Βραβείο για τις καλές πρακτικές της στο ηλεκτρονικό επιχειρείν παρέλαβε η αλυσίδα Κωτσόβολος στα e-volution awards 2013.


Kotsovolos_Logo_newΠιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Κωτσόβολος διακρίθηκε στην κατηγορία «Collaborative e-Commerce», στον πυλώνα «Βραβεία στις Εταιρείες που Αξιοποιούν το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν». Η διάκριση στην κατηγορία αυτή, οφείλεται στην ανάπτυξη του εργαλείου Central Product Repository Management (CPRM), το οποίο αποτελεί μια κεντρική αποθήκη πληροφοριών για όλα τα προϊόντα της επιχείρησης. Το CPRM αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της Κωτσόβολος σε θέματα εμπορικής διαχείρισης Supply Chain Management & Total Quality Control (TQM).


Παράλληλα, εξασφαλίζει πρόσβαση στις πληροφορίες τόσο των εργαζόμενων στην Κωτσόβολος, όσο και των προμηθευτών/συνεργατών της όπως επίσης και των καταναλωτών μέσα από τα διάφορα κανάλια πώλησης. Η δημιουργία του CPRM είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας πολλών εταιρικών διαδικασιών και βελτιστοποιεί την παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτηση των πελατών. Επιπλέον αποτέλεσε καθοριστικό εργαλείο για την καλύτερη προϊοντική ενημέρωση της Κωτσόβολος μειώνοντας το κόστος και διασφαλίζοντας την ποιότητα.


Τη διοργάνωση των e-volution awards 2013 ανέλαβε η Boussias Communications σε συνεργασία με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το βραβείο για την Κωτσόβολος παρέλαβε ο κ. Φιλήμωνας Ρούκας, E-Commerce Commercial Manager της Dixons South-East Europe, ο οποίος δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που μας προτιμήσατε με αυτό βραβείο καινοτομίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι εταιρίες, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να επενδύουν στην καινοτομία όχι μόνο για να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν την παραγωγικότητα, αλλά κυρίως για να προσφέρουν καλύτερες λύσεις στους πελάτες τους. Εκ μέρους όλων των συναδέλφων στην Κωτσόβολος, καθώς και των συνεργατών & προμηθευτών που δούλεψαν πάνω από 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ»!