Η Symantec Corp. ανακοίνωσε μία σειρά αναβαθμίσεων στα backup appliances, NetBackup 5220 και Backup Exec 3600.


5220 - Original lowΟι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν το τελευταίο λογισμικό NetBackup 7.5 και Backup Exec 2012 που ανακοινώθηκαν από την Symantec στις αρχές του έτους. Οι νέες συσκευές συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία της Symantec με τίτλο Better Backup for All, με στόχο να καταπολεμήσει όσα ανέφερε η Gartner ως “The Broken State of Backup1.”


Για πολλούς πελάτες, οι προκλήσεις προστασίας φυσικών και virtual server έχουν δημιουργηθεί από την πληθώρα – έως επτά πολλές φορές – διαφορετικών λύσεων backup στο ίδιο περιβάλλον και από τα προβλήματα ενσωμάτωσης μεταξύ του hardware και του software. Μεμονωμένες λύσεις για deduplication και backup virtual μηχανών προσέθεσαν επιπλέον πολυπλοκότητα, αναγκάζοντας τους διαχειριστές των τμημάτων πληροφορικής να αναζητήσουν μία νέα προσέγγιση. Οι συσκευές backup της Symantec προσφέρουν μία ενιαία λύση για ολοκληρωμένο backup μέσω μίας συσκευής σε server, αποθηκευτικά μέσα και λογισμικό.


“Στις αρχές του 2012, η Symantec ανακοίνωσε τη νέα προσέγγιση της για να προσφέρει καλύτερο backup στους πελάτες της, παρουσιάζοντας νέα χαρακτηριστικά που αντικατέστησαν παλαιότερες και πιο πολύπλοκες λύσεις. Πέρα από τα νέα χαρακτηριστικά, η εταιρεία αλλάζει τώρα την αγορά με τεχνολογίες όπως οι συσκευές backup που συνδυάζουν backup software, server, αποθηκευτικά μέσα και deduplication σε μία μόνο λύση – άλλωστε μία βασική αρχή της στρατηγικής μας είναι να αφαιρέσουμε την πολυπλοκότητα και τα υψηλά κόστη από την αγορά του backup. Οι backup συσκευές της Symantec παρέχουν στους πελάτες μας μία ενιαία πλατφόρμα που συγκεντρώνει το backup σε φυσικά και virtual περιβάλλοντα, μεγιστοποιώντας την απόδοση μέσω end-to-end deduplication – όλα αυτά σε μία pre-configured συσκευή που υποστηρίζεται από την Symantec.” είπε ο κ. Amer Chebaro, Διευθυντής Πωλήσεων συσκευών για τις αναπτυσσόμενες αγορές της Symantec Corp.


Οι συσκευές backup της Symantec είναι μοναδικές στην αγορά. Ενώ πολλές λύσεις απαιτούν μία ΙΤ ομάδα για να ενοποιήσει πολλαπλές λύσεις από tape, δίσκους, dedupe, physical, virtual snapshots και backup, οι συσκευές της Symantec εγκαθίστανται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προσφέρουν ενοποιημένο hardware, software και dedupe αποθηκευτική δυνατότητα, παρέχοντας στους πελάτες απλούστευση και κορυφαία απόδοση από ένα προμηθευτή.


Σημαντικά χαρακτηριστικά του NetBackup 5220:
· NetBackup Accelerator: βοηθά στη συρρίκνωση μεγάλων backup σε μικρότερα backup windows, προσφέροντας ένα πλήρες backup στην ταχύτητα του εφεδρικού – incremental backup σε χρόνους έως 100 φορές ταχύτερα.
· Replication Director: συνδέει την ταχύτητα των snapshot και την ανακτησιμότητα του backup για να προστατεύσει το μεγάλο όγκο δεδομένων και των virtual μηχανών.
· Τεχνολογία Symantec V-Ray: προστατεύει έως 3.000 VMware virtual μηχανές με μία μόνο συσκευή, ενώ επιτρέπει γρήγορη ανάκτηση αρχείων και εικόνων με λιγότερο hardware (π.χ., άμεσα VMware vSphere backup χωρίς proxy server).
· Auto Image Replication: επιτρέπει το disaster recovery του δικτύου με τον συνδυασμό του deduplication με το replication έτσι ώστε να μην χρειάζεται πια να στοιβάζουν οι πελάτες tapes σε φορτηγά ή σε ελικόπτερα!
· Symantec Critical System Protection: συνδυάζει την ασφάλεια με την αποθήκευση για να προστατεύσει τις συσκευές και να υλοποιεί backup δεδομένων προπορευόμενο των zero day απειλών και των κακόβουλων απειλών εκ των έσω.
· WAN Optimization: παρέχει αξιόπιστο backup ακόμη και σε latency περιβάλλοντα.


Σημαντικά χαρακτηριστικά του Backup Exec 3600:
· Next Gen Backup User Experience: αλλάζει ο τρόπος διαχείρισης των backup, οργανώνοντας τα γύρω από τα συστήματα και την πληροφορία. Βελτιστοποιημένο και σε προσιτό κόστος προσαρμοσμένο στους SMB πελάτες, οι πολιτικές συμμόρφωσης του Backup Exec 3600 appliance και οι ρυθμίσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να υλοποιούν πρακτικές backup χωρίς να απαιτούνται ειδικοί στο backup.
· Symantec V-Ray: ενώνει τα virtual με τα φυσικά backup, δίνοντας τη δυνατότητα με μία μόνο άδεια να γίνεται backup των VMware, Hyper-V και φυσικών host που τρέχουν σε ένα σύστημα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανακτήσουν virtual μηχανές, εφαρμογές, βάσεις δεδομένων, αρχεία, φακέλους και ακόμη περισσότερο αναλυτικά στοιχεία σε δευτερόλεπτα.
· Δωρεάν Disaster Recovery Built-In: η ενοποιημένη διαδικασία ανάκτησης bare metal περιλαμβάνει τις τεχνολογίες conversion Backup-to-Virtual (B2V) και Physical-to-Virtual (P2V), επιτρέποντας στους χρήστες να ανακτήσουν ένα σύστημα που έχει αστοχία σε ένα VMware ή Hyper-V guest. Όλοι οι Backup Exec πελάτες που αναβαθμίζουν σε BE 2012 έχουν πρόσβαση σε αυτό χωρίς κόστος, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις που πίστευαν μέχρι πρότινος ότι το disaster recovery δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να υλοποιήσουν, να προχωρήσουν σε δημιουργία ενός τέτοιου πλάνου.
· Tape-Out Υποστήριξη: το Backup Exec 3600 appliance προσέθεσε tape υποστήριξη για επιπρόσθετη offsite προστασία δεδομένων μακράς διάρκειας.
· Cloud Recovery as a Service: με την επιλογή Cloud disaster recovery, οι πελάτες θα μπορούν να αξιοποιούν το cloud recovery as a service για προγραμματισμένα και μη recovery του συστήματος σε VMware περιβάλλοντα.
· Data Deduplication: οι χρήστες μπορούν τώρα να προστατεύουν περισσότερα δεδομένα ενώ παράλληλα μειώνουν τα αποθηκευτικά τους μέσα έως 90% και βελτιώνουν την απόδοση του backup μέσω των ενσωματωμένων τεχνολογιών deduplication και archiving.


Momentum για το Better Backup for All και τις Συσκευές
Από το λανσάρισμα της πρωτοβουλίας Better Backup for All το Φεβρουάριο:
· Περισσότεροι από 20.000 νέοι πελάτες έχουν προμηθευτεί τα λογισμικά Backup Exec, NetBackup και τις συσκευές.
· Τους τελευταίους 12 μήνες, η Symantec έχει δει μία ανάπτυξη 250% σε πελάτες νέων συσκευών και 450% ανάπτυξη στο σύνολο των αποστολών.
· Οι πελάτες συσκευών της Symantec επανέρχονται ζητώντας περισσότερα, με τα στοιχεία πωλήσεων να δείχνουν 40% των αγορών να γίνονται από υπάρχοντες πελάτες.
· Το NetBackup αποτελεί την σειρά προϊόντων που ξεπέρασε το σημείο του $1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε bookings – το πρώτο αυτόνομο backup προϊόν που πέτυχε αυτό το ορόσημο.
· Τα NetBackup και Backup Exec με την τεχνολογία V-Ray συνεχίζουν να διαφοροποιούν τις λύσεις backup της Symantec για VMware και Hyper-V περιβάλλοντα, ενώ αυξάνουν το μερίδιο αγοράς και την πρώτη θέση που ήδη κατέχει η εταιρεία.


Τιμή και διαθεσιμότητα
Οι συσκευές Symantec NetBackup 5220 και Backup Exec 3600 είναι ήδη διαθέσιμες σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα Link www.symantec.com/backup-appliance ή www.symantec.com/backup-exec-3600-appliance.