Οι λύσεις GPON της ADTRAN δίνουν την δυνατότητα στην Forthnet να υλοποιήσει υποδομές παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας video, data, gaming, φωνής.


fiber-opticsΗ ADTRAN ανακοίνωσε ότι η GPON πλατφόρμα της επιτρέπει στην Forthnet να υλοποιήσει το πρώτο πιλοτικό δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber-to-the-Home FTTH) στην μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Η πλατφόρμα αυτή καθιστά δυνατή την διάθεση υπηρεσιών triple-play υψηλής ταχύτητας σε οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Εξυπηρετώτας αρχικά περισσότερα από 2.000 σπίτια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, η Forthnet θα μπορεί να διαθέσει υπηρεσίες που βασίζονται σε δίκτυο FTTH, τοποθετώντας την Αθήνα ανάμεσα στις Ευρωπαικές πόλεις που διαθέτουν ανάλογες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.


Η Forthnet είναι ένας πάροχος με μακρά παράδοση στην διάθεση ευρυζωνικών εφαρμογών μέσω του ιδιόκτητου δικτύου DSL και που προσφέρει ένα δελεαστικό μπουκέτο τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνακών υπηρεσιών. Η λύση GPON της ADTRAN επιτρέπει μία ομαλή μετάβαση της συνδρομητικής βάσης της Forthnet στις νέες υπηρεσίες FTTH, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την χωρητικότητα που θα απαιτείται στο μέλλον για τις ιδιαίτερα πλούσιες σε περιεχόμενο υπηρεσίες.


«Πιστεύουμε ότι η μελλοντική μας στρατηγική για την μετάβαση στα δίκτυα επόμενης γενιάς θα πρέπει να βασίζεται στην αρχιτεκτονική FTTH» εξηγεί ο κ. Γιάννης Καβακλής, Εμπορικός Διευθυντής της Forthnet. «Επιλέγοντας αυτή την προσέγγιση, δεν βοηθάμε απλά την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας να κάνει το απαιτούμενο τεχνολογικό άλμα, αλλά δίνουμε την δυνατότητα στους οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές να χρησιμοποιήσουν νέες εφαρμογές που απαιτούν συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, χωρίς να φοβούνται ότι αυτές μπορεί να μην λειτουργήσουν σωστά. Η λύση FTTH της ADTRAN δεν μας δίνει απλά τις ταχύτητες που απαιτούνται σήμερα, αλλά μας παρέχει έναν ασφαλή δρόμο για την μετεξέλιξη του δικτύου που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε μακροπρόθεσμα ανταγωνιστικοί στην αγορά μας.»


«Η τεχνολογία FTTH είναι ένας καταλύτης αλλαγών για παρόχους υπηρεσιών σαν την Forthnet,» αναφέρει ο Dr. Eduard Scheiterer, Διευθύνων Σύμβουλος της ADTRAN στην Ευρώπη. «Αυτό που υλοποιούμε στην Forthnet είναι μία νέα γενιά δικτυακών δυνατοτήτων που τοποθετούν την Forthnet στην κορυφή του τηλεπικοινωνιακού τοπίου στην Ελλάδα. Με την συνεχή εισαγωγή νέων εφαρμογών υψηλής ταχύτητας, είναι σημαντικό να προσφέρουμε την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά. Η δική μας λύση GPON προσφέρει στην Forthnet την μέγιστη ευελιξία που απαιτείται για την μελλοντική ανάπτυξη του δικτύου.»