Οι νέες λύσεις της HP απαντούν στα ζητήματα της πολυπλοκότητας και της αναποτελεσματικότητας με μια ενιαία αρχιτεκτονική.


hp logo 2010Ειδικά σχεδιασμένες για virtualized, cloud και big data περιβάλλοντα, οι νέες λύσεις storage της HP περιλαμβάνουν τις σειρές προϊόντων HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreAll Storage και HP StoreOnce Backup.


Πολλοί οργανισμοί ξοδεύουν περίπου το 70% του προϋπολογισμού τους για χωρητικότητα που στην πραγματικότητα δεν φιλοξενεί δεδομένα. Ταυτόχρονα, τα στελέχη των τμημάτων πληροφορικής καλούνται να διαχειριστούν δεκάδες διαφορετικές αρχιτεκτονικές storage. Έτσι, δημιουργούνται άκαμπτες υποδομές που συνεχώς επεκτείνονται, γεγονός που συχνά αναγκάζει τις επιχειρήσεις να επιλέξουν ανάμεσα στις προδιαγραφές ή το προσιτό κόστος.


Νέο hardware και λογισμικό για μεγαλύτερη ευελιξία
Το 2011, η HP παρουσίασε το χαρτοφυλάκιο HP Converged Storage, με στόχο να ξεπεραστούν οι περιορισμοί στον τομέα του storage που αναδείχτηκαν από την αύξηση των αδόμητων πληροφοριών, τη σύγκλιση των υποδομών και την εμφάνιση data centers που λειτουργούν βάσει του μοντέλου IT-as-a-Service. Το όραμα της εταιρείας για τα συστήματα HP Converged Storage είναι η έννοια της «πολυμορφικής απλότητας». Πρόκειται για ένα νέο concept στον τομέα του storage, βάσει του οποίου μια και μόνο αρχιτεκτονική συστήματος μπορεί να υπάρχει σε διάφορες μορφές, σχήματα και μεγέθη, διατηρώντας παράλληλα κοινές υπηρεσίες δεδομένων για εφαρμογές σε κάθε επίπέδο storage (block, object, file). Επιπλέον, το όραμα αυτό προωθεί τη βελτιστοποίηση των σκληρών δίσκων και των δίσκων SSD.


Τα νέα προϊόντα του χαρτοφυλακίου της HP είναι:
Η πλατφόρμα HP 3PAR StoreServ 7000 Storage, η οποία είναι η μοναδική πλατφόρμα μεσαίας κλάσης με τετραπλό controller. Η πλατφόρμα προσφέρει στους οργανισμούς Tier 1 storage και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε εξαιρετικά οικονομική αρχική τιμή. Υποστηρίζοντας υπηρεσίες δεδομένων σε επίπεδο block και file, το σύστημα διατίθεται είτε με συνδυασμό σκληρών δίσκων και δίσκων SSD είτε αποκλειστικά σε διαμόρφωση με δίσκους SSD, η οποία μπορεί να εκτελέσει περισσότερες από 320.000 λειτουργίες εισόδου/ εξόδου το δευτερόλεπτο (2,4 φορές παραπάνω σε σχέση με ανταγωνιστικά arrays με την ίδια τιμή).


Η πλατφόρμα HP StoreAll Storage, η οποία είναι ιδιαίτερα επεκτάσιμη, ώστε να εξασφαλίζει πρόσβαση σε δεδομένα σε επίπεδο block και file. Η νέα λύση προσφέρει ένα απλοποιημένο περιβάλλον για τη διατήρηση των big data και λύσεις cloud storage, το οποίο μειώνει την ανάγκη για επιπλέον διαχειριστές ή hardware. Η λύση HP StoreAll Express Query, η οποία αναπτύχθηκε από τα HP Labs (τον ερευνητικό βραχίονα της εταιρείας), αποτελεί μια metadata βάση δεδομένων που επιτρέπει στους πελάτες να διενεργήσουν αναζητήσεις 100.000 φορές γρηγορότερα σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους, διευκολύνοντας τη λήψη έγκυρων αποφάσεων που βασίζονται στα πιο πρόσφατα δεδομένα. Στην πλατφόρμα HP StoreAll ενσωματώνονται δυνατότητες επεξεργασίας της πλατφόρμας HP Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL), ώστε να διεξάγονται άμεσα αναλύσεις, με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα και τη λιγότερη δυνατή χρήση υπολογιστικών πόρων. Επιπλέον, η πλατφόρμα HP StoreAll εξασφαλίζει την ασφαλή και μακροπρόθεσμη διατήρηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μιας εταιρείας, μέσω ενοποίησης με τη λύση HP Autonomy Consolidated Archive και πιστοποιήσεων για τρίτους ανεξάρτητους παρόχους λογισμικού.


Oι λύσεις HP StoreOnce 2000 & 4000 Backup, οι οποίες προσφέρουν υποστήρίξη για λογισμικό HP StoreOnce Catalyst. Οι νέες λύσεις επιτρέπουν την αποτελεσματική μεταφορά δεδομένων και εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις στον τομέα του deduplication, ώστε να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους για την προστασία των δεδομένων σε απομακρυσμένες περιοχές και data centers. Οι νέες λύσεις εκτελούν λειτουργίες backup μέχρι και τρεις φορές ταχύτερα και με 35% λιγότερο κόστος σε σχέση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά συστήματα (5).


«Πολύ απλά, οι πάροχοι παραδοσιακών λύσεων storage δεν διαθέτουν τα εφόδια για να βοηθήσουν τους οργανισμούς να ανταποκριθούν στα νέα φορτία εργασίας. Παράλληλα, η επέκταση συστημάτων που βασίζονται σε παλιές αρχιτεκτονικές έχει δημιουργήσει έναν εφιάλτη», δήλωσε ο David Scott, Senior Vice President και General Manager, Storage Division, της HP. «Οι καινοτομίες του χαρτοφυλακίου HP Converged Storage βοηθούν τις επιχειρήσεις να απλοποιήσουν τις υποδομές τους και να μειώσουν τα κόστη, αξιοποιώντας μια κοινή αρχιτεκτονική storage», συμπλήρωσε.


Καλύτερη απόδοση των πληροφοριών, του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών
Οι καινοτομίες του χαρτοφυλακίου HP Converged Storage βοηθούν τις επιχειρήσεις να απλοποιήσουν τις υποδομές storage και να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο απρόβλεπτες απαιτήσεις, αυξάνοντας την αξία που αντλούν από τις επενδύσεις τους σε τρεις τομείς:


Απόδοση των πληροφοριών: Οι επιχειρήσεις κερδίζουν από τις καλύτερες και ταχύτερες αποφάσεις, με τεχνολογίες όπως η ενσωματωμένη αναζήτηση και οι λύσεις ανάλυσης, οι οποίες επιτρέπουν τη δημιουργία αξίας από κάθε τύπο πληροφοριών.
Απόδοση των υποδομών: Μείωση των αναγκών σε χωρητικότητα έως και κατά 50%, με βελτίωση της αξιοποίησης των πόρων, μέσω ενός πολυμορφικού σχεδιασμού και τεχνολογιών που ενισχύουν την αποδοτικότητα.
Απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού: Μείωση της πολυπλοκότητας και του χρόνου εκτέλεσης διαχειριστικών εργασιών, με την παροχή κοινών υπηρεσιών για δεδομένα και λύσεις κεντρικής διαχείρισης.


Επιπλέον, η HP προσφέρει νέες υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν τις επενδύσεις τους και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τις δραστηριότητες τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται:
– Τεχνολογικές υπηρεσίες που βοηθούν στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων του συστήματος HP StoreOnce και επιταχύνουν τη μετάβαση από λύσεις HP Enterprise Virtual Array σε λύσεις HP 3PAR Storage.
– Το πρόγραμμα HP Financial Services Capacity on Demand, το οποίο βοηθά τους πελάτες να ανταποκριθούν σε απρόβλεπτες ανάγκες και να αποκτήσουν άμεσα λύσεις storage με ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες.
– Οι υπηρεσίες HP Storage Management Services, οι οποίες ενοποιούνται με τις προϊοντικές σειρές HP 3PAR StoreServ, HP StoreAll και HP StoreOnce Storage, ώστε να προσφέρουν τη νέα τεχνολογία storage της HP, σε συνδυασμό με τεχνογνωσία στη διαχείριση συστημάτων και βέλτιστες πρακτικές λειτουργίας.


Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες λύσεις HP Converged Storage είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hp.com/go/storage/nextera.