Η LG αποσπά 10 σημαντικές διακρίσεις στο πλαίσιο των Βραβείων Καινοτομίας 2013 International CES Innovations Awards.


LG_Ultra HD TVΣυνολικά, τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας, τα κινητά τηλέφωνα και οι οικιακές συσκευές της LG κατάφεραν να διακριθούν σε έξι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές κατηγορίες: τηλεοράσεων, φορητών media players και αξεσουάρ, ολοκληρωμένων και Multi-Room συστημάτων ήχου/εικόνας, ηχείων οικιακού κινηματογράφου, οικιακών συσκευών και ασύρματης επικοινωνίας.


«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι ο CEA απονέμει στην LG το βραβείο καινοτομίας ‘Best of Innovations’ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά», δήλωσε ο κ. Don Kwack, Πρόεδρος της LG Electronics Ελλάς. «Από τις οικιακές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης και τα τετραπύρηνα smartphones, μέχρι τα κομψά και τεχνολογικώς ευφυή ηλεκτρονικά της προϊόντα, η LG θα συνεχίσει να φέρνει στην αγορά μια μεγάλη γκάμα συσκευών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να κάνουν τη ζωή των καταναλωτών καλύτερη και ευκολότερη».


Το βραβείο καλύτερης τηλεόρασης απέσπασε η LG Ultra-High-Definition, μια τηλεόραση τεχνολογίας LED με εγγενή ανάλυση 3840 x 2160 pixel, εξίσου εντυπωσιακή με την τεραστίων διαστάσεων οθόνη των 84 ιντσών. Έτσι, η LG Ultra HD CINEMA 3D Smart TV προσφέρει 4 φορές περισσότερη λεπτομέρεια σε σχέση με ένα πάνελ 1080p full HD, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των εικονοστοιχείων στο εντυπωσιακό επίπεδο των 8 εκατομμυρίων. Παρόλο που το περιεχόμενο 4K δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, οι ισχυροί αλγόριθμοι up-conversion της LG, σε συνδυασμό με την αποκλειστική τεχνολογία “LG Resolution Upscaler Plus”, εξασφαλίζουν εντυπωσιακά καλύτερη λεπτομέρεια στην απεικόνιση, ακόμη και με σήμα από τις σημερινές συμβατικές πηγές HD/SD.


LG_Optimus GΣτην κατηγορία ασύρματης επικοινωνίας (Wireless Handset) η LG Electronics απέσπασε τιμητική διάκριση για το λεπτό και κομψό LG Optimus G, ένα νέο καινοτόμο superphone, το οποίο έχει σχεδιαστεί εξαρχής, ώστε να συνδυάζει τα εντυπωσιακά γραφικά της οθόνης True HD IPS Plus με ασυναγώνιστη επεξεργασία. Tο Optimus G, εξοπλισμένο με τον ισχυρό τετραπύρηνο Snapdragon™ S4 Pro της Qualcomm, είναι ένα smartphone με προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η υποστήριξη του 4G LTE και του QSlide, μιας πρωτοπόρου τεχνολογίας της LG για multitasking, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διπλασιάσουν την παραγωγικότητα – ή τη ψυχαγωγία- τους, μέσα από δύο διαφανή layers που τους επιτρέπουν να παρακολουθούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές λειτουργίες. Το Optimus G είναι μια multitasking συσκευή υψηλής ποιότητας, ιδανική για παιχνίδια με απαιτητικά γραφικά και παρακολούθηση υλικού υψηλής ανάλυσης, όπως οι ταινίες HD.


Εκτός από την πληθώρα των ηλεκτρονικών και των συσκευών κινητής επικοινωνίας, τα οποία τιμήθηκαν με βραβεία CES Innovation Awards, η LG κέρδισε σημαντικές διακρίσεις και στην κατηγορία των οικιακών συσκευών λόγω της χαμηλής ενεργειακής τους κατανάλωσης. Οι συσκευές που βραβεύτηκαν ενσωματώνουν την τεχνολογία Smart ThinQ™, η οποία αξιοποιεί τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ, προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.


Τα CES Innovations Awards επιλέγονται κάθε χρόνο από μια διακεκριμένη ομάδα σχεδιαστών, μηχανικών και δημοσιογράφων του κλάδου, οι οποίοι αξιολογούν την κάθε συμμετοχή με κριτήρια, όπως η αξία για τον καταναλωτή, ο καινοτομικός σχεδιασμός, η ποιότητα και το κατά πόσο συμβάλλει κάθε συσκευή στην καλύτερη ποιότητα ζωής για το χρήστη της. Τα βραβεία, τα οποία χορηγούνται από την Consumer Electronics Association, σηματοδοτούν κάθε χρόνο την εξέλιξη των προϊόντων, όσον αφορά τους τομείς του σχεδιασμού και της τεχνολογίας.


Από το 2004, η LG έχει τιμηθεί με περισσότερα από 130 Βραβεία Καινοτομίας CES.