Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Καινοτομίας


diagonismos epixeirimatikotitas_A4Με το σύνθημα «Το Επιχειρείν εστί Καινοτομείν» το Mediterranean προσκαλεί όλους να λάβουν μέρος υποβάλλοντας το δικό τους Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan).


Πρόκειται για μια ανοικτή δράση για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους νέους φοιτητές της χώρας μας να αξιοποιήσουν τις φρέσκιες ιδέες τους, με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί μακροπρόθεσμα η εγχώρια επιχειρηματική δράση που μπορεί να αποτελεί ακόμη και το διαβατήριο εξόδου από την κρίση.


Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Καινοτομίας διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Κέντρου ΚΕΤΑΚ του Mediterranean College (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας), Επικεφαλής του οποίου είναι ο Δρ. Νικόλαος Μαρκάτος.


Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος με ατομικές προτάσεις φοιτητές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών οποιουδήποτε Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Κολεγίου της χώρας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει συνολικά δύο μήνες και όλα τα Επιχειρηματικά Σχέδια θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά και έντυπα το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή και η τελετή απονομής των βραβεύσεων, στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών, θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου του 2013.


Τα τρία πιο καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια θα βραβευτούν. Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφίες συνολικής αξίας 12.000 €, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι. Οι υποτροφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φοίτηση σε οποιοδήποτε από τα 14 μεταπτυχιακά προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης (Executive Diplomas), που προσφέρει η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College σε συνεργασία με το London Center of Management.


Τα Επιχειρηματικά Σχέδια των συμμετεχόντων πρέπει να κατατεθούν σε αρχείο pdf και να μην ξεπερνούν σε έκταση τις 3.000 λέξεις. Η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα επιλεγεί αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των συμμετεχόντων και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τον κλάδο που θα επιλεγεί.


Στην ιστοσελίδα του Κολεγίου (www.medcollege.edu.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και ένα υπόδειγμα Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan Template), του οποίου η δομή πρέπει να χρησιμοποιηθεί στις προτάσεις που θα κατατεθούν.


Η ηλεκτρονική κατάθεση των προτάσεων (pdf) θα πραγματοποιηθεί στην διεύθυνση businessplan@medcollege.edu.gr, ενώ η κατάθεσή τους στη φυσική τους μορφή θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου στην Αθήνα (Πατησίων 107 και Πελλήνης 8).


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Ιωάννα Τσόκα, Επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, τηλ.: 210 88 99 655, e-mail: itsoka@medcollege.edu.gr.