Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα το Συνέδριο Digital Trends 2012


Digital-Trends-2012Το Συνέδριο οργάνωσε για δεύτερη κατά σειρά χρονιά το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS). Το θέμα του φετινού συνεδρίου, όπως μαρτυρεί και το τίτλος του (Enabling Mobile Technologies) ήταν οι δυνατότητες των τεχνολογιών Mobile και οι σημαντικές αλλαγές που φέρνουν στη ζωή μας, τόσο σε προσωπικό, όσο πολύ περισσότερο σε επιχειρηματικό επίπεδο.


Ξεχωριστές παρουσίες στο συνέδριο, αυτές του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Μενέλαου Δασκαλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε κομβικό το ρόλο των Επαγγελματιών Πληροφορικής στην προσπάθεια για ανάκαμψη της χώρας και ζήτησε τη συμμετοχή της HePIS στο διάλογο για την ανάπτυξη, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect), Petru Ciudin, που περιέγραψε τα επόμενα βήματα και δράσεις τις οποίες προγραμματίζουν οι Βρυξέλλες στο χώρο των δικτύων, αλλά και του μηχανικού της ΙΒΜ–στελέχους του σημαντικού ερευνητικού κέντρου της Ζυρίχης, Diego A. Ortiz-Yepes, ο οποίος συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με την Αθήνα, για να παρουσιάσει στους συνέδρους τα προβλήματα ασφαλείας που συνοδεύουν τη φορητότητα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.


Συνολικά εικοσιτρείς διακεκριμένοι ομιλητές, εκπρόσωποι κορυφαίων ελληνικών και διεθνών εταιριών (όπως οι Microsoft, IBM, Google, Cisco, Sieben, Globo, PEOPLECERT κλπ), πανεπιστημιακοί και ηγετικά στελέχη συλλογικών φορέων έδωσαν με εισηγήσεις και παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα της σημερινής κατάστασης στο χώρο του mobility, προέβλεψαν τα επόμενα βήματα στο χώρο και ζήτησαν –στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης, με την οποία ολοκληρώθηκε το συνέδριο- συγκεκριμένες δράσεις από την πλευρά της Πολιτείας, προκειμένου να αξιοποιηθούν με αποτελεσματικότερο τρόπο αυτές οι τεχνολογίες.


Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η άρση των σημερινών εμποδίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των start-ups, η αναβάθμιση των ευρυζωνικών υποδομών, η εφαρμογή νέου μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και περισσότερες ευκαιρίες για τον ιδιωτικό τομέα, η στοιχειώδης χρηματοδότηση των νέων προσπαθειών προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά και η εκπόνηση ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων.


Το Digital Trends 2012 τέλεσε υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ και του ΣΕΚΕΕ και υποστηρίχθηκε χορηγικά από τις εταιρείες Globo, SiEBEN, Microsoft Hellas, Cisco, IBM, PEOPLECERT, Google, Sony Mobile, Inedu, InNews και ΙΤΕC.


Χορηγοί επικοινωνίας: Advertising.gr, Appgaraz, COM Business, COM Today, Deasy, Focus Web TV, ΙCTplus, Infocom, ΙΤdaily, Pathfinder και Redcomm.