης ringtones και επιπλέον διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών για κινητά.

Μαζί με τον Internet Explorer 8, ο οποίος θα διατεθεί σύντομα στην αγορά, το Windows Live διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις συχνότερες δραστηριότητές μας στο διαδίκτυο (αναζήτηση  πληροφοριών, από κοινού χρήση αρχείων, επίσκεψη αγαπημένων sites). Το Windows Live είναι ήδη διαθέσιμο στο www.windowslive.com/explore και μέσω του Microsoft Update για τους ήδη υπάρχοντες χρήστες.

Παρουσίαση των Καταναλωτικών Χαρακτηριστικών των Windows 7

Η Microsoft, με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, προέβη στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και πραγματοποίησε σημαντικές  βελτιώσεις στο νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 7.

Μεταξύ άλλων, τα Window 7 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

*       Λειτουργία σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών: Με τα Windows 7, η Microsoft βελτιώνει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού, τα οποία είναι και αυτά που ενδιαφέρουν τους χρήστες   Η έναρξη και ο τερματισμός της λειτουργίας του υπολογιστή γίνονται πολύ πιο γρήγορα, βελτιώνεται η αξιοπιστία του συστήματος, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των φορητών υπολογιστών, ενώ παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των alerts, δίνοντας  έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να επικεντρώνονται στις εργασίες που επιθυμούν.

*       Καθημερινές λειτουργίες πιο γρήγορα και εύκολα: Τα Windows 7 απλοποιούν τις λειτουργίες που οι χρήστες πραγματοποιούν στην καθημερινότητα τους, μέσω μιας εξελιγμένης προσέγγισης στην ανάπτυξη λογισμικού και κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν την ευκολότερη πρόσβαση σε αρχεία, υπολογιστές και συσκευές.  Με τη δυνατότητα χρήσης multi-touch, ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδρά με την οθόνη του υπολογιστή μέσω αφής.  Παράλληλα, με τον αυξανόμενο αριθμό υπολογιστών στα σπίτια, μια νέα εφαρμογή, το Home Group, επιτρέπει τη σύνδεση υπολογιστών προκειμένου να μοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες, μουσική και video, ανεξάρτητα από το χώρο αποθήκευσης αυτών. Μέσω του Device Stage, τα Windows 7 επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συσκευών που μπορούν να συνδεθούν με PC, από φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και εκτυπωτές μέχρι κάθε είδους οικιακά συστήματα ήχου/εικόνας.

*       Ακόμα πλουσιότερη εμπειρία στη ψυχαγωγία: Οι σημερινοί καταναλωτές έχουν στη διάθεση τους περισσότερα ψηφιακά μέσα και χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ως το συνδετικό κρίκο της ψηφιακής τους εμπειρίας.  Τα Windows 7 περιλαμβάνουν την εφαρμογή Play-to, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν ακόμα ευκολότερα να κάνουν streaming video, φωτογραφίες και μουσική σε συσκευές που έχουν στο οικιακό τους δίκτυο.  Το Windows Media Player και το Windows Media Center, που περιλαμβάνουν τα Windows 7, είναι πλέον συμβατά με ακόμα περισσότερα είδη αρχείων (media formats), αλλά και με ακόμα περισσότερες συσκευές.